Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: DPPViewer. Exe problem z zacinajacym sie programem

Zablokowany

Domyślnie

Dotnetfix.exe mam poszukac w sieci? Czy on sie gdzies zapisal razem z DPP z plyty?
    A fakt ze on nie pokazuje pamieci ktora fizycznie posiadam-4GB tylko 3GB, oznacza ze pracuje na ilu RAM-ach?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Czy to to co potrzebuje?
    http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en
    Ok zainstalowalem. DPP wytrzymal ustawianie balansumoze nawet trzy razy wiecej ale w koncu znowu sie zwiesil. Pomocy!
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 02-03-2010 o 20:01 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany

Domyślnie

Zainstalowalem jakiegos service packa z Net Frame.. dotnetfx35setup. Zaczela dzialac pipeta na trybie auto, po wcisnieciu tego klawisza balans bieli wlacza sie automatyczne, czego wczesniej nie bylo.... Czy to jest tez w starych wersjach DPP czy to nowsc w 3.8?
    Dalej to samo, chyba wroce do Adobe Bridge...Nie mam wyjscia.
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 02-03-2010 o 20:57 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Zainstalowalem jakiegos service packa z Net Frame.. dotnetfx35setup. Zaczela dzialac pipeta na trybie auto, po wcisnieciu tego klawisza balans bieli wlacza sie automatyczne, czego wczesniej nie bylo.... Czy to jest tez w starych wersjach DPP czy to nowsc w 3.8?
    Dalej to samo, chyba wroce do Adobe Bridge...Nie mam wyjscia.
    Nie mam 3.8. Mam 3.6. U mnie po wyborze pipety w polu combo pojawia napis :Click white balance. Nie wiem czy coś więcej mogę poradzić. Wcześniej już pisałem, że DPP/.net nie lubi się Translanticą. Mi totalnie rozwalał wszystko co korzystało z .net.
    Z pamięcią w 32 bit XP już tak jest, nie da się wykorzystać więcej niż 3.25Gb ramu.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Zablokowany

Domyślnie

Dzieki za rady! Translantica to jest program do tlumaczen, tak? Nie posiadam takowego..

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

u siebie zauważyłem tylko, że jak mam włączone podświetlanie prześwietleń (Alt-M) to nie działa podgląd redukcji szumu (ma niebieski ekranik). może idź w tym kierunku....

poza tym u mnie wszystko śmiga jak należy (vista32). i pamiętaj, że DPP czyta sobie i trzyma w pamięci wszystkie obrazki, które są w aktualnym katalogu, więc jeżeli masz w nim więcej niż.... 100... 200... RAWów, to komputer leży i kwiczy
    a jak włączysz trimming tool (Alt-Q) to już w ogóle. oczywiście zalezy to od posiadanej pamięci, ale i tak obciach jest.

edit:
    tak, tak, wiem - zaraz kilka osób napisze "a ja mam 500 albo 5000 RAWów i wszystko działa". no tak, ale swap, dysk, i procek działają trochę inaczej/wolniej wtedy. więc po prostu po co tak przeginać.
    pozdro.,
    m.

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Nie trzyma obrazków, tylko miniaturki jpegów.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Początki nałogu

Domyślnie

A ja mam następujący problem. Jak zgrywam z aparatu RAWy to moge je przeglądać, edytować itd. A jak zgram z aparatu jpg na dysk i chcę odpalić ten katalog w DPP to zwiecha... Wystąpił błąd i trzeba zamknąć DPP... standardowy tekst Windy.

Mam 2 ghz dual core, 1 gb ramu, XP. Nigdy nie miałem takiego problemu . A teraz nagminnie . Załadują się pierwsze dwie fotki albo parę więcej i zwis...

Zablokowany

Domyślnie

Ale powiem Wam ze probowalem starej wersji i podaj 6, cos tam, i smiga jak nalezy! Ale te nowsze jednak maja sporo fajnych funkcji, tyle ze.... nie dzialaja U mnie staly problem po kilku-nastu fotach z pipeta do balansu musze zamykac i otwierac program DPP, zawiecha

Domyślnie

U mnie pipetka od balansu też potrafi zawiesić program, ale to dopiero od tej najnowszej wersji...wcześcniej nie miałem problemu (tylo parę razy przy konwersji raw, ale to komp się zamulał bo robiłem na piechotę np kilkanaście rawów zamiast uzywać batch proces)
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Zablokowany

Domyślnie

Z czego wynika zawieszanie DPP, Canon robi buble czy kompy nie daja rady? No Bo stare wersje potrafia dzialac bez problemow, a przeca nie sa z czasow atari czy commodore..:-/
    skad sciagnac poprzednie wersje ? Ktora wersja jako pierwsza dostala potencjometry higlihts I shadows, wlasnie tej chce sprobowac choc juz trace nadzieje.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów