Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Zdjęcia sportowe - siatkówka

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar AS-FOTO
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wodzu99 Zobacz posta
    Aby zamrozic ruch piłki (nie wazne czy grają kobiety czy mężczyzni) potrzeba krotkiego czasu, najlepiej od 1/640 s, a priorytet przyslony tego nie zapewni... Nie bój sie trybu M(anual) on nie gryzie... Ja swoje fotki na hali robie ISO z przedzialu 800 - 2000 (zalezne od hali) f/2.8-4 zaleznie od obiektywu, AF ustawiony na pomiar skupiony.

Jak masz mozliwosc uzywaj przyslony 2,8, bo swiatla na hali nigdy za wiele...
    a jako uzytkownik 50D podpowiem Ci, ze akceptowalne ISO to 2500.
    Owszem wszystko się zgadza Panowie mam pełną świadomość tego o czym piszę ael teraz obracacie kota ogonem co do cytatu to pisze jak byk "AF ustawiony na pomiar skupiony" więc nie musicie mi cytować rozdziałów z instrukcji mam ją nawet w telefonie. Zastanawiałem się tylko, czy czegoś nie przegapiłem z tym AF.

Wodzu00 co do twojej wypowiedzi to fakt próbowałem tyle że u mnie w mieście nie ma porządnie oświetlonej sali i tryb M na nic mi się zda moim zdaniem.
    Pstrykam głównie kosza i ręczną więc tam są trochę bardziej dynamiczne warunki świetlne moim zdaniem .

Pozdrawiam wszystkich.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Przepraszam za pomyłkę miało być: "Wodzu99" oczywiście .

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez AS-FOTO ; 21-03-2010 o 00:41 Powód: Automerged Doublepost
    Kanon czterdzieści jeden dy, parka el-żbietek, kilka lampek,
    worek szpargałów i hałda niezrealizowanych planów.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AS-FOTO Zobacz posta
    ....Pstrykam głównie kosza i ręczną więc tam są trochę bardziej dynamiczne warunki świetlne moim zdaniem .
    ....
    Nie łapię tego określenia "bardziej dynamiczne warunki świetlne":rolleyes:
    Mecze siatkówki, koszykówki, piłki ręcznej czy inne w warunkach halowych charakteryzują się raczej stabilnością oświetlenia - oświetlenie hali musi spełniać warunki określone w przepisach "branżowych" i nikt w czasie meczu nie zmienia natężenia światła. W jednych obiektach jest lepiej, w innych gorzej ale zazwyczaj stabilnie...
    Znów wydaje mi się, że mylisz pojęcia i to o czym piszesz dotyczy wartości światła odbitego mierzonego przez aparat - czyli wracamy do sposobu pomiaru i wyeliminowania wpływu tła na naświetlanie fotografowanego podmiotu/przedmiotu.
    Przy stałym oświetleniu na Av automatyka aparatu będzie ingerowała w czas naświetlania w zależności od ilości światła odbitego ... i to z reguły wymaga eliminacji bo np. robiąc zdjęcia w serii masz ogromną szansę otrzymać każde zdjęcie z inną ekspozycją....
    5d MkII

Domyślnie Zdjęcia - siatkówka - puchar polski enea cup

Ponieważ niektórzy z was udzieli mi kilka porad, to też w ramach rewanżu wstawiam kilka fotek które zrobiłem na finałach Pucharu Polski. Byłbym wdzięczny za konstruktywną krytykę. Dodam, że była to moja pierwsza tego typu impreza i pierwsze sportowe zdjęcia...

1
    2
    3
    4
    5
    C 5D mkII + C 24-70/2.8L + C 70-200/2.8L + C 580EXII

Uprawnienia umieszczania postów