Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Pytanie do użytkowników 5D II (o szkła)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    A zoomy, cóż, one są dla leni, fotoreporterów oraz tych, którzy lubią dźwigać: ))
    Jasne, przecież to taka wygoda nosić np. 5 obiektywów zamiast 2, nie mówiąc o podpinaniu tych 5 stałek na zmianę...
    A no sorry, zapomniałem jeszcze o prestiżu, przecież mieć stałki to znaczy być pro!
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Jasne, przecież to taka wygoda nosić np. 5 obiektywów zamiast 2, nie mówiąc o podpinaniu tych 5 stałek na zmianę...
    A no sorry, zapomniałem jeszcze o prestiżu, przecież mieć stałki to znaczy być pro!

Wygoda nosić małe lekkie obiektywy zamiast klocków. Ciekaw jestem, gdyby po łożyć na szali 28 1,8, 50. 1,4. 85 1,8 oraz 135 albo 200 ?
    a na drugiej szali takie klocki jak 24-70 i 70-200 2,8 rzecz jasna?

co będzie lżejsze?
    Chyba stałki, z którymi dodatkowo masz jeszcze ten luksus, że bierzesz tylko to czego potrzebujesz

Załaduj torbę i zrób 10 km ze swoimi zabawkami. Przebiegnij się po poligonie, po lesie. Codziennie. Po kilku dniach zaczniesz odchudzać torbę.

Z czasem człowiekowi odechciewa się nosić ze sobą wszystko co ma, co zmieścił w stopce, i zaczyna nosić minimum. Ja właśnie pokochałem leciutką lampkę 270 EX. Kupiłem zmuszony chwilą i już sobie zostawię bo mieści się nawet w kieszeni. A kobyłę typu 580 wrzucę do torby kiedy będę musiał.

Poza tym podpinanie stałek nie jest żadnym problemem dla kogoś kto umie zmienić obiektyw, reporterka ślubna jakoś w nadmiar wolnego czasu nie obfituje w newralgicznych momentach a z jednym body można spokojnie dać sobie rade.

Twoja kpinka, że stałki to profi jest po prostu głupia. Bo profi rozpoznasz po tym, że pracuje na tym co jest mu do danej pracy bardziej potrzebne a nie na tym co wygląda bardziej profi.

Uprawnienia umieszczania postów