Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Mam problem-Sesja portretowa z wykorzystaniem samochodu

Domyślnie Mam problem-Sesja portretowa z wykorzystaniem samochodu

Witam, mam mały problem otóż kolega poprosił mnie o zrobienie mu zdjęć portretowych z wykorzystaniem jego nowego samochodu BMW seria5 e60, nie mam zbytnio pomysłu na portret z wykorzystaniem samochodu(kadry, miejsca, pozy) możne wy pomożecie? Sesja portretowa z wykorzystaniem samochodu
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Nie chodzi mi o gotowe porady tylko o pomysł coś co może mnie zainspirować.
    Ostatnio edytowane przez bialylomza ; 27-03-2010 o 00:29 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialylomza Zobacz posta
    Witam, mam mały problem otóż kolega poprosił mnie o zrobienie mu zdjęć portretowych z wykorzystaniem jego nowego samochodu BMW seria5 e60, nie mam zbytnio pomysłu na portret z wykorzystaniem samochodu(kadry, miejsca, pozy) możne wy pomożecie? Sesja portretowa z wykorzystaniem samochodu
    Nie chodzi mi o gotowe porady tylko o pomysł coś co może mnie zainspirować.
    Jesteś fotografem to powinieneś sam wymyślić. http://www.digart.pl/zoom/3037576/GANGSTARR_8.html
    http://www.digart.pl/zoom/2890991/GANGSTARR_6.html

Może w tym stylu ;> W komplecie z dresem.

Uzależniony

Domyślnie

Dres, adidaski i bejsbol 'p) to naturalne środowisko włascicieli tych autek wiec najlepsze efekty pewnie osiągniesz nie wyrywając kolegi z jego naturalnego otoczenia.

no dobra. pożartowaliśmy a teraz na serio
    kopalnia wiedzy i pomysłów jest tu http://www.fotoryzacja.pl/

Początki nałogu

Domyślnie

Zacznij od podpytania znajomego czy to ma być zdjęcie na którym auto ma być dodatkiem do osoby, czy może na odwrót. Piszę to z pewną ironią, ale na poważnie. Jeśli portretowana osoba jest pasjonatem motoryzacji to wystarczy sportretować ją z dodatkiem jakiegoś dobrze wybranego elementu s-du. Wówczas inni motopasjonaci będą wiedzieć o co chodzi. U fotopasjonatów często można zobaczyć portret z ukochanym aparatem, obiektywem etc. czasami nie widać marki lub modelu, ale inni fotopasjonaci spojrzą i już wszystko wiadomo.
    Gorzej jest jeśli osoba ma być dodatkiem do samochodu, to już obciach, ale w takim przypadku inspirację łatwo znajdziesz na naszej klasie.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jkl8 Zobacz posta
    w takim przypadku inspirację łatwo znajdziesz na naszej klasie.
    Albo na Ukrainie - >>>LINK<<<
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

może sesja miejska.. znajdź miejsca (skrzyżowania, parkingi, może jakieś opuszczone fabryki itp.).. możesz zrobić kilka ujęć typowo miejskich - ja to widzę np. na postoju na światłach - ujęcie przebijające się przez przechodzących pieszych itp. w opuszczonych fabrykach zdjęcia do postprodukcji w HDR.. dobrze kontrastowe z kolorem auta.. może jakieś szerokie kąty ze zbliżenia, co urozmaici sesję..

pozy?.. myślę, że nie musi szorować przedniej szyby cyckami.. wystarczy niech stanie przed, obok, usiądzie na masce itp.. pamiętaj, że nie zawsze musisz ująć całe auto i całego właściciela.. cechy charakterystyczne dla obu są najważniejsze - połącz je w ciasnych kadrach, pokaż na tle kontrastowego otoczenia, np. BMW lśniące i zajebiście odstawiony właściciel na tle byłęgo PGR'u

szukasz inspiracji? pomyśl o kontraście - zarówno kolorystycznym jak i kontekstowym (np. babcia sprzedająca śmietanę i jaja przed Złotymi Tarasami - taki extreme)
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialylomza Zobacz posta
    ...nowego samochodu BMW seria5 e60...
    Podobnie jak z FSO 125p Może w ramach kontrastu sesja na złomowisku?
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Domyślnie

Kilka przykładowych zdjęć jest w gazetce digital foto video. Jutro jak wrócę z pracy podam CI w jakim numerze. Jest to co prawda artykłu o foto samochodów w ruchu(specjalne statywy i inne drogie bajery), ale kilka zdjęć fajnych. RObionych najczęściej rybim okiem lub super szerokim zoomem. No i wieczorne...ostry samochodzik, a po bokach rozmazane tło(zdjęcie robione z poprzedzającego samochodu). Jeżeli później będziesz robił odbitki proonuję parier metalizowany?(chyba tak się nazywa). Kiedyś na zlocie starych samochodów jeden facet miał zdjęcia z rekonstrukcji Syreny. Efekt powala. Co do innych pomysłów, to przychylam się do poprzedników: złomowisko(parking policyjny), stara fabryka, pgr itd. W większych miastach możesz wypożyczyć dla modeli stroje w teatrze. Przebierz ich za milicjantów z prlu - nieh wypisują mandat. Niech laska łapie "okazję" na książeczkę autostopu. To chyba tyle. Wracam do pracy.

Domyślnie

Dziękuje wszystkim za rady przydały się jestem już po sesji a jak wyszło ocenicie sami, później umieszczę link do zdjęć..

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Skontaktuj się z Konradem www.konradjanicki.pl lub http://prezes1984.digart.pl/ To pasjonat fotografii motoryzacyjnej, foci głównie samochody. Ma tez sporo fotek w połączeniu model (modelka + auto. Z pewnoscia da Ci kilka wskazówek.

Pozdro
    Tu jeszcze sobie zajrzyj. Przyda sie z pewnoscią
    Ostatnio edytowane przez chyrek ; 30-03-2010 o 19:46 Powód: Automerged Doublepost
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów