Nie wiem, jeszcze nie dostałem. Ale, szczerze mówiąc, nie widzę sensu. Cały pomysł z r-strapem polega na tym że szybko możesz podnieść aparat, zrobić zdjęcie i opuścić, a 300/2.8 to chyba trochę za duży obiektyw do takich akrobacji?
Nie wiem, jeszcze nie dostałem. Ale, szczerze mówiąc, nie widzę sensu. Cały pomysł z r-strapem polega na tym że szybko możesz podnieść aparat, zrobić zdjęcie i opuścić, a 300/2.8 to chyba trochę za duży obiektyw do takich akrobacji?
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
tego chyba jeszcze nie było :
http://www.clubsnap.com/forums/showthread.php?t=354954
też ciekawie
Witam.
Poczytałem troche te wpisy i ...uśmiałem sie do łez ale i przez ...łzy.
Człowiek zrobił prostą tanią rzecz.
Chcę to kupuje,a nie to -nie
Człowiek ulepszył swój wyrób
Chcę to kupuje,a nie to -nie
Czy ktoś z Was jest na 100proc pewny ze orginał jest ...mocniejszy???
Kto zabrania wymienić karabińczyk ???
Kto zabrania dołożyć drugi, albo dopiąć szekle
A nawet 20 szt szekli. Symetrycznie po 10 na każdą strone karabińczyka
Chcecie dobry przepis na MOCNE połączenie??
Prosze!
Bierzemy pas bezbieczeństwa od auta(bardzo mocne),możemy wziąść podwójny i między nimi dać łańcuch od krowy i zakładamy na niego grube kółko z dobrej stali
Jedziemy do spawacza i po założeniu śruby spawamy dwa końce kółka
Zrobione!
A skąd wiecie czy orginalne mocowania Canona wytrzymaja takie "sztuczki" jak chcecie ?
Przecież to dwa mocniejsze druciki i...tyle.
Jeżeli miałbym jakąś obawe to tylko ze strony sprzętu Canona
Tzn czy wytrzyma coś co nie jest do tego...przystosowane.
Czy przypadkiem otwór statywowy nie jest stworzony do obciażeń "w drugą strone"
Wiec jeżeli nie chcecie produktu kolegi ...kupcie orginał
Tylko jest jedno "ale" oprócz ceny
Brak gwarancji że orginał jest mocniejszy...
To raczej nie są firmy typu Manfrotto czy Lowerpo z długoletnim doświadczeniem
Zrobili to samo co kolega ,dołożyli dla efektu ze dwie sprzączki i pokrowczyki
(Pewnie gdyby produkt kolegi miał pokrowczyki
to byłaby dyskusja nt typów zamknięć, wielkości,miejsca itd )
Walneli cene,reklame i sprzedają.
I jakoś NIKT Z WAS nie zadał sobie pytanie czy orginał wytrzyma...
Nawet orginalne paski Canona mogą sie rozlecieć pod dużym ciezarem z czasem
bo w paskach też jest zmęczenie materiału
Czy to znaczy że jak zastosujemy pasek kolegi który sie rozleci to sprzęt walnie o beton
a jak sie rozleci orginalny canonowski to aparat zawiśnie w powietrzu???
No i jeszcze jedna sprawa.
Kazdy ma przynajmniej cztery możliwości:
1.Orginał
2.Pasek naszego kolegi
3.Zrobienie paska samemu
4.Nie robienie niczego
Wybór jak na taki temat bardzo ...duży!
To mój pierwszy wpis wiec jak jest coś nie tak to przepraszam
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez artd4 ; 01-03-2010 o 22:00
ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
2x dSLR (Canon)
Nie specjalnie rozumiem zdaje się. Ktoś komuś broni zakupu chałupniczego wyrobu bazującego na "pożyczonym" (tu by się przydało mocniejsze słowo) pomyśle kogoś innego?
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Chodzło mi o to, że powstało bardzo dużo postów krytykujących produkt kolegi.
I tylko pare podpowiadających rozwiązanie jakiś technicznno-estetycznych problemów
Jakoś bardzo mnie denerwuje ślepa wiara ludzi, że co zza Wielkiej Wody to super
a co nasze to złe.No i te nieszczesne przytyki do "wątpliwego"udżwigu produktu kolegi.Jeżeli kupiłbym nawet orginał i miałbym opory "czy wytrzyma" zabezpieczyłbym sie dodatkowo linką czy czymś podobnym
Tym bardzo wątpiącym podpowiedziałem jak zrobić ten supermocny pasek
Dodam jeszcze dla swietego spokoju, że zamiast kółka stalowego można zespawać np ...dwie podkowy. Jak mam swoją 400mm podpietą do EOSa na mocowaniu orginalnym to tak czy inaczej (jak większość)podtrzymuje go dłonią .A nie wydaje mi sie by ktoś coś tak duzego wieszał swobodnie na biodrze.
Resumując powiem moje zdanie.
Pasek,dobry karabińczyk wytrzyma bardziej niż gwint Canona, bo jest do tego przeznaczony.
Założe sie, że zaden projektant aparatu nie myslał o 'takim" działaniu gwintu statywowego.
Bardzo bym chciał, by takich pomysłowych i przedsiębiorczych ludzi było wiecej
a tych "krytyków" dużo mniej
Dobra krytyka powinna być konstruktywna.
A na samym końcu powiem (moze nie dokładnie w temacie)
że z wielkim powodzeniem używam zwykłej ...kamizelki taktycznej
Body jest podpiete bo w razie upuszeznia sprzetu wystarczy stanąć prosto, by sie zatrzymał w dolnej okolicy ud.
Jest bardzo mocna,przewiewna .Ma dużo różnych kieszeni na np stałki czy kity
I są jeszce miejsca na dodatkowe akcesoria
Osobiście polecam,choć bede pewnie mocno skrytykowany
Ostatnio edytowane przez artd4 ; 01-03-2010 o 23:27
ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
2x dSLR (Canon)
To się dołącze do wątku
Też mnie to troche wieczne narzekanie na karabińczyk ,napis , za mało nowoczesny szew i takie tam pierdoły, troche denerwuje ale nie o tym chciałem pisać.
Kupiłem dwa paski produkcji o której tutaj mówimy czyli rodzimej.
Całość sprawia wrażenie porządnie wykonanej, gustownie i estetycznie. Bez zastrzerzeń. Cena również bardzo atrakcyjna.
Ciężko mi powiedzieć o wytrzymałość, ale nie widze powodów do nadmiernych przetarć, bo pasek luźno lata po karabińczyku i nie powinno sięto za szybko przetrzeć.
Jak się sezon zacznie to zobacze jak to się sprawuje. Szczególneie na dwa body bo tutaj może być duża wygodniej niż tradycyjniej.
Generealnie polecam wszystkim. Koszt nieduży, chciało się chłopakowi zrobić, pomyśleć i się rozwija. A to się chwali. Komuś się nie spodoba, może wrócic do starych pasków.
Generealnie polecam wszystkim. Koszt nieduży, chciało się chłopakowi zrobić, pomyśleć i się rozwija. A to się chwali. Komuś się nie spodoba, może wrócic do starych pasków.
AMEN!
Zgadza się, na pewno wzorował się na r-strapie. Niewiem jak wygląda kwestia prawana ( patenty itp ) ale jeśli nikt tego nie zastrzegł to czemu miałby nie korzystać. Można wszędzie znaleźć przykłady kopiowania dobrych pomysłów i różnicowania towarów np ceną albo jakościa wykonania.
Mam uznanie za samo zaangażowania i za to że mu się chciało. takie moje zdanie![]()
pomysł niezły, ale gwint na spodzie aparatu / batterypacka jest adresowany do czegoś innego, bałbym powiesić na pasku w ten sposób moją ukochaną "20"