Strona 95 z 228 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105145195 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 941 do 950 z 2274

Wątek: [pank] ślubniaki i nie tylko

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

czyli wiem ale nie powiem ;-) taki mały żarcik :-)
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    Szanowny Kolego, Sokołowski Michale... tak na szybko to sobie mozna wszy łapać a nie udowadniać swoje racje. I nie ma tłumaczenia że idea, że zasada i takie tam. Ja sobie tak myślę, Szanowny Kolego, że najzwyczajniej na swiecie nie potraficie tego przyzwoicie zrobić. Nota bene na szybko też mozna się przyłozyć i przyzwoicie zaszumić zdjęcie, tak w dwie minuty moze? Nie bedę jednak tego udowadniał z dwóch powodów:
    1. to zdjęcie panka i tylko panka i tylko on, jako Autor moze sobie zaszumiać, odszumiać, teksturować i kombinować do woli
    2. nie będę się lansował w cudzym wątku a jak uznam za stosowne to sam zrobię zdjęcie, zaszumię i podam jako przykład tego o co mi chodzi.
    i tyle
    szanowny Kolego;

widzę że wiesz wszystko, Twoja wiedza jest wszechwiedzą.
    Nie ma sensu więc dyskutować.
    pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

co racja to racja, tutaj się z Tobą zgodzę

pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    czyli wiem ale nie powiem taki mały żarcik

ależ skad...po prostu sam nie chciałbym zeby ktoś nieudolnie majstrował przy moich zdjęciach i udowadniał swoje racje

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

O, jest i drugi dinderi Dużo gadania, ale jak coś to nie ja

Sporo, jak na jeden tydzień..

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    O, jest i drugi dinderi Dużo gadania, ale jak coś to nie ja

Sporo, jak na jeden tydzień..
    no cóz...wybaczam Koledze...z racji wieku nie rozróznia krytyki od krytykanctwa i czepiania się... byc może Kolega uwaza za stosowne poprawianie panka w tym co robi, ja nie... tym bardziej, ze ja nie uwazam za słuszne zaszumianie zdjęć tylko po to zeby zaspokoić swoje pseudoartystyczne wizje. Na dalsze dyskusje zapraszam do siebie, ewentualnie do Hyde Parku...

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Tylko to, że Ty uważasz że nikt nie ma prawa pokazać komuś na jego zdjęciu jak możnaby je polepszyć nie znaczy, że to jest prawda absolutna. A patrząc na praktyki na tym forum oraz na reakcę panka....no cóż...wybaczam Koledze...z racji wieku

Natomiast jeżeli sądzisz, że wysoki poziom kutlury w swoich postach będzie automatycznie rozumowany jako słowa conajmniej rzucającego gromami Zeusa to wybacz, ale w moim wieku liczą się konkrety michal_sokolowski moze nie pokazał najwyzej klasy szumów, ale przynajmniej pokazał konkretie o co mu chodziło. Ty tego nie kupiłeś, pank też nie i OK. Kwestia gustu. Ale nie odbieraj prawa do pokazania swojego sposobu patrzenia na fotografię, bo jak sam zauważyłeś, to nawet nie Twój wątek. A TWA...no cóż

peace!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    co racja to racja, tutaj się z Tobą zgodzę

pozdrawiam

ależ skad...po prostu sam nie chciałbym zeby ktoś nieudolnie majstrował przy moich zdjęciach i udowadniał swoje racje
    nie pisz głupot.... proszę.
    moja propozycja zaszumienia tamtej fotki, zrobiona na prędko na małym jpegu - i przyznaję - nieudolnie, była TYLKO PROPOZYCJĄ - podkreślałem to że "na szybkiego" i że to tylko moje zdanie.
    A Ty podchwyciłeś temat i myślę że sam próbujesz się tutaj lansować.
    Zauważam dziwne pokrewieństwo z Sergiuszem jeśli chodzi o sposób wypowiedzi... Podkreślam znowu - to moje danie
    ;-)

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Panowie, pax. Każdy wyraził swoje zdanie i w porządku.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Miasto

Domyślnie

no, dobra, all... zacznimy od początku
    zgodzisz się, że fotografia jest dziedziną sztuki i to jak wygląda zdjęcie zależy od tego jak je widzi autor. Wyobraź sobie teraz, że do pracowni artysty malarza przychodzi jego kumpel, bierze pędzel i paprze po obrazie po czym z dumą stwierdza..."wiesz, nie całkiem to mi się udało, ale chodziło mi o zasadę więc na szybko zchrzaniłem Ci obraz". W ogóle tłumaczenie się, że coś wyglada jak wygląda bo było robione "na szybko" to kpina w żywe oczy. Chcesz pokazać, autor się zgadza, to się, do jasnej cholery, postaraj i przyłóż się, bo chrzanić o tym ze chodzi o zasadę to każdy może. Jeśli w Twoim wieku liczą się konkrety...to akurat TEN konkretny szum był do kitu i sam to widzisz. "Konkretnie" to byłoby wtedy kiedy by się postarał i zamiast minuty poswięcił zdjęciu dwie minuty. Jesli chciał pokazać, że można inaczej i lepiej i zdjęcie dzieki temu zyska to niech to będzie lepiej bo to co pokazał to jest gorzej. I nie ja pierwszy to zauważyłem, że zmasakrował zdjęcie. Przejrzyj posty dokładnie to sam zobaczysz.

I niestety tak uważam, zdjęcie jest własnością autora i bez jego zgody wszelkie manipulacje na zdjęciu są niewłaściwe ( a na dodatek takie kiepskie manipulacje)... i to jest prawda absolutna. Nie ja wymyśliłem prawa autorskie.

Michale... nie muszę się lansować w cudzym wątku...mam własny i tam się lansuję... Podobieństwo wypowiedzi do Sergiusza jakoś mi nie uwłacza bo ja podobieństwa nie widzę
    Ostatnio edytowane przez Adso ; 01-03-2010 o 22:17

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    O, jest i drugi dinderi. Dużo gadania, ale jak coś to nie ja
    Ale jak co? Bo chyba czegoś nie doczytałem
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 95 z 228 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105145195 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów