Strona 78 z 102 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Znalazłem jeszcze jedną pozycję na temat oświetlenia,która to jest bardzo zachwalana na forach internetowych,mianowicie "Światło w Fotografii - Magia i Nauka" Stevena Bivera i Paula Fuqua.Ktoś czytał i może podzielić się wrażeniami?

A jak wygląda sprawa na naszym rynku jeśli chodzi o fotografię dokumentalną i reportażową? Czytałem już "Fotoamator Reporter" Barchacza i "Zawód Fotoreporterzy" Kosidowskiego,ale są to jednak już dość wiekowe pozycje. Może pokazały się w ostatnich latach jakieś ciekawe książki (niekoniecznie poradniki) na temat pracy fotoreporterów?
    Dzięki.
    30D,EOS 1n,EF85mm f/1.8 USM,EF50mm f/1.8,430EX i coś tam jeszcze się znajdzie...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TylerDurden Zobacz posta
    Znalazłem jeszcze jedną pozycję na temat oświetlenia,która to jest bardzo zachwalana na forach internetowych,mianowicie "Światło w Fotografii - Magia i Nauka" Stevena Bivera i Paula Fuqua.Ktoś czytał i może podzielić się wrażeniami?
    sporo teorii odnośnie światła i jago rozkładu na poszczególnych powierzchniach (szkło, metal itp.) - ale takiej podpartej przykładami konkretnymi które baz problemu można sobie przećwiczyć - generalnie trochę mało zdjęć "z życia" ale ogólnie jako taka mocna teoretyczna podstawa jest ok.
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TylerDurden Zobacz posta
    Dzięki.
    Mam tą książkę i jestem właśnie w trakcie jej czytania.
    Książka świetnie nadała by się jako podręcznik do mojej byłem szkoły.

Jest bardzo "techniczna", co nie każdemu może pasować.
    Natomiast ładnie opisuje każdy rodzaj oświetlenia, odbić światła itp.
    Wszystko poparte jest przykładami nie tylko zdjęciem gotowego przedmiotu, ale także sposobu oświetlenia (schematy).

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Czytal ktos z Was te ksiazki>? Jakies opinie?

1. LAMPY BŁYSKOWE W PRAKTYCE Kirk Tuck
    2. FOTOGRAFIA ŚLUBNA W PRAKTYCE Bill Hurter
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Domyślnie

roshuu książki mam ale nie mam się kiedy za nie zabrać tzn FOTOGRAFIA ŚLUBNA do połowy przeczytana generalnie sporo przykładów jak ktoś zrobił cudowne zdjęcie w cudowny sposób generalnie to książka na plus jak za tą cene. Sporo praktycznych porad jak dla początkującego w tej dziedzinie fotografii.

Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deejay24h Zobacz posta
    roshuu książki mam ale nie mam się kiedy za nie zabrać tzn FOTOGRAFIA ŚLUBNA do połowy przeczytana generalnie sporo przykładów jak ktoś zrobił cudowne zdjęcie w cudowny sposób generalnie to książka na plus jak za tą cene. Sporo praktycznych porad jak dla początkującego w tej dziedzinie fotografii.
    ok, to biore Ciekawe jak ta druga. Jesli jest slabsza od fotojasiu to nie bedze kupowal.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Co to lamp, to takie rzeczy znalazłem u siebie w bookmarkach:
    http://www.studiowplecaku.pl
    http://photonotes.org/articles/eos-flash/
    http://foto.jasiu.pl/index.html
    http://www.strobist.blogspot.com/

czytałem tylko foto jasia z tego, ale podejrzewam ze warto przeczytac i reszte..

Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    czytałem tylko foto jasia z tego, ale podejrzewam ze warto przeczytac i reszte..
    podobnie jak ja ale przydaloby sie wiecej przykladow - dlatego pytam o knige

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    podobnie jak ja ale przydaloby sie wiecej przykladow - dlatego pytam o knige
    Ja przeczytałem. Podoba mi się. Nie będziesz żałował. Sporo fajnych informacji nie tylko dla ślubniaków, ale przede wszystkim dla portrecistów.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

Co prawda po angielsku ale zawsze można luknąc co się w niej znajduje http://books.google.pl/books?id=9Anf...page&q&f=false
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Strona 78 z 102 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów