Strona 78 z 90 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

ekspozycja jest najlepsza i od tego bym zaczął
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przyznam, że pobieżnie przeczytałem wątek i pewnie będę się powtarzał, ale jak na razie po przeczytaniu 195 Ujęć..., Nowe ujęcia... (Scott Kelby) oraz Ekspozycja..., Czas naświetlania... (Bryan Peterson) zdecydowanie polecam Bryana... Właśnie przed chwilą nabyłem na Alle... kolejne 2 jego książki Tak naprawdę z książek Scott-a nic szczególnego się nie dowiedziałem, ale Ekspozycja... bardzo, bardzo zmieniła moje dotychczasowe spojrzenie teoretyczne. Socott-a fajnie i przyjemnie się czyta, ale wg mnie jest bardzo ogólny, to nie znaczy, że nie polecam, ale proponuję zacząć od Bryana.., to oczywiście tylko i wyłącznie moje zdanie.

Uzależniony

Domyślnie

Byłem dzisiaj w Empiku i zakupię ekspozycję, czas, i portret Petersona chociaż nie powiem bo w/w książka Petersona zawierająca wszystko w jednym też jest ciekawa ale obawiam się, że zbyt mocno skrócone są w niej wszystkie części.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Byłem dzisiaj w Empiku i zakupię ekspozycję, czas, i portret Petersona chociaż nie powiem bo w/w książka Petersona zawierająca wszystko w jednym też jest ciekawa ale obawiam się, że zbyt mocno skrócone są w niej wszystkie części.
    raczej nie skrócone , w zasadzie podstawa to "ekspozycja", "czas" może jeszcze być - reszta to rozwleczone w amerykański sposób poprzednie części - nawet zdjęcia te same
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    raczej nie skrócone , w zasadzie podstawa to "ekspozycja", "czas" może jeszcze być - reszta to rozwleczone w amerykański sposób poprzednie części - nawet zdjęcia te same
    zgadzam się ekspozycja jest książką wartą uwagi, przerabiałem je wszystkie i sporo w nich tzn wodolejstwa a konkretów niewiele.

Uzależniony

Domyślnie

Proszę więc o polecenie dobrego podręcznika traktującego o czasach naświetlenia, fotografowania obiektów w ruchu, o technice panoramowania. Chciałbym poszerzyć swój warsztat, zawsze człowiek dowie się czegoś nowego, więcej nauczy, wypróbuje inne techniki.

Coś już napisał Awatar YouCan92
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Właśnie nie dawno skończyłem przerabiać ,, ekspozycje " polecam jak najbardziej, nawet w pozostałych częściach jest wiele odniesień do tej o ekspozycji
    5DmkII + słoiki + inne akcesoria + pomysł

Blog osobisty

Domyślnie

Szkoła Fotografowania National Geographic - Caputo, Burian
    czy
    Fotografia bez Tajemnic - Peterson ?

Na początek. Conieco o fotografii wiem, ale pewnie niewystarczająco o lustrzankach.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No chyba że jeszcze coś polecicie? Przed zakupem i tak przejrzę w księgarni i wybiorę co mi najbardziej leży.
    Ostatnio edytowane przez qrvich ; 17-01-2011 o 17:23 Powód: Automerged Doublepost
    C450D + ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qrvich Zobacz posta
    Szkoła Fotografowania National Geographic - Caputo, Burian
    czy
    Fotografia bez Tajemnic - Peterson ?

Na początek. Conieco o fotografii wiem, ale pewnie niewystarczająco o lustrzankach.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No chyba że jeszcze coś polecicie? Przed zakupem i tak przejrzę w księgarni i wybiorę co mi najbardziej leży.
    Jeśli chodzi o poznanie aspektów bardziej technicznych, a i zebranie wszystkiego - od pleneru, poprzez portretówkę i akt, to polecam:

"Nowy podręcznik fotografii" - John Hedgecoe

gdzie jest opisane wszystko w dość przyjazny sposób. na początki rewelacja... jest wszystko w pigułce. Dla poszerzenia wiedzy w danym zakresie to już coś innego jak "... bez tajemnic" itp.
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Uzależniony

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Zamówiłem dzisiaj ekspozycję i czas Petersona. Czytaliście może książki z serii Warsztaty Fotograficzne wydawnictwa Helion, w szczególności "Fotografia portretowa i reportażowa" autor Erin Manning ? Jeśli można prosić to byłbym wdzięczny o polecenie jakiegoś dobrego podręcznika traktującego o portretach chyba, że ten jest niczego sobie ?

Pozdrawiam

Strona 78 z 90 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów