Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Wylecą ze szkoły za zdjęcia...

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Od razu pewnie nie wylecą. Szczególnie po takim "szumie w mediach".

Prawda jest taka, że wszystko zależy nie tyle od praw statutów, a od dyrekcji i ludzi, którzy w szkole są "na górze". Z własnego (bliskiego mi ze wzgl. na wiek ) doświadczenia widzę jak bardzo różnią się poglądy nauczycieli. Z jednym da się pogadać o wszystkim, drugi będzie tępił każde zachowanie niezgodne z jakimś tam jego, nazwijmy to, wzorcem. Z jednym da się pogadać o seksie i innych tematach tabu, a drugi będzie chciał wyrzucić dziewczynę za zbyt krótką spódniczkę. Takie są realia.

Samej sytuacji nie chcę oceniać bo nie znam ani szkoły, ani dziewczyn, ani dyrekcji. Jednak patrząc na te zdjęcia nie widzę w nich nic "artystycznego". Nie chodzi mi tu o "milcesowe czepianie się techniki" ( ), a o samą zawartość tych dwóch zdjęć. Dwie wystylizowane laski w dość jednoznacznej dla przeciętnego nastolatka sytuacji (bo nie można tu mówić, wg. mnie o "przyjacielskim uścisku"). Po prostu dla mnie za dużo szumu wokół czegoś takiego się tworzy. No ale fakt - szkoła nie powinna próbować wywierać takiego wpływu na uczniów, szczególnie, że w tym przypadku była pełna akceptacja rodziców, a zdjęcia nie były opisane etykietką "jesteśmy z tego LO". Niech dyrekcja spojrzy czasem choćby na wspominaną naszą-klasę...

PS
    Najbardziej rozbawił mnie zarzut "propagowania odchudzania"

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Od razu do sądu szkołę z pozwem o naruszenie prywatności.
    No tak, ale to nie jest moją kwestią. Pozew o naruszenie prywatności mogą złożyć rodzice/opiekunowie a nie jakiś internauta.

Cytat Zamieszczone przez talarczyk Zobacz posta
    Od razu pewnie nie wylecą. Szczególnie po takim "szumie w mediach".
    Prawda jest taka, że wszystko zależy nie tyle od praw statutów, a od dyrekcji i ludzi, którzy w szkole są "na górze".
    a zdjęcia nie były opisane etykietką "jesteśmy z tego LO".
    Najbardziej rozbawił mnie zarzut "propagowania odchudzania"
    No ja to bym właśnie chciał tego szumu trochę dołożyć. Choćby po to żeby "ktoś na górze" zrozumiał skoro są statuty to zobowiązują one zarówno uczniów jak i grono pedagogiczne i doprawdy nie wiem czy nie bardziej właśnie to grono.
    A na jakiej podstawie p. wice chce cenzurować internet? Czyżby poczuła się Chińczykiem? Głupią reklamę zrobiła sobie i swojej szkole p. wiece, gdyby nie jej reakcja to kto by wiedział z jakiej szkoły są te uczennice, a tak wie to całkiem sporo ludzi.
    Tak propagowanie odchudzania to jest śmieszne, ale to że w gabinecie zbiera się sąd kapturowy w skład którego wchodzi pielęgniarka to jest już straszne. No chyba że p. wice i pedagog obawiały się zasłabnięcia jak zobaczą zdjęcia propagujące odchudzanie więc zabezpieczyły sobie pomoc medyczną.

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

Szkoda, że drewniany kołek jest bardziej rozgarnięty niż te nauczycielki. Zamiast nieść kaganek oświaty, wciągają nas w mroczne średnowiecze, panie chybą głęboko tkwią w poprzedniej epoce. Choć za komuny ostro narozrabiałem, zanim wyrzucili mnie ze szkoły średniej. Po tygodniu przyjęli ponownie

Wielkie brawa za zdjęcia. Trzymajcie się dziewczyny, nie dajcie się i powodzenia na maturze.
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oxydum Zobacz posta
    Szkoda, że drewniany kołek jest bardziej rozgarnięty niż te nauczycielki. Zamiast nieść kaganek oświaty, wciągają nas w mroczne średnowiecze, panie chybą głęboko tkwią w poprzedniej epoce.
    Bo zamiast kaganka oświaty - niosą kaganiec oświaty i próbują w niego ubrać uczniów
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów