Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Nie. Już kiedyś dowodziłem na mocy eksperymentu, ale wątki pokasowane, także sobie nie zobaczysz, że faktycznie im bliżej obiektu stoi powierzchniowe (nie punktowe) źródło światła, tym cienie miększe. Uwierz na słowo.
Jeszcze ktoś oprócz Husky'ego napisze coś o zdjęciach?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
!!!!oneoneonecos(0) Łączenie pomiliardowego wpisu !cos(0)oneoneone!!!!
278.
Ostatnio edytowane przez micles ; 16-03-2010 o 00:37 Powód: Automerged Doublepost
Zdaje mi się, że jest to prostsze do wytłumaczenia. Wystarczy porównać fotki robione w dzień słoneczny i pochmurny. Słońce jest gigantyczną lampą, większą od Ziemi => większą niż chmury. Jest jednak daleko, dlatego staje się światłem punktowym. Każdy wie, że w słoneczny dzień cienie są ostre. Chmury natomiast, są znacznie mniejsze niż Słońce, natomiast są bliżej i działają dokładnie tak jak sofbox - rozpraszają światło słoneczne i bardzo dobrze zmiękczają oświetlenie. Każdy zna to z doświadczenia, więc zdaje się takie wytłumaczenie powinno do wszystkich trafić... Takie moje 3gr.
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 16-03-2010 o 07:42 Powód: Automerged Doublepost