Strona 47 z 49 PierwszyPierwszy ... 374546474849 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 490

Wątek: Canon EOS 500D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Widzę że kolega planuje rzecznikiem prasowym firmy zostać. Ja to widzę tak - przykładzik z życia wzięty tzw. fakt autentyczny z trochę innej branży:

-Szefie zrobiłem ta procedurę
    -i co
    -strasznie szybko działa
    -to niech pan wrzuci pętle opóźniające co 10 linii, za rok się usunie i wypuścimy nową szybszą wersję

Jeśli chodzi o mnie to etyka takiego rozwiązania pozostawia wiele do życzenia ale cóż widocznie jestem jakiś dziwny (staroświecki) czy coś.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Producenci samochodów tez co kilka miesięcy wprowadzają jakieś modyfikacje i zmiany, często w obrębie tego samego modelu i jakoś nikt nie wiesza na nich psów, a przecież tam też nie da się wgrać nowego firmware, który spowoduje, że fotele zmienią kolor tapicerki, a amortyzatory charakterystykę...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Jeśli chodzi o mnie to etyka takiego rozwiązania pozostawia wiele do życzenia ale cóż widocznie jestem jakiś dziwny (staroświecki) czy coś.
    etyka tego rozwiazania to utrzymanie twojego miejsca pracy i jeszcze paru innych osob. a klient tak czy siak jest zadowolony.

produkt idealny i niepsujacy sie w momencie zakupu to koszmar :-D
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Producenci samochodów tez co kilka miesięcy wprowadzają jakieś modyfikacje i zmiany, często w obrębie tego samego modelu i jakoś nikt nie wiesza na nich psów, a przecież tam też nie da się wgrać nowego firmware, który spowoduje, że fotele zmienią kolor tapicerki, a amortyzatory charakterystykę...
    Ja tam na producentach samochodów psów nie wieszam ale jakoś nie dostrzegam związku, rozumiem że sugerujesz że producenci aut najpierw blokują moc silnika wkładając zaślepkę w wydech a następnie po roku wyjmują tą zaślepkę i mają nowy silnik - raczej nie bo pan Miecio z zakładu za rogiem wyjmie taką zaślepkę po 2 miesiącach.
    Jestem szumofobem
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

(...)pan Miecio z zakładu za rogiem wyjmie taką zaślepkę po 2 miesiącach.
    A firmy tuuningowe to niby czym się zajmują?
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Głównie? marketingiem.
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No dobra oddam moją 500 żeby mi przeszlifowali do 60fps na 720p bo właściwie nic więcej z 550 nie potrzebuję (sterowanie przysłoną sam zrobiłem), znasz jakiś dobry zakład - za to mogę zapłacić - a nawet chętnie zapłacę.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 01-03-2010 o 14:11
    Jestem szumofobem

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Postęp techniczny i silna konkurencja bardzo spłaszczyła ofertę aparatów - ciężko jest przekonać klienta do zakupu czegoś ponad sub-sub-entry-level inaczej niż "ficzerami". Niestety, ficzery prawdziwie ważkie są drogie.

Zdroworozsądkowo podchodząc, Canon powinien mieć w ofercie 3 modele: budżetowy crop xxxD, crop xxD dla zaawansowanego amatora i pełnoklatkowy xD. Zdrowy rozsądek nijak się jednak ma do zakupofilii ani do możliwych dla firmy zysków z większej granulacji klienteli. Tyle, że robić aparatów dla tak rozdrobnionych targetów nie ma za bardzo jak... mamy więc co mamy. Pewnym hamulcem jest tu odpływ świadomej części klienteli na rynek wtórny. I to doradzam tym, którzy cierpią teraz że zostali pozbawieni jakiegoś wodotrysku.

W temacie: 550d składa się z komponentów, które prawdopodobnie nie były dostępne w momencie rozpoczęcia produkcji 500d (LCD, nowy system pomiaru światła). I właściwie to kończy dyskusję...
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    W temacie: 550d składa się z komponentów, które prawdopodobnie nie były dostępne w momencie rozpoczęcia produkcji 500d (LCD, nowy system pomiaru światła). I właściwie to kończy dyskusję...
    Wybacz bezpośredniość ale LCD owszem fajna rzecz ale w 500 jest bardziej niż wystarczający, pomiar światła - ok ale jestem zainteresowany jak zeszłorocznym śniegiem (pewnie gdybym inne zdjęcia robił to może - ale gdybym inne robił to miałbym inny korpus) Natomiast pozostałe komponenty są na tyle na ile się można z bełkotu reklamowego doczytać identyczne więc się ponownie pytam gdzie jest #^%^%! moje sterownie ręczne i fpsy.
    Jestem szumofobem

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wybacz bezpośredniość ale LCD owszem fajna rzecz ale w 500 jest bardziej niż wystarczający, pomiar światła - ok ale jestem zainteresowany jak zeszłorocznym śniegiem (pewnie gdybym inne zdjęcia robił to może - ale gdybym inne robił to miałbym inny korpus) Natomiast pozostałe komponenty są na tyle na ile się można z bełkotu reklamowego doczytać identyczne więc się ponownie pytam gdzie jest #^%^%! moje sterownie ręczne i fpsy.
    Ależ Jasiu - kupiłeś wszystko zgodnie ze specyfikacją. Teraz jest w ofercie coś co Ci być może NIECO bardziej podchodzi i strasznie Cię to frustruje. Moja rada: nie kupuj więcej nowości.

Na pocieszenie Ci powiem, że kto wie, może np. 550d okaże się awaryjnym szmelcem, podczas gdy Twój 500d nabierze za kilka lat cech kultowego aparatu?

Ja też mam skłonności do narzekania: zwykle polegające na tym, że wywaliłbym ze swojego 1000d połowę rzeczy których nie używam w zamian za pewniejszy AF. Ale wolę się z tego pośmiać, albo odprężająco porobić trochę zdjęć
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 01-03-2010 o 14:27
    Entuzjastyczny Neofita

Strona 47 z 49 PierwszyPierwszy ... 374546474849 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów