Pokaż wyniki od 1 do 10 z 339

Wątek: Sns-hdr

Mieszany widok

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Masz tak koszmarnie powolny algorytm "tone maping" że nie sądzę aby ktokolwiek kupił od ciebie twoje dzieło w cenie 30euro. Oczekiwanie 15 minut na obróbkę jednego zdjęcia z matrycy 21mpix na dwurdzeniowym procesorze to spora przesada.

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Doszedłem do wniosku, że tak prosta rzecz jak łączenie ekspozycji, nie powinna wymagać od użytkowników wiedzy, jakiej wymagają dostępne na rynku narzędzia, dedykowane do tego celu. Doszedłem do wniosku, że można obyć się bez tych wszystkich suwaczków...
    Szybko zmieniasz zdanie. Tak jak przewidywałem od początku, okazało się że będziesz robił podróbkę "Machinery" a nie jakiś program "bez tych wszystkich suwaczków" :-)

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Tak jak przewidywałem od początku, okazało się że będziesz robił podróbkę "Machinery" a nie jakiś program "bez tych wszystkich suwaczków" :-)
    Nie przesadzasz? Machinery nie jest pierwszym softem do HDR, więc przy takim rozumowaniu jest podróbką np. Photomatixa. Fajnie, że będziecie ze sobą konkurować. Myślę, że oba projekty na tym mogą zyskać
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 26-02-2010 o 12:30
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Masz tak koszmarnie powolny algorytm "tone maping" że nie sądzę aby ktokolwiek kupił od ciebie twoje dzieło w cenie 30euro. Oczekiwanie 15 minut na obróbkę jednego zdjęcia z matrycy 21mpix na dwurdzeniowym procesorze to spora przesada.
    U mnie na laptopie trwa to szybciej..

Szybko zmieniasz zdanie. Tak jak przewidywałem od początku, okazało się że będziesz robił podróbkę "Machinery" a nie jakiś program "bez tych wszystkich suwaczków" :-)
    Hmm.. o ile pamiętam to zaczęliście się mniej więcej w tym samym czasie "chwalić" pracami nad tego rodzaju programem - a właściwie to napadłeś Pebala że ściąga od Ciebie pomysł.. z boku to tak nie wygląda..

A co do porównania programów - porównuję pełną wersję Machinery i ostatnie wersje udostępnione przez Pebala - wg mnie SNS na domyślnych ustawieniach generuje nieco ładniejszy obrazek - piszę o wersji PRO oraz o tej z przeciąganiem na ikonę. Więc dla kogoś kto potrzebuje szybko efektów bez wnikania co jak i dlaczego to SNS trochę lepiej działa (nie wnikam w algorytmy i szybkość tylko patrzę na efekt domyślnych ustawień)..
    Natomiast jak ktoś lubi się bawić to oczywiście Machinery ma dużo więcej "suwaczków" - czasem nawet myślę że trochę za dużo - ale możliwość sterowania i wpływania na wszystko są nieporównywanie większe..
    I trzecia rzecz - to interfejs użytkownika - tu SNS mnie bardziej pasuje - to raczej kwestia koloru niż ergonomii - czarne tło po prostu bardziej pasuje do obróbki..

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Tak jak przewidywałem od początku, okazało się że będziesz robił podróbkę "Machinery" a nie jakiś program "bez tych wszystkich suwaczków" :-)
    Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Sory, ale chyba masz problemy z oczami.
    Oj oj oj... nie wkładaj mi w usta czegoś czego nie napisałem bo to cytaz z MMM.. lepiej cytuj dokładnie bo pomyślimy że coś z oczami u Ciebie nie tak ..

Pozdr
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 26-02-2010 o 15:10 Powód: Automerged Doublepost
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Oj oj oj... nie wkładaj mi w usta czegoś czego nie napisałem bo to cytaz z MMM.. lepiej cytuj dokładnie bo pomyślimy że coś z oczami u Ciebie nie tak ..
    Sory. Oczywiście to nie Twoje słowa i nie Tobie na nie odpowiadałem.

Uprawnienia umieszczania postów