Strona 99 z 152 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 981 do 990 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Domyślnie

Na stronie mojego PUP-u są uaktualnione kryteria dt. przyznawania dotacji, ale poza jedną praktycznie nic nieznaczącą zmianą jest to samo co poprzednio. Co ciekawe, nie ma w tej chwili możliwości ściągnięcia samego wniosku do wydrukowania. Czyli możliwe, że jest coś na rzeczy. Ja swój wniosek złożyłem 4 marca, czyli pojutrze będzie miesiąc. Do tej pory nie mam z UP jakiegokolwiek odzewu w tej sprawie.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez briho Zobacz posta
    Na stronie mojego PUP-u są uaktualnione kryteria dt. przyznawania dotacji, ale poza jedną praktycznie nic nieznaczącą zmianą jest to samo co poprzednio. Co ciekawe, nie ma w tej chwili możliwości ściągnięcia samego wniosku do wydrukowania. Czyli możliwe, że jest coś na rzeczy. Ja swój wniosek złożyłem 4 marca, czyli pojutrze będzie miesiąc. Do tej pory nie mam z UP jakiegokolwiek odzewu w tej sprawie.
    deja vu
    to samo było - jakoś koło 10tego dostaliśmy pismo że się coś tam zmieniło i w związku z tym nie mogą rozpatrzeć wniosku i zapraszają po nowe kwity - a co dalej to wyżej napisałem - grunt że wszystko skończyło się jak trzeba czyli dofinansowanie dali
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Możecie opisać swoje doświadczenia związane z kontrolą PUP po otrzymaniu dotacji?
    - Co kontrolują
    - Na co zwracają uwagę
    - itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    deja vu
    to samo było - jakoś koło 10tego dostaliśmy pismo że się coś tam zmieniło i w związku z tym nie mogą rozpatrzeć wniosku i zapraszają po nowe kwity - a co dalej to wyżej napisałem - grunt że wszystko skończyło się jak trzeba czyli dofinansowanie dali
    Nie pocieszyłeś mnie. Mam nadzieję, że to się jednak nie sprawdzi. Prawdę mówiąc to nie urządza mnie czekanie kolejnych x miesięcy i pozostawanie na bezrobotnym.

Domyślnie

Mój wniosek został rozpatrzony pozytywnie Kolejny płotek pokonany. Natomiast dopiero teraz poinformowano mnie o jednodniowym szkoleniu z prowadzenia DG (narazie bez konkretnych terminów), a potem zależnie od decyzji mojego egzaminatora będzie kaska albo nie będzie A żyłam w przeświadczeniu, że od decyzji komisji zależy czy podpisujemy umowę Musiałam jeszcze wypełnić kilka oświadczeń związanych z brakiem przychodów w ostatnim czasie oraz udało się uniknąć potrzeby szukania żyrantów i jako zabezpieczenie środków został akt notarialny. Czyli da się...
    Teraz tylko dwa pytania:
    1. Jak wygląda szkolenie i egzamin (czy tylko rozmowa) z doradcą zawodowym?
    2. O ilu jeszcze ukrytych etapach będę informowana zanim podpiszę umowę z UP?

Domyślnie

No to gratulacje
    Ale o jakie szkolenie z prowadzenia DG chodzi? To jest to samo co ten kurs ABC przedsiębiorczości?

Domyślnie

jeszcze nie dziękuję
    Domyślam się, że chodzi o coś w tym rodzaju... Jeśli to ma mi wnieść nową wiedzę, to jeden dzień nie zrobi mi większej różnicy. Natomiast wypełniając wniosek musiałam zapoznać się z podstawami ABC... więc nie powinno to być dla mnie nowością.
    Ciągle jednak mam nadzieję, że stosunkowo szybko uda się całą sprawę zakończyć, bo zlecenia powoli pukają do drzwi. Dowiedziałam się, że przelew z UP robiony jest nawet w ciągu jednego dnia od dostarczenia umowy z notariuszem

Domyślnie

Czymkolwiek by to szkolenie nie było, to powinnaś się cieszyć, bo kaska Ci wpłynie na pewno Niektórzy, w tym ja, ciągle czekają i nie wiadomo jak to się wszystko potoczy. Ja mam na maj "zakontraktowane" dwa śluby i chrzest i jak pomyślę, że nic z tego nie będzie to mnie skręca

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jak dostarczysz papier od tego notariusza to i tak cie umowia na kolejne spotkanie , musza przygotowac umowe w koncu wedle tego papiera , wiec dopiero wtedy po tym podpisaniu przelew idzie.
    no comment...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zastanawia mnie, jak mogli cofnac podania ktore zostaly zlozone przed zmiana regulaminu? Na jakiej podstawie wniosek zlozony np. 4 marca moze byc rozpatrywany w/g regulaminu z 10 marca, tym samym z automatu odrzucajac wniosek? Cos tu nie halo ..

Strona 99 z 152 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109149 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów