Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
154. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 38 z 87 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Domyślnie

przeszukaj wątek z gripem BG-E6 tam gościu miał ten problem, ale jak go rozwiązał nie wiem
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    a skad ta informacja?
    1. Z lektury forum
    2. Z porównania do poprzednich rodzajów akumulatorków
    3. Z informacji od kolegi który ma 7D

Warunek - używać 7D jako aparatu fotograficznego a nie jak kompaktu czy kamery. Ekran żre.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja do dwu puszek 5d2 mam 2 oryginalne akumulatowy i nawet nie myślę, żeby pakować się w zamienniki . Raz, że druga ładowarka potrzebna, a dwa, że to już nie to samo co zamiennik w 5d.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa/Łódz

Domyślnie

nie wnikam w testy, oryginał Canona w baterii w 400D i 40D i w moim 5DII słuzy mi o wiele dłuzej niz zamiennki. poza tym w oryginale jak zaczyna siadac to wiem ile mi jeszcze pochodzi... w zamiennku... mialem przykra niespodzianke, utrata zasilania stawala sie nagle faktem, oczywiscie nie mowie tu o nowych zamiannikach tylko o tych juz troche przechodzonych. Sprawa wyglada tak, jezeli duzo focisz to wal w oryginal, poczujesz posmakujesz i nie kupisz nigdy zamiennka, jezeli focisz mało.. wez zamiennk, jak na amatorskie zapotrzebowanie wystarczy

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    1. Z lektury forum
    2. Z porównania do poprzednich rodzajów akumulatorków
    3. Z informacji od kolegi który ma 7D

Warunek - używać 7D jako aparatu fotograficznego a nie jak kompaktu czy kamery. Ekran żre.
    myslalem, ze piszesz o nowej piatce.
    nie wiem jak to wyglada w 7D, ale na 5D mkII na jednym akumulatorku mozna zrobic 1000 zdjec pod jednym warunkiem: bez podgladu na wyswietlaczu i z MF
    w przypadku "normalnego" uzytkowania - zrobienie 500 zdjec na 5D mkII na jednym akumulatorku mozna przyjac za dobry wynik.
    zreszta podobna wydajnosc akumulatorkow mam w 30D
    na oryginalnym aku w 30D pojemnosci starczalo na okolo 500 zdjec (zamiennik phottix na okolo 400)
    majac w gripie /w 30D/ 2xphottix powiedzmy ze zrobie 1000 zdjec bez ladowania.
    nie wiem jak to mozliwe, ze ten twoj kolega na 7D robi 1000 zdjec na jednym akumulatorku.
    w koncu i BP-512 i LP-E6 maja zblizona pojemnosc.
    jak bedziesz widzial sie z tym kolega, to zapytaj o to.
    mysle, ze taka informacja jak "darmowo" dwukrotnie zwiekszych wydajnosc aku w 7D/5D przyda sie wielu osobom
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Dokładnych wyliczeń nie robiłem, ale na akku 5d2 można zrobić zauważalnie mniej zdjęć niż A700. Dodatkowo, w 5d2 tylnego wyświetlacza używam tylko do podglądu, w Sony natomiast był on cały czas aktywny.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Ciekawe czy niezależni producenci obejdą kiedyś problem wyświetlania info o stanie baterii.
    Bo coś mi się wydaje że we wszystkich nowych puszkach będą już tylko takie baterie. Więc albo ten problem jakoś rozwiążą albo wycofają się z produkcji bo sprzedaż będzie znikoma.

Dopiero zaczyna Awatar pcplus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No to dochodzi jeszcze jeden minus dla zamienników, nie trzymają gabarytów ...
    5Dmk2; 30D; 50E; 17-40L; 24-105L; 70-300 DO IS; 580EX

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    myslalem, ze piszesz o nowej piatce.
    Cóż... ten akumulatorek pasuje akurat do obu.

zreszta podobna wydajnosc akumulatorkow mam w 30D
    na oryginalnym aku w 30D pojemnosci starczalo na okolo 500 zdjec (zamiennik phottix na okolo 400)
    majac w gripie /w 30D/ 2xphottix powiedzmy ze zrobie 1000 zdjec bez ladowania.
    No patrz... a ja w 40D spokojnie robię około 1000 zdjęć na jednym aku i 1500-1800 na dwóch w gripie.
    Nie wiem jak to możliwe że Ty robisz tak mało...

Aha... BP-511 = 1100mAh a LP-E6 = 1800mAh , przynajmniej oryginalne. Podejrzewam że zamienniki również coś koło tego tylko 'chłyt małketingowy' każe producentom zamienników pisać podbite pojemności.
    Biorąc pod uwagę zwiększoną prądożerność to raczej nie dziwne że wychodzi podobna ilość zdjęć na jednym akku.
    Nawet dane producenta (Canon) mówią (wg mnie dość ostrożnie) że na jednym LP-E6 można zrobić ok 800zdjęć lub dwie godziny nagrywać video.

Dopiero zaczyna Awatar JAZ
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    tylko ORYGINAŁ, padło to juz wiele razy m.in w osobnym wątku dot. własnie zasilania. kilkukrotnie pada tam argument (może niezbyt wysokich lotów, ale oddający sytuacje ;-) ) "jak wywaliłes 10k na body to nie skąp 3 stów na zasilanie"
    To tylko jeden zamiennik kupujesz?
    Ja miałem ich zawsze 3 + 1 oryginał z zakupu.
    A to juz kwota ok. 900 zł. ~ 10% wartości body.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Ciekawe czy niezależni producenci obejdą kiedyś problem wyświetlania info o stanie baterii.
    Bo coś mi się wydaje że we wszystkich nowych puszkach będą już tylko takie baterie. Więc albo ten problem jakoś rozwiążą albo wycofają się z produkcji bo sprzedaż będzie znikoma.
    Już to kiedyś się zdażyło w przypaku kamer.
    GP kupił od Sony prawa do info w akumulatorkach i był dużo tańszy do oryginałów. :-)
    Ostatnio edytowane przez JAZ ; 18-03-2010 o 13:36 Powód: Automerged Doublepost

Strona 38 z 87 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów