Strona 565 z 1000 PierwszyPierwszy ... 65465515555563564565566567575615665 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 641 do 5 650 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Rozrzut każdego modelu jakiś jest. Jak się trafi na dobrą sztukę to nie ma co narzekać. Na używam tego szkiełka od f1.6 i jest naprawdę ostro. Na 1.4 ostrość nawet akceptowalna, ale nie samą ostrością człowiek żyje.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Nie wiem skad te narzekanie na temat 50mm f/1.4 - jak dla mnie na 50D idzie uzywac w pelni otwartej, no chyba ze nam mala GO przeszkadza wtedy warto przymknac i i widac poprawe ostrosci ale 1.4 jest do zaakceptowania jak dla mnie (mam 1wszy lepszy egzemplarz kupiony na allegro).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Do oceny ostrosci dodam zdjecia pluszaka na f/1.4 i f/2.8. Zdjecia prosto z puszki - ostrzone na miejsce pomiedzy bialym a brazowym materialem (na srodku zdjecia).
    Jak juz bedziecie mieli 1:1 powiekszenie to zwrocice uwage jak miminalna jest wtedy GO pozniej pomniejszcie tak by sie fotka zmiescila na calym ekranie i wnioski wysuncie sami -jak dla mnie jest bdb
    narzekania to jedno , a jakosc rysunku obiektywu to cos innego.
    mozna narzekac na obiektyw o rozdzilczosci 200 albo i cieszyc sie obiektywem o rozdzielczosci 50.

Ze sie tak wyraze, nie ustosunkowuje sie do nastroju uzytkownikow tego obiektywu , a jedynie do jakosci obrazu.

przeciez to zdjecie na 1,4 jest mydlaste - i to wyraznie.
    nie ma na czym ostrym zawiesic oka .
    mydli jak kazdy egzemplarz.

na 2,8 jest wyrazna poprawa , mozna rozpoznac po odbiciu okna w oku misia.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Dokładnie. Ja swój wybierałem dość dokładnie, zastanawiałem się też nad 50L. Przy porównaniach znalazłem egzemplarz, który ostrością był przy f/1.4 identyczny z 50L a miał mniejsze aberracje.
    Gdzie wy kupujecie swoje szkła, że macie zawsze taki wybór? Wygląda na to że przebieracie jak w ulęgałkach :-D
    5D, 350D, 35L, 17-40, 70-200 f4, 50 f1.4, 85 f1.8, 580 EX II

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aKySZ Zobacz posta
    Gdzie wy kupujecie swoje szkła, że macie zawsze taki wybór? Wygląda na to że przebieracie jak w ulęgałkach :-D
    Mam głównie dwa wyjścia:
    - w wawce jeżdżę z laptopem pomiędzy interfoto i fotoit, przegrzebuję pudła i wybieram,
    - kupuję u Towersa, on wybiera egzemplarz i wysyła mi rawy do akceptacji albo i nie.
    W zasadzie drugą opcję testowałem tylko raz, ale jestem bardzo zadowolony.
    Jarek

Domyślnie

powiedzcie mi proszę jak oceniacie pracę AF w 50d - BOCZNE punkty w słabym świetle, bo nie wiem czy reklamować..... są znacznie słabsze od środkowego, i są gorsze niż boczne w 5d II...

?????????????????????????????????????????????????? ???????????????????
    testowałem trochę wczoraj, przy słabym świetle, jedna lub dwie żarówki w pokoju, dosyć ciemno, ale AF wariował często na bocznych - nie mógł się odnaleźć w ogóle.....
    kurcze, spodziewałem się całkiem niezłych bocznych a tu kupa.... zawód.
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 22-03-2010 o 18:20 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    WARSZAWA

Domyślnie

jezli poszukujesz konkretnego szkła napisz mi na hekssa@interia.eu co dokładnie potrzebujesz w maju bede sprowadzał dla siebie 3 szkła z USA wiec coś mogę przywieść
    :-D1d mkIIn 5d mk II, Slik PRO 500 + 700
    :-D

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta
    Rozrzut każdego modelu jakiś jest. Jak się trafi na dobrą sztukę to nie ma co narzekać. Na używam tego szkiełka od f1.6 i jest naprawdę ostro. Na 1.4 ostrość nawet akceptowalna, ale nie samą ostrością człowiek żyje.
    albo rozrzut oczekiwań użytkowników
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    A ja dzis przepstrykalem 50/1.2 oraz 85/1.2 .. faktysznie zółwiki pod kątem AF, ale za to ten bokeh .................
    Czacha, przecież ty antysprzętowy jesteś..

jakby ktoś zamieniał 17-40 na coś jaśniejszego to chętnie zakupię, oczywiście po rozsądnej cenie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    powiedzcie mi proszę jak oceniacie pracę AF w 50d - BOCZNE punkty w słabym świetle, bo nie wiem czy reklamować..... są znacznie słabsze od środkowego, i są gorsze niż boczne w 5d II...

?????????????????????????????????????????????????? ???????????????????
    testowałem trochę wczoraj, przy słabym świetle, jedna lub dwie żarówki w pokoju, dosyć ciemno, ale AF wariował często na bocznych - nie mógł się odnaleźć w ogóle.....
    kurcze, spodziewałem się całkiem niezłych bocznych a tu kupa.... zawód.
    bardzo proszę kompetentne osoby o ustosunkowanie się ;-)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Czacha, przecież ty antysprzętowy jesteś..
    potrafie docenic dobry obiektyw czy aparat, za to nie lubie idealizowania jednego slusznego rozwiazania - drog do osiagniecia dobrego zdjecia jest wiele, a bokeh na przyslonie 1.2 nie jest idealnym lekarstwem na kazda sytuacje.. co nie znaczy ze nie jest piekny

Strona 565 z 1000 PierwszyPierwszy ... 65465515555563564565566567575615665 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów