Pokaż wyniki od 1 do 10 z 339

Wątek: Sns-hdr

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misieek Zobacz posta
    Ile kosztuje i i jak zdobyć pełną wersję PRO?
    Wszystkie informacje są już dostępne na stronie projektu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Wszystkie informacje są już dostępne na stronie projektu.
    Hm. Program fajny ale wg mnie nei warty 30€
    GG: 538295
    SPRZEDAM: EF85/1.8 + marumi UV (1300zł), EX430 (850zł). 6-7 msc gwarancji, stany idealne sklepowe. Bardzo rzadko używane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misieek Zobacz posta
    Hm. Program fajny ale wg mnie nie warty 30€
    Myślę, że gdybyś musiał taki program napisać samemu, zmieniłbyś zdanie.
    Zawsze możesz kupić trzykrotnie droższego Photomatixa.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pebal, napisz proszę w krótkich zołnierskich słowach jaką przewagę/niedowagę ma Twój program w stosunku do Photomatixa tak, zeby ludzie czytajacy ten wątek a uzywający do tej pory PM wiedzieli od razu czy sie na niego porwać czy nie.
    Na stronie projektu link "instrukcje" jest wyszarzony. Nie mam wprawy w posługiwaniu sie programem "z linii poleceń". Jak sobie z tym poradzić, żeby go wypróbbować?
    Pozdrawiam.
    5DmkII, 50D, C17-40 f/4L, C24-105L, C70-300 f/4-5,6 IS USM, C10-22, C100 f/2,8 Macro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman_1 Zobacz posta
    Pebal, napisz proszę w krótkich zołnierskich słowach jaką przewagę/niedowagę ma Twój program w stosunku do Photomatixa tak, zeby ludzie czytajacy ten wątek a uzywający do tej pory PM wiedzieli od razu czy sie na niego porwać czy nie.
    Polecam zainstalować i porównać samemu. Trudno jest mi pisać o zaletach i wadach, gdyż różne osoby mają różne priorytety.
    Na pewno program jest jedną z lepszych wołarek RAW, choć aby móc je masowo obrabiać i nie dostać tzw. kota, trzeba pliki wstępnie skonwertować do formatu pośredniego. Operacja konwersji jest czasochłonna, ale można ją wykonać np. w nocy.

Cytat Zamieszczone przez Fatman_1 Zobacz posta
    Na stronie projektu link "instrukcje" jest wyszarzony. Nie mam wprawy w posługiwaniu sie programem "z linii poleceń". Jak sobie z tym poradzić, żeby go wypróbbować?
    Pozdrawiam.
    Zainstaluj wersję Pro, ma interfejs graficzny.

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    czym się rózni wersja home od pro, czy tylko możliwością używania zarobkowo ?
    Wersji Home nie można używać komercyjnie, nie umożliwia ona zapisywania obrazów w formacie TIFF (to może się zmienić), nie posiada przetwarzania wsadowego. Można ją za to w przeciwieństwie do wersji Pro, instalować na dowolnej ilości komputerów w ramach jednego gospodarstwa domowego.

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Masz tak koszmarnie powolny algorytm "tone maping" że nie sądzę aby ktokolwiek kupił od ciebie twoje dzieło w cenie 30euro. Oczekiwanie 15 minut na obróbkę jednego zdjęcia z matrycy 21mpix na dwurdzeniowym procesorze to spora przesada.
    Nie słyszałem aby ktoś obrazy HDR przygotowywał w krótszym czasie. Tych obrazów się masowo nie obrabia. Jednak mój program ma możliwość masowego przeliczenia obrazów i zapisania ich do formatu pośredniego. Takie obrazy ładują się w programie błyskawicznie. Późniejsza obróbka jest czystą przyjemnością, nie trzeba czekać na odświeżenie obrazu po ruszeniu jakimś suwakiem.

O cenę programu zaś się nie martw, gdyż są tacy, którzy chcą wydać 85 euro za wersję Pro.

Tak jak przewidywałem od początku, okazało się że będziesz robił podróbkę "Machinery" a nie jakiś program "bez tych wszystkich suwaczków" :-)
    Sory, ale chyba masz problemy z oczami.

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    albo trzykrotnie tańszego Machinery od MMM
    Oprogramowanie to nie bułki, nie ma co się licytować. Każdy program ma swoje wady i zalety. O tym czy jest wart swojej ceny, decyduje indywidualnie jego użytkownik.
    Ostatnio edytowane przez Pebal ; 26-02-2010 o 16:56

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na pewno program jest jedną z lepszych wołarek RAW
    Jak dla mnie dcraw to jedna z gorszych.

Operacja konwersji jest czasochłonna, ale można ją wykonać np. w nocy.
    Bomba!

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Hmm.. o ile pamiętam to zaczęliście się mniej więcej w tym samym czasie "chwalić" pracami nad tego rodzaju programem - a właściwie to napadłeś Pebala że ściąga od Ciebie pomysł.. z boku to tak nie wygląda..
    Żartujesz prawda? Swój program pokazałem 4 miesiące wcześniej, wystarczy popatrzeć na daty pierwszych postów obu projektów:

http://www.canon-board.info/showpost...93&postcount=1
    http://www.canon-board.info/showpost...68&postcount=1

Domyślnie

Jak dla mnie dcraw to jedna z gorszych.
    Ta wołarka jest jedną z lepszych, trzeba tylko umieć z niej skorzystać. Inna sprawa, ze to co generuje dcraw poddawane jest późniejszej obróbce.

Operacja konwersji jest czasochłonna, ale można ją wykonać np. w nocy.
    Bomba!
    Wiem, że bomba. Innym też się ten pomysł podoba.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Żartujesz prawda? Swój program pokazałem 4 miesiące wcześniej
    MMM, o co Ci do cholery chodzi? Twój program nie jest ani pierwszym ani ostatnim, ani najlepszym ani najgorszym na świecie softem do HDR-ów. Ględzenie kto komu podpieprza pomysły jest w tym przypadku idiotyczne.

Krzychu dobrze prawi i weź sobie jego słowa do serca, bo budujesz wokół siebie i swojego dzieła bardzo brzydki PR, który nie przysporzy Ci klientów.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Myślę, że gdybyś musiał taki program napisać samemu, zmieniłbyś zdanie.
    Zawsze możesz kupić trzykrotnie droższego Photomatixa.
    albo trzykrotnie tańszego Machinery od MMM
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów