Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Oświetlenie rąk mi nie leży. Lewa dłoń mega jasno, a dalsza część ręki mrok i futerko.
twarz modleki wyszła wybitnie nieciekawie. troche oswietlenie, a troche te oczy.
wg mnie zdjecie jest do powtorzenia.
Oj widzę, że strasznie dużo gadania, którego nawet mi się nie chce czytać. Aby się doszukać jakichś zdjęć straciłem, kilka minut. Przejdźmy do konkretów. Dodawanie faktury lub tła ala allgsm, chociaż nie koniecznie to od niego ściągana podchodzi mi w czystego rodzaju kicz. Jeśli jakimś ludziom się to podoba to moim zdaniem jest to jednoznaczne z tym, że wielu ludziom podoba się kicz z lokalnego salonu foto. Przepraszam, że się tak wypowiem, ale moim zdaniem nie są to ani dobre fotografie, ani tym bardziej dobra grafika, a raczej taki misz-masz. Nie wiem może taka moda. Widzę, że wiele warsztatów obskoczyłeś i również, wiele się nauczyłeś w ostatnim roku, tego nie da się ukryć. Ale z całym szacunkiem Piotrze, te zdjęcia mi w ogóle nie podchodzą.
hmmm... znowu wyjdę na wazeliniarza, ale:
1. okreslenie "kicz"...kompletnie nie adekwatne do zdjeć, ale może każdy inaczej rozumiec to okreslenie
2. mało kto wrzuca zdjęcia "prosto z puszki" i każdy w jakis sposób, mniej lub więcej, je "ulepsza"
3. nie ma co porównywać zdjęc alla i panka... tekstury u alla są o wiele bardziej widoczne i stanowią integralną część "obrazu" a u panka tylko dopełniają zdjęcie
4. nie rozumiem dlaczego coś musi być jasno określone..albo zdjęcie, albo grafika, bo jak nie to już jest źle
natomiast sprawa została jasno postawiona... nie podchodzą i już... mogą? mogą. Kwestia gustu. Nie ma czepiania się wzroku, rąk, guzików, futerek ani zadnych innych złosliwosci. I git
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
O, widzę Kucza że nadrabiasz zaległości w komentowaniu. Gwarantuję Ci że większość lokalnych zakładów foto nie była by w stanie zrobić takich montaży, więc proponuję raczej porównanie do np. lokalnego domu kultury z aspiracjami. Krytykę przyjąłem, obrażać się nie zamierzam, spoko.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Tak się zastanawiam, jakby pank zrobił sesje ala Terry Richardson to pewnie dostałby tu wręcz bana![]()
Ostatnio zauwazylem ,ze coraz wiecej "madralinskich" sie pojawilo, a chyba co niektorzy zapomnieli ,ze maja aparaty i do czego one sluza. Moze bys ie tak wziasc za robienie zdjec i pokazywanie ich ,a nie zbedne bicie piany i pitolenie farmazonow.
http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.
Pank, mi się nie podoba na ost zdjęciu to rozmycie, strasznie "komputerowe" jest..
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
nie "chcem" się "wtrącać" ale może by te "zmiękczenia" troszkę zaszumić ? ewentualnie delikatnie tekstórką przemazać ? żeby takie "komputer-machen" nie były ?
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 01-03-2010 o 17:44 Powód: Automerged Doublepost
Jakie rozmycie?