Strona 97 z 194 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107147 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 961 do 970 z 1938

Wątek: [Szczecin-Koszalin] Canon-Foto-Klub - Plener

Dopiero zaczyna Awatar wariaty

Domyślnie

Miało być dobrze, a wyszło jak zwykle.
    Przecież Virtuoz proponując plener, nie miał na myśli tego, że będzie wymagał CV, listu motywacyjnego, podania, tzrech zdjęć i Bóg wie co jeszcze. Chciał zachować jakieś minimum bezpieczeństwa. Niektórzy widocznie poczuli, że ich "miejsce na plenerze" może być zagrożone, to zaczęli na całym pomyśle wieszać psy. Pięknie, Panowie, pięknie. Nie zdziwię się, jak to będzie pierwsza i ostatnia propozycja Kolegi. A szkoda.
    Mieszanie w całość Klubu, który, swoją drogą, jeszcze nie istnieje, też jest dość, hm, zabawne. Virtuoz chciał zebrać grupkę znajomych, nieznajomych i spędzić fajnie czas. Po co dopisywać do tegą całą klubową ideologię? Po co się obrażać? Tym bardziej, że można tak jak Paweł, poprost postanowić pojechać osbie samemu. Mnie na mniejscu Virtuoza i Piotra, któego studio też stało się narzędziem Waszych kłótni, byłoby zwyczajnie przykro.
    Jak dzieci, Moi Drodzy, jak dzieci.

Ps. Wie ktoś może, co będzie na migawce?
    Ostatnio edytowane przez wariaty ; 25-02-2010 o 21:04

Bywalec Awatar tasia
    Miasto
    Maszewo

Domyślnie

Ło Jeziu - a co tu się wydarzyło. Koledzy, koleżanki....
    Powiem szczerze, że przypomniało mi to dysputę środowiska paintballowego czy na wspólnych spotkaniach organizator powinien pobierać kasę za kulki i HP - żenada.
    Się pytam dlaczego daliście się FORUMOWI - chcecie podyskutować - tlko twarzą w twarz i o dziwo największymi zwolennikami tego rozwiązania są Mellan i Janusz Body. Ponieważ jestem wygodny to zaproponuję zorganizowane plenerowanie w Tolczu lub Karkowie niedaleko Maszewa. Wkrótce podam szczegóły oraz listę niezbędnych rzeczy, które trzeba zabrać. Kto będzie chciał zrobi foto zamku, kto nie pola czy lasu - miejsca wystarczy a jeszcze ognisko podpalę. Już niedługo - jak wiosna strzeli - tylko proszę - dajcie na luz - po co wasze swary glupie wnet i tak........
    Canonierzy! Nadszedł czas działania
    >> Canon-FOTO-Klub <<

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Jestem w bardzo mocnej opozycji do tego co C-F-K robi (lub raczej próbuje) - o ile w ogóle coś robi. Dużo, nawet bardzo dużo rzeczy mi się nie podoba - o części tych rzeczy już pisałem. Nie o wszystkich. Uważam, że trzeba o tym rozmawiać publicznie a nie "na strychu po cichu". Akurat tu, na CB jest jedyne miejsce gdzie mogę się w tym temacie wypowiadać. Wiem, że nie wszystkim to pasuje. Niektórzy uważają, że najlepiej żeby żadnej dyskusji nie było. Zamiatanie pod dywan jest skuteczne na krótką metę. Potem, na końcu, zwykle okazuje się, że przyniosło więcej szkody niż pożytku.

Pisałem i powtórzę. Z tym Statutem, z tą nazwą, z tymi metodami to nie jest mój klub czemu zresztą daję wyraz w stopce.

Są tacy co mówią, że moje gadanie przynosi klubowi szkody, podejrzewają mnie o "złą wolę". Hmmmmm.... jeśli idea klubu w obecnej postaci jest tak dobra to czego u licha się obawiają? Zrzędzenia starszego pana? Że moje uwagi odciągną od klubu nowych członków? Czy może czegoś innego? Jeśli tak to czego?

Nie wiem i szczerze to mało mnie to dzisiaj interesuje. Nie mój klub i tyle. Akurat pojutrze wyjeżdżam na długo-długo więc.... na jakiś czas macie spokój. Po powrocie oczywiście chcę przychodzić do Piotra do Klubu na Kolumba (o ile Piotr bedzie podtrzymywał tą działalność) ale - to bardzo mocno podkreślam - nie piszę się na zawłaszczanie tychże spotkań i podciąganie ich pod działalność C-F-K - w jakikolwiek sposób. W tym nie zamierzam uczestniczyć, w żadnej formie.

No i to by było na tyle w tym temacie.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Bywalec Awatar robertwu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wariaty Zobacz posta

Ps. Wie ktoś może, co będzie na migawce?
    Najprawdopodobniej będziemy zdjęcia robić...

Dopiero zaczyna Awatar wariaty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robertwu Zobacz posta
    Najprawdopodobniej będziemy zdjęcia robić...

Oooo, a po co?

Bywalec Awatar DominikaR
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

co do migawki to zdaje się, że gdzieś pod dachem będzie, bo tak wynika jakby z ostatniej audycji .. a nic nie piszą, bo załatwiają cały czas prawdopodobnie heh
    50D + dodatki

“Fotografując staraj się pokazać to czego bez ciebie, nikt by nie zobaczył.” – Robert Bresson

Bywalec Awatar robertwu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wariaty Zobacz posta
    Oooo, a po co?
    Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem...

Początki nałogu Awatar piotrek72t
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Po powrocie oczywiście chcę przychodzić do Piotra do Klubu na Kolumba (o ile Piotr bedzie podtrzymywał tą działalność)
    o ile zdrowie ze wskazaniem na wątrobe pozwoli to podtrzymam
    Piotr Talarczyk
    1ds III 1d

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrek72t Zobacz posta
    o ile zdrowie ze wskazaniem na wątrobe pozwoli to podtrzymam
    Chodzenie na Kolumba też szkodzi na wątrobe ...
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Domyślnie

Ooo widzę, że dziś ostro na forum zawrzało. Żeby schłodzić trochę atmosferę zapraszam do obejrzenia kilku moich zdjęć z sobotniego pleneru na picassie lub na moim blogu . Może niektórzy zmienią zdanie o nikonie co to nadaje się podobno tylko do formatowania kart :-D ... a może i opinii nie zmienią

Strona 97 z 194 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107147 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów