Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 70

Wątek: Czas matysiaków

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Odpowiedzcie sobie na pytanie, kiedy ostatni raz kupiliście gazetę, taką codzienną ?
    Dzisiaj :-D
    Zawsze wolę czytać w tradycyjnej (papierowej) formie. Nawet poradniki z netu drukuję - łatwiej wrócić do potrzebnych fragmentów i lepszy wgląd na całość.
    Ale z moimi poglądami to chyba jestem w mniejszości...:wink:

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Selena Zobacz posta
    Dzisiaj :-D
    Ale z moimi poglądami to chyba jestem w mniejszości...:wink:
    No raczej :-D .... ja ostatnią kupiłem w poniedziałek.
    Odnoszę wrażenie że codzienna prasa drukowana znajduje obecnie odbiorców głównie wśród emerytów i pasażerów komunikacji publicznej.
    Oczywiście, czego zapomniałem dopisać, nie jest to jedyny powód ogólnego obniżenia poziomu prasy, ciąg do tandety i chińszczyzny jest niestety powszechny.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Odnoszę wrażenie że codzienna prasa drukowana znajduje obecnie odbiorców głównie wśród emerytów i pasażerów komunikacji publicznej.
    To ja jestem wyjątkiem potwierdzającym regułę ? :-D :wink:

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Oczywiście, czego zapomniałem dopisać, nie jest to jedyny powód ogólnego obniżenia poziomu prasy, ciąg do tandety i chińszczyzny jest niestety powszechny.
    A co powiedzieć o szewcach, rymarzach, kaletnikach, etc...?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Lekko nie mają.
    Paradoksalnie, najlepszymi klientami szewców są ludzie stosunkowo zamożni, którzy nie kupują tanich butów.

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

Lekko nie mają.
    Paradoksalnie, najlepszymi klientami szewców są ludzie stosunkowo zamożni, którzy nie kupują tanich butów.
    Dlatego porządne gazety jeszcze inwestują w dobrą fotografię, niestety z dnia na dzień jest ich mniej.
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Miesięczniki, niektóre tygodniki, owszem. Są to jednak wydawnictwa nieco droższe, nastawiano na publicystykę i solidny reportaż, które nie angażują pokaźnych środków w ściganie się na newsy o byle czym.

Bywalec Awatar chuba
    Miasto
    Tomaszów Lubelski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Mają w nosie, bo do gazety codziennej wcale nie jest potrzebne dobre zdjęcie.
    Weźcie jakiekolwiek, swoje zdjęcie reportażowe, które wam się średnio podoba i zapytajcie przypadkowych ludzi na ulicy, co o nim sądzą. 90% powie, że jest co najmniej dobre.
    Inną sprawą jest, że ta równia pochyła po której stacza się wrażliwośc estetyczna przeciętnego człowieka, to min. zasługa właśnie mediów. I tu koło się zamyka.
    Trzeba mieć tylko nadzieję, że natura nie znosi braku równowagi i czasy wyższej wrażliwości estetycznej jeszcze wrócą.
    Wydaje mi się, że wraz ze wzbogacaniem się społeczeństwa, zacznie pojawiać się zapotrzebowanie na produkty wysokiej jakości - w tym i na fotografie. Zresztą wystarczy popatrzeć na kraje bardziej rozwinięte
    A co zaś do jakości samej fotografii w życiu codziennym, moim zdaniem popularyzacja lustrzanek przyczyni się do docenienia wysokiej jakości zdjęć. Jak każdy będzie miał "dobry aparat" (niewątpliwie dla przeciętnego człowieka 1000D z KITem jest dobrym aparatem) i zobaczy, że nie tak łatwo o dobre zdjęcie - zacznie doceniać fotografa. Ale to moje zdanie
    Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra Canon

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuba Zobacz posta
    Wydaje mi się, że wraz ze wzbogacaniem się społeczeństwa, zacznie pojawiać się zapotrzebowanie na produkty wysokiej jakości - w tym i na fotografie. Zresztą wystarczy popatrzeć na kraje bardziej rozwinięte
    to nie zależy od rosnących zarobków, a raczej od kultury i gustu
    a w dzisiejszym pozytywistycznym systemie edukacji jakoś to nie ma większego znaczenia

A co zaś do jakości samej fotografii w życiu codziennym, moim zdaniem popularyzacja lustrzanek przyczyni się do docenienia wysokiej jakości zdjęć. Jak każdy będzie miał "dobry aparat" (niewątpliwie dla przeciętnego człowieka 1000D z KITem jest dobrym aparatem) i zobaczy, że nie tak łatwo o dobre zdjęcie - zacznie doceniać fotografa. Ale to moje zdanie
    moim zdaniem również 1000D to dobry aparat
    ale chyba nie masz racji - ludzie bez doświadczenia fotograficznego nie potrafią rozróżniać dobrych zdjęć od złych
    poza tym - jak uczy nas internet - sporo ludzi to buraki i wierzy, że ich zdjęcie (zdanie) jest najlepsze
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

Trzeba jeszcze ludziom uświadomić, pokazać co dobre, większość społeczeństwa nawet sobie nie zdaje sprawy, że jest coś wartościowszego niż cichopki w m jak mdłości.
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów