Strona 27 z 194 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie GF1 vs E-P2 vs. NX10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panasonic
    "And I can tell a first: the new cameras G2 and G10 not only incorporate general improvements to autofocus by contrast, it also will provide better results (especially autofocus speed) with the objectives Four Thirds, when used via adapter commented on the new cameras G2 and G10 for the Micro Four Thirds. "
    No!

Domyślnie

PL45 Elmarit:

To bardzo dziwne szkło

- IS przy odrobinie wprawy daje radę na... 1/2 s (2 metry, mikro detal), w zakresie 1:1 jednak mocno ssie (viva la 100L IS), przy mocnym treningu ewentualnie 1/60.

- Rozmiar czyli śmiech to zdrowie. To szkiełko jest zrobione w mikronie

- Ostrość czyli uciekajcie dziewczyny gdzie pieprz rośnie

http://img24.imageshack.us/img24/286...003028crop.jpg

GF1, AWB; po zmianie WB jest dużo lepiej, ale byłyby komentarze, że poprawić to można zdjęcie i z komórki więc nic nie ruszam

Zacytuję: te zdjęcia są brzydkie. Po coś ty sobie taki obiektyw kupił?
    Koleżanki rozgoryczenie sięgnęło zenitu kiedy zobaczyła cerę swoją i dzidzi w skali macro na ISO 100.

Ten obiektyw wraz z 100LIS powinien mieć każdy dermatolog i okulista

Jaki będzie Oly czas pokaże, jedno jest pewne: z Panasem nie będzie miał nawet słabego IS, poza tym imho mając f/2 będzie od niego większy.
    Jeśli miałbym korpus Olka nie pchałbym się w PL45E do portretu. Jest dużo za ostry! Znaczniej bardziej niż wynika to z cyferek na dp-lens-review. Poza tym jest baaardzo drogi!

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Poza tym jest baaardzo drogi!
    Jak wiekszosc niestety szkiel w u4/3.
    100IS jest drozszy o 600PLN, ale przynajmniej majac go w reku wiemy za co placimy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Jak wiekszosc niestety szkiel w u4/3.
    100IS jest drozszy o 600PLN, ale przynajmniej majac go w reku wiemy za co placimy.
    Chyba nie bardzo?
    Mnie zawiódł, jako nowe eL-macro za dużo ma CA, mimo, że mało, to za dużo jak na 2009, za dużo jak na eL, za dużo w porównaniu do Tamrona 60/2.
    PL45E pod tym względem jeszcze nie sprawdzałem.

Już ci spieszę donieść za co zapłaciłem: za mega ossstre szkiełko w mega małym korpusie.
    To szkło jest tylko overpriced, optycznie to masakra.
    Wrzucę tu kiedyś obok siebie 100LIS, T60/2 i PL45E to sobie zobaczysz skalę. Setka przy PL to mega ogór mimo, że w realu to niewinna, maluczka eLa.
    Cała nadzieja w Sam/Sony. Jednak nie wierzę, że Panas spuści z ceny szkła takie jak PL45E czy 7-14. Bo to są szkła wyczynowe bez mała.
    Poza tym Panas imho jest b. mocno przygotowany na (cenowe) ataki aps-c: ma trzy szkła, które rozwalają obecnie Sam i pewnie Sony.
    To są 14-45 IS, 45-200 IS i 20/1.7 - kompletność systemowa dla większości bym rzekł.
    Jak Sony puści swoje 24mm to mogą być jaja, ale Panas będzie już miał mini mini 14/2.5 a Oly będzie kończył swoje 24mm. Czekam już tylko na tego Oly i ewentualnie na 12-60, ale to pewnie Panas zrobi "w ha de" i zażyczy sobie $1500 w zestawie z GH2 :sad:

Uzależniony

Domyślnie

W jakosci i rozmiary wierze, ale ceny niestety malo przystepne.
    Jesli ktos wybiera ten system jako jedyny, moze sie pogodzic, ale jako dodatkowy to koszt staje sie uciazliwy mocno.

Olek narazie z tego co widza wypuszcza kiepskie szkla, 17/2.8 jest fatalne, 14-42 nie zachwyca, sila w Panasie.

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

gietrzy, ktoś Ci płaci za to reklamowanie m4/3 ?
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    Mi to nie przeszkadza, trzeba poszerzać horyzonty Poza tym z Olkiem łatwiej się w tych kwestiach dogadać niż z Canonem

Co do PL 45, to niewątpliwie bardzo udane i przemyślane szkło. Niemniej jeśli porównać je z EF-S 60/2.8, to przestaje być takie "mikro".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    Tak, Panas PL obiecał mi 7-14
    Chciałem pokazać, że dla pstrykacza do domu (czyli ja) lustro straciło prawo bytu na rzecz m/43, może nie Panas (cena), ale Oly E-PL1 jak najbardziej.

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Niemniej jeśli porównać je z EF-S 60/2.8, to przestaje być takie "mikro".
    Rozumiem twój ból...
    ... pokaż mi proszę firankę z ef-s na 1/2s

Strona 27 z 194 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów