Witam,
mam taki mały (duży) problem-
mam nowy komputer z Win7, na którym zainstalowałem ostatnie DPP, obok stoi mój starszy komputer na XP-ku z ciut starszym DPP. Oglądam sobie na tym nowym pewne zdjęcie i widzę trochę mydło, a byłem pewien, że jest żyleta. Włączam stary komputer i istotnie jest żyleta. Jako totalny laik zrzucam winę na nowy komputer, ale po chwili mnie natchnęło i obejrzałem to samo zdjęcie na obu komputerach w PS-ie. I jest identycznie, żyleta ostre. Także na 100% jest to kwestia czegoś w DPP. Monitor oczywiście ten sam, skalibrowany (chociaż problemem jest ostrość nie kolory), oba zdjęcia oglądałem zarówno w RGB i sRGB. Po prostu wszystko to samo, a DPP wyświetla mi zdjęcie na nowym lekko przymydlone. Wszelkie sugestie mile widziane :sad:
p.s. szukałem na forum, ale nic o takim, lekko głupawym, problemie nie znalazłem...
Czy przy okazji może mi ktoś polecić jakiś zastępczy program podobny do DPP? RAW-y wywołuję w PS-ie, DPP używam do ich przeglądania, przebierania. Więc potrzebuję program, w którym naraz widzę caly katalog z RAW-ami i mogę sobie szybko jakiegoś powiększyć do 100%, lub kilka oznaczyć.