Ja składam wniosek na początku marca, bo w moim UP powiedzieli mi, że podobno od marca mają mieć więcej środków przeznaczonych na dofinansowanie. Też jestem ciekaw ilu chętnych się zgłosi i jak długo będzie trzeba czekać na rozpatrzenie wniosku.
Dodam tylko od siebie, bo parę etapów takiego projektu przeszliśmy (ja i żona).
Szanse są nikłe, bo na 1 miejsce jest 10 osób średnio. Składają to najczęściej firmy już istniejące przez osoby 3 itp. Albo jeśli się przyjrzeć to okazuje się że najwięcej jest punktów na określone działalności. Np.widziałem jak u jednego beneficjenta były konkretne warunki - samozatrudnienie jako
przedstawiciel ubezpieczeniowy, no i tylko dla kobiet.
Także nie jest takie hop siup.
Aha, i jeszcze to nie jest tak że się dostanie 40k zł. To jest górna granica. Ale po drodze pieniądze są wydawane przez beneficjenta na różne koszty.
No i czas - długie miesiące zanim się przejdzie te wszystkie etapy i na koniec nie ma gwarancji, że dostaniemy dotację.
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
A czy ktoś kto już złożył dokumenty mógłby przesłać w celu zaznajomienia się ?
U mnie jest tak ze wzory dokumentów są co roku inne i dopiero na początku marca będą dostępne dla chętnych o dotacje, więc nie ma co składać w lutym![]()
Ostatnio edytowane przez Jaca9 ; 19-02-2010 o 13:18
Ale może składałeś wniosek w podobnym projekcie,bo to może być różnica. Ja mówię za siebie przeszłam ten etap pierwszy który trwał ok 2 miesiące bo weszły w ten okres Święta teraz rozpoczęliśmy szkolenia które trwają miesiąc,po tym czasie po podpisaniu umowy i założeniu działalności dostaje się 80% tej kwoty pozostała część po sprawdzeniu przez osobę czy zostało wydane dokładnie na to co pisało się w projekcie.
I tutaj akurat nie wchodziło w grę posiadanie wcześniej działalności i posianie już jakiejś pozycji na rynku.
Po za tym we wniosku jest jak byk czarnymi literami napisane 40 tys i trzeba na to rozpisac biznes plan.
A szanse faktycznie ze 120 osób dostaje 32 ale moim zdaniem warto zawalczyć.
U nas w dolnośląskim jest problem większość wniosków została odrzucona, przyczyny (dziwne) niby formalne błędy i jeszcze obostrzenie że nie można poprawionego wniosku złożyć chodzi o dotacje 20-40 tyś zł, co do wniosku z Urzędu Pracy to przyjmują ale na ten rok jeszcze nie otrzymali środków..., nie mówię tutaj o mieście Wrocław tylko o powiatach
Canon FF i słoików kilka
Witam. Ja staram się o dofinansowanie z Up na otwarcie działalności zajmującej się fotografią okolicznościową. Mam dwa szkolenia lecz w Up mile widziane jest zaświadczenie, iż mam jakieś doświedczenie np. nieodpłatne focenie ślubu jako praktykujący fotograf itp. Czy ktoś z kolegów wypisałby mi takie zaświadczenie ?? :rolleyes:
A ja z kolei mam możliwość "zaklepania" sobie pracy jako fotograf na ślubie mojego znajomego, który odbędzie się w połowie maja. W czerwcu z kolei moja kuzynka będzie chrzciła dziecko i też chcę na tej uroczystości pofocić. I teraz taka kwestia - jak wiadomo mile widziane jest dołączenie do wniosku o dofinansowanie zawartych umów wstępnych z klientem. Dołączaliście coś takiego? W jaki sposób ma to wyglądać?