Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 86

Wątek: Fotograf terrorystą?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Naprawdę nie wiem jaką wiedzę o świecie trzeba mieć żeby pomyśleć że ktoś strzela z 30mm działka do ludzi żeby ich unieszkodliwić... Pewnie myślisz że celowali w stopy ale im nie wyszło ?

A Maver ma sporo racji - poza tym Ci goście nie mieli kamizelek...
    Naprawdę nie wiem jaką wiedzę o świecie trzeba mieć żeby pomyśleć że słowo unieszkodliwic nie oznacza strzału z 9mm w stope, na wojnie to raczej chyba oznacza zabic albo strzelic tak zeby nie mogl juz nic zrobic, czlowieku ja tam pisze o tym ze oni ich dobili jak juz byli powaznie ranni, a skoro za pierwszym razem ich nie zabili czytaj unieszkodliwili to nie musieli dobijac, bo nie stanowili juz zagrozenia....
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jahjah1986 Zobacz posta
    czlowieku ja tam pisze o tym ze oni ich dobili jak juz byli powaznie ranni, a skoro za pierwszym razem ich nie zabili czytaj unieszkodliwili to nie musieli dobijac, bo nie stanowili juz zagrozenia....
    A ja Ci cały czas piszę że pierwotny zamiar jak się sieje do ludzi z działka jest taki żeby ich zabić - więc jak gość miał taki zamiar (nie wdając się w moralne dywagacje na ten temat) - to nie ma się co dziwić że ich wykończył. Jakby goście przeżyli, to raczej miłością do nich by nie pałali - chyba proste ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie wydaje Wam się, że bieżąca dyskusja w tym wątku od dłuższego czasu dalece odbiega od tego, do czego służy hydepark na tym forum?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Nie wydaje Wam się, że bieżąca dyskusja w tym wątku od dłuższego czasu dalece odbiega od tego, do czego służy hydepark na tym forum?
    Zdecydowanie.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deffik Zobacz posta
    Po prostu szczena mi opadła... i kto tu do chole...y jest terrorystą? Rozstrzelać niewinnych ludzi masakra! Ja jestem tego zdania, że usa boi się własnego cienia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    A ja Ci cały czas piszę że pierwotny zamiar jak się sieje do ludzi z działka jest taki żeby ich zabić - więc jak gość miał taki zamiar (nie wdając się w moralne dywagacje na ten temat) - to nie ma się co dziwić że ich wykończył. Jakby goście przeżyli, to raczej miłością do nich by nie pałali - chyba proste ?
    No tak lepiej dobić bo później jak sie okazuje, że to ich błąd to jest szansa ze nie bedą musieli za to płacić.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Sorry odrazu za pytanie całakowicie poza tematem, ale jakoś nie mogłem znaleść do czego tu służy hydepark?
    Ostatnio edytowane przez jahjah1986 ; 07-04-2010 o 15:30 Powód: Automerged Doublepost
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deffik Zobacz posta
    Kto z tych cywilów lub żołnierzy jest/był fotografem?
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

hmm każdy kto był w wojsku lub się na tym zna wie ze jest reguła zasada ze do nierozpoznanego celu, nie potwierdzonego się nie strzela ... można zabić niewinnych lub swoich, inni to tłumacza takie sa reguły wojny, to strefa wojny wiec osoby tam będące powinny zdawać sobie sprawę z niebezpieczeństwa,

wiele takich pomyłek bardzo tragicznych w skutkach pewnie nie ujrzy światła dziennego bo takie sa minusy prowadzenia działań wojennych z powietrza zwłaszcza ze jak trafnie w TV powiedzieli za tymi działami i karabinami często siedzą młodzi chłopcy którzy traktują wojnę jak grę video
    Canon FF

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Kto z tych cywilów lub żołnierzy jest/był fotografem?
    zdRAWki
    Namir Noor Elden.

http://www.nppa.org/news_and_events/...reuters01.html
    A tu znajduje się kilka jego zdjęć.
    http://lens.blogs.nytimes.com/2010/0...r-noor-eldeen/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    W amerykańskich działaniach wojennych jest masę wypadków ostrzelania własnych pozycji własnych oddziałów , własnych pojazdów. Co tam jacyś dziennikarze...
    Co nie zmienia faktu, że armia USA jest najlepsza na świecie i to nie podlega dyskusji, wyobraz sobie co by bylo jakby np. Polacy prowadzili tam dzialania na taka skale?

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Ciekawe czy żołnierze nie byli przypadkiem pod wpływem narkotyków jak to ma często miejsce w Afg.
    no tak, każdy zawodowy żołnierz to narkoman...

Cytat Zamieszczone przez jahjah1986 Zobacz posta
    tak, ale mnie rozwaliły ich rozmowy i to, że jak bydło dobijali tych rannych ludzi a tego to sorry ale żadna wojna nie wytłumaczy, a to że kilka dni wczesniej zabili im kolegów to sorry znowu ale to USA jest agresorem a nie bojówkarze, więc nie dziwi mnie ani to, ze ich atakuja ani to w jaki sposob to robia.
    dyskysja nie jest o tym kto wywował wojne i kto jest agrsorem, chociaż tutaj nie za bardzo masz racje, to nie amerykanie podkladają bomby pułapki i mordują najczęściej własnych rodaków

Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    Kretyni to dziennikarze, ktorzy staja na lini ognia i mysla ze napis PRESS na kamizelce jest rownowazny z niesmiertelnoscia.
    Skoro to jest wojna to ludzie gina. Nasze spoleczenstwo stara sie "ucywilizowac" fakt mordowania sie nawzajem, z kazdego zabitego cywila robi sie tragedie na skale calego swiata... a juz nie daj boze jesli ucierpial by dziennikarz.

Skoro jedzie na wojne, niech sie liczy z tym ze moze dostac kule w łep...
    no to juz lekka przesada,
    chociaż w obecnych czasach wojna to najlepsze miejsce dla dzinnikarzy aby sie wybic wiec wielu ryzykuje,

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Kwestie moralnosci na wojnie, to temat szeroki i długi jak Wołga.
    Coż, może i długi szeroki, ale to Ci mniej moralni najczesciej wygrywaja wojny... ewentualnie nie przegrywaja ich,

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Siedział sobie dzieciak przy jakiejś strzelance całymi dniami i tylko marzył jakby to było fajnie w realu... Żeby odświeżyć umysł, w przerwach dostaw prądu chadzał na siłownię, gdzie dowiedział się jak szybko i dochodowo stać sie mężczyzną. No to armia mu odpowiedziała: Synu, ojczyzna cię wzywa! Więc poleciał nasz dzieciak do Iraku, dali mu w dzierżawę i to za dopłatą taki sprzęt, że oszalał z radości. Naraz egzotyczne żywe obiekty zaczęły przed nim klękać ze strachu. Wreszcie nadszedł rozkaz od charyzmatycznego dowódcy (rekordzisty w jego ulubionej strzelance): Wkraczamy!

Dziś nasz dzieciak jest już w domciu, kupił sobie za żołd mega wypasioną furę, na którą rwie panienki przekonując je do swej szlachetnie zdobytej męskości - po to żeby założyć niebawem szczęśliwą rodzinę i żyć długo i demokratycznie... :rolleyes:
    oj człeku, nawet nie wiesz co piszesz, większość żolnierzy po działaniach na polu walki, szczegolnie w Iraku i Afganistanie lądkuje u psychologow, i nie dlatego ze sa stuknieci, to wojna jest stuknieta i robi papke w mozgu,
    pojedz na pole walki - bedziesz wciskal spust broni 10 razy czesciej niż zawodowy żołnierz i przy okazji trafisz ze strachu kilku swoich
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów