Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Zdjęcia sportowe - siatkówka

Domyślnie Zdjęcia sportowe - siatkówka

Witam,
    niebawem wybieram się na Puchar Polski w siatkówce, mam akredytatcję fotoreporterską, jednak doświadczenie w fotografowaniu siatkówki niewielkie. Czy ktoś podpowie jakich ustawień aparatu użyć żeby uzyskać optymalny rezultat? Zamierzam zabrać 5D mark II i 70-200 2,8L IS, lampę(?) 580EX.
    Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i podpowiedzi. Po imprezie oczywiście pochwalę się wynikami i poddam konstruktywnej krytyce
    C 5D mkII + C 24-70/2.8L + C 70-200/2.8L + C 580EXII

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Najlepiej poczytaj i popatrz tutaj:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=45400
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Domyślnie

Dziękuję, przebiłem się przez wszystkie strony. Oj, chciałoby się złapać taki poziom

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fimba Zobacz posta
    Witam,
    Czy ktoś podpowie jakich ustawień aparatu użyć żeby uzyskać optymalny rezultat? Zamierzam zabrać 5D mark II i 70-200 2,8L IS, lampę(?) 580EX.
    Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i podpowiedzi. Po imprezie oczywiście pochwalę się wynikami i poddam konstruktywnej krytyce

Masz 5D i nie wiesz jak go uzywac ? Pytanie o ustawienia to pytanie pokroju` mam auto, prawo jazdy a nie wiem gdzie wetknac kluczyk `

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    Masz 5D i nie wiesz jak go uzywac ? Pytanie o ustawienia to pytanie pokroju` mam auto, prawo jazdy a nie wiem gdzie wetknac kluczyk `

Mam "taki" aparat od trzech dni dni - to wg ciebie grzech? Prawo jazdy mam od 22 lat i masz racje nie ma tam gdzie "wetknąć kluczyka" - jest na kartę Oj, kolego, nie prosiłem o czynienie mi wyrzutów z powodu posiadanego sprzętu...

Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

3 dni i od razu akredytacja ? no no

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    dokładnie to samo przyszło mi na myśl. Mam Jaguara i nie wiem jak zmieniać biegi
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez fimba Zobacz posta
    Mam "taki" aparat od trzech dni dni - to wg ciebie grzech?
    To Twoje pierwsze lustro?

P.S. Ktoś wpadł na bardzo praktyczne wyłączenie fcji edycji postów...
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 13-03-2010 o 12:26 Powód: Automerged Doublepost
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

Tematu samochodowego (z racji automatycznych skrzyń biegów) dalej nie pociągnę
    A tak serio, to moje drugie lustro, wcześniej był 50D. Nie chodzi o to, że nie wiem jak go używać, prosiłem raczej o podpowiedzi jakich trybów/ustawień użyć w hali żeby uzyskać optymalny efekt...

Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Skoro miales wczesniej 50D to..hmm ?! lezal on caly czas w szafie i ladnie sie do Ciebie usmiechal, czy robiles niem JAKIEKOLWIEK zdjecia ? Nie wiem w czym masz problem skoro juz masz jakies tam doswiadczenie z lustrem.
    A tak po krotce zeby nie bylo. Ustaw iso tak, aby przy najmniejszej wartosci przeslony jaka masz uzyskac najkrotszy czas+al servo i jedziesz.
    Ps; mam wrazeniem ze albo jestes trolem, albo lecisz tu z nami w `karola`
    Czizas, mialo byc `Najwiekszej wartosci przeslony`
    Ostatnio edytowane przez Da__FreaK ; 13-03-2010 o 12:55 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Nie lecę z wami w 'karola' spokojnie Dzięki za podpowiedź, to już coś. Możesz napisać jaki tryb aparatu wybrać aby korzystać z al servo? Fakt, mój aparat większość czasu leżał w szafie, a jeśli pracował, to głównie przy krajobrazach czy portretach. Dynamiczny sport to jednak nie to samo. Spróbuję jedno z moich zdjęć wstawić i chętnie posłucham Waszej krytyki http://img218.imageshack.us/img218/9968/112jh.jpg
    1
    Ostatnio edytowane przez fimba ; 13-03-2010 o 13:31 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów