Rozrzut każdego modelu jakiś jest. Jak się trafi na dobrą sztukę to nie ma co narzekać. Na używam tego szkiełka od f1.6 i jest naprawdę ostro. Na 1.4 ostrość nawet akceptowalna, ale nie samą ostrością człowiek żyje.
Rozrzut każdego modelu jakiś jest. Jak się trafi na dobrą sztukę to nie ma co narzekać. Na używam tego szkiełka od f1.6 i jest naprawdę ostro. Na 1.4 ostrość nawet akceptowalna, ale nie samą ostrością człowiek żyje.
Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5
narzekania to jedno , a jakosc rysunku obiektywu to cos innego.
mozna narzekac na obiektyw o rozdzilczosci 200 albo i cieszyc sie obiektywem o rozdzielczosci 50.
Ze sie tak wyraze, nie ustosunkowuje sie do nastroju uzytkownikow tego obiektywu , a jedynie do jakosci obrazu.
przeciez to zdjecie na 1,4 jest mydlaste - i to wyraznie.
nie ma na czym ostrym zawiesic oka .
mydli jak kazdy egzemplarz.
na 2,8 jest wyrazna poprawa , mozna rozpoznac po odbiciu okna w oku misia.
Jarek
powiedzcie mi proszę jak oceniacie pracę AF w 50d - BOCZNE punkty w słabym świetle, bo nie wiem czy reklamować..... są znacznie słabsze od środkowego, i są gorsze niż boczne w 5d II...
?????????????????????????????????????????????????? ???????????????????
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
testowałem trochę wczoraj, przy słabym świetle, jedna lub dwie żarówki w pokoju, dosyć ciemno, ale AF wariował często na bocznych - nie mógł się odnaleźć w ogóle.....
kurcze, spodziewałem się całkiem niezłych bocznych a tu kupa.... zawód.
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 22-03-2010 o 18:20 Powód: Automerged Doublepost
jezli poszukujesz konkretnego szkła napisz mi na hekssa@interia.eu co dokładnie potrzebujesz w maju bede sprowadzał dla siebie 3 szkła z USA wiec coś mogę przywieść
:-D1d mkIIn 5d mk II, Slik PRO 500 + 700
:-D