Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 86

Wątek: Fotograf terrorystą?

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie Fotograf terrorystą?

Włos się zjeżył po przeczytaniu artykułu na Gazecie: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...frytkami_.html

Coraz gorzej. Ojciec fotografujący swoje dziecko na placu zabaw jest traktowany jak pedofil. Teraz nawet na miasto nie można będzie wyjść z aparatem bo ktoś uzna, że szykujemy zamach.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Włos się zjeżył po przeczytaniu artykułu na Gazecie: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...frytkami_.html

Coraz gorzej. Ojciec fotografujący swoje dziecko na placu zabaw jest traktowany jak pedofil. Teraz nawet na miasto nie można będzie wyjść z aparatem bo ktoś uzna, że szykujemy zamach.
    UK, tak? I co nie skojarzyłeś tego z ostatnią rewelacją Wuja Sama... temat wraca od czasu do czasu, kiedy potrzeba zmobilizować masę wyborczą.
    the silence is deafening

Początki nałogu Awatar janhalb

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    UK, tak? I co nie skojarzyłeś tego z ostatnią rewelacją Wuja Sama... temat wraca od czasu do czasu, kiedy potrzeba zmobilizować masę wyborczą.
    Ach, jak to dobrze że istnieją teorie spiskowe... Inaczej trzeba by zacząć samodzielnie myśleć...
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

Jeszcze trochę i w Europie nie będzie można kichnąć. Kupując aparat dostaniemy listę zabronionych czynności i okaże się, że mamy aparat ale zdjęć nie mozemy robić. No chyba, że jak pierwsi chrześcianie zejdziemy do podziemia . Oby poprawna politycznie europa w porę sie opamiętała bo pojedziemy do "demokratycznych" Chin robić zdjęć.
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Domyślnie

Regularnie w Irlandii ochroniarze dopadają mnie w centrach handlowych. Ale OK - to teren prywatny (nawet i przyległy parking) i właściciel ustala zasady...
    Natomiast kolegę dopadli ochroniarze na PUBLICZNYM placu w Docklands gdy tylko wyciągnął aparat... To już jest dziwne!
    W UK jeszcze gorsza psychoza pod tym względem, szczególnie w Londynie.
    Najbardziej żałuję w Irlandii zakazu fotografowania w Trinity College Library.
    Wpiszcie w google i zobaczycie jaki to skarb! Jedna z najpiękniejszych (jeśli nie najpiękniejsza) z bibliotek na świecie!
    No ale tam zakaz jest raczej wyłącznie ze względów komercyjnych... często tam zachodzę by podziwiać to cudowne miejsce i ostatnio nadziałem się na Amerykanów którzy w odgrodzonej części kręcili jakieś hollywoodzkie dzieło. Także jak się zapłaci to można focić i filmować...
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

mnie też spisali w Londynie w City... niby nieprzyjemnie, ale przynajmniej policja zachowywała się rozsądnie i nie szukała dziury w całym
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Domyślnie

Wszystko zależy od siły przekonywania http://foto.recenzja.pl/foty/trinity...13db8b186.jpeg powodzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maksymilian Zobacz posta
    Wszystko zależy od siły przekonywania http://foto.recenzja.pl/foty/trinity...13db8b186.jpeg powodzenia.

Fajnie - telefonem to i ja mogłem, udając rozmowę, choć to super naciągane bo komórki też każą wyłączyć...
    Mój kolega, też Canonier napisał kiedyś do władz Trinity list dramatyczny, żeby mu pozwolili używać statywu na dziedzińcu (na fotki na zewnątrz bez statywu NA RAZIE zgody nie trzeba) podczas blue hour... Jaśnie Oświecony Rektorat zgodę wyraził i koleś miał potem super ubaw gdy atakowała go setka ochroniarzy a on ze stoickim spokojem machał im przed oczami kwitkiem ze Wszystkimi Wymaganymi Podpisami...
    Ale i tak nie był w 100% zadowolony bo używał UVA i ciapaci security guards co chwila pakowali mu się w kadr, podczas gdy on używał długich czasów naświetlania. No horror z tymi ochroniarzami.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Muszą czuć się potrzebni...
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

UK jest niestety porabane na maxa pod tym wzgledem.
    Mnie juz raz zrobiono wywiad pod pedofila, okropne uczucie.
    Ja normalnie boje sie w tym kraju robic fotek nieznajomym, ba nawet gosci z wesela na fotkach staram sie na stronie nie pokazywac.
    Czytalem troche o prawach fotografa w miejscach publicznych i az sie boje wyciagac aparat miedzy ludzmi.
    To istna paranoja, trzeba jechac za granice zeby pofocic ludzi.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów