Strona 70 z 152 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Myslisz ze warto? A jak sie okaze ze daja..
    Jak zaczną "dawać" i wszyscy ruszą na zakupy, to ceny sprzętu pójdą w górę :smile:

Domyślnie

Ja składam wniosek na początku marca, bo w moim UP powiedzieli mi, że podobno od marca mają mieć więcej środków przeznaczonych na dofinansowanie. Też jestem ciekaw ilu chętnych się zgłosi i jak długo będzie trzeba czekać na rozpatrzenie wniosku.

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ajec Zobacz posta
    Zakończył się proces rekrutacji wniosków o przyznanie środków na działalność gospodarczą "Przedsiębiorczość szansą dla kobiet" w Wojewódzkim Urzędzie Pracy w Warszawie.
    KLIK

Było 7 dni na złożenie wniosków czytaj Biznes Plan. Wnioski następnie rozpatrywane były pod względem merytorycznym i formalnym i po zatwierdzeniu przez komisję kandydatki wzywane były na:
    1. Test (na inteligencję) po którym Komisja wykluczyła cześć kandydatek (ze 120wniosków pozostało ok 90).
    2.Rozmowa z Doradcą Zawodowym o planowanej działalności-poruszone były wszystkie zagadnienia z Biznes Planu czyli-miejsce działalności,rodzaj,sposób promocji ,marketing szkoła,kursy,dodatkowe zainteresowania itp itd i dlaczego ta właśnie działalność.

Za obie części kwalifikacji były przyznawane punkty.
    Z 90 wniosków wyłonionych do drugiego etapu kwalifikacji, Komisja wyłoniła 32 osoby zakwalifikowane do ostatniego etapu tj. szkolenia podstawowe i warsztat przygotowania biznes planu.
    Po tym etapie i podpisaniu umowy z WUP można zakładać działalność gospodarczą a stawka 40 000zł jest bardzo zachęcająca do przejścia całego tego procesu.

Jeśli są Panie na forum spełniające warunki w regulaminie WUP to podobno w kwietniu ma być ogłoszony nabór na kolejna edycje programu "Przedsiębiorczość szansą dla kobiet". Chociaż terminy obrad Komisji i czas rozpoczęcia szkoleń nieco się przedłużył,wiec kolejna edycja programu może być również w nieco późniejszym terminie.
    Ale jeśli ktoś byłby zainteresowany warto śledzić informacje na stronie WUP.
    Pozdrawiam
    Dodam tylko od siebie, bo parę etapów takiego projektu przeszliśmy (ja i żona).
    Szanse są nikłe, bo na 1 miejsce jest 10 osób średnio. Składają to najczęściej firmy już istniejące przez osoby 3 itp. Albo jeśli się przyjrzeć to okazuje się że najwięcej jest punktów na określone działalności. Np.widziałem jak u jednego beneficjenta były konkretne warunki - samozatrudnienie jako
    przedstawiciel ubezpieczeniowy, no i tylko dla kobiet.
    Także nie jest takie hop siup.

Aha, i jeszcze to nie jest tak że się dostanie 40k zł. To jest górna granica. Ale po drodze pieniądze są wydawane przez beneficjenta na różne koszty.
    No i czas - długie miesiące zanim się przejdzie te wszystkie etapy i na koniec nie ma gwarancji, że dostaniemy dotację.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Domyślnie

A czy ktoś kto już złożył dokumenty mógłby przesłać w celu zaznajomienia się ?

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

U mnie jest tak ze wzory dokumentów są co roku inne i dopiero na początku marca będą dostępne dla chętnych o dotacje, więc nie ma co składać w lutym
    Ostatnio edytowane przez Jaca9 ; 19-02-2010 o 13:18

Awatar ajec
    Miasto
    Raszyn/Radecznica/Zamość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magart Zobacz posta
    Dodam tylko od siebie, bo parę etapów takiego projektu przeszliśmy (ja i żona).
    Szanse są nikłe, bo na 1 miejsce jest 10 osób średnio. Składają to najczęściej firmy już istniejące przez osoby 3 itp. Albo jeśli się przyjrzeć to okazuje się że najwięcej jest punktów na określone działalności. Np.widziałem jak u jednego beneficjenta były konkretne warunki - samozatrudnienie jako
    przedstawiciel ubezpieczeniowy, no i tylko dla kobiet.
    Także nie jest takie hop siup.

Aha, i jeszcze to nie jest tak że się dostanie 40k zł. To jest górna granica. Ale po drodze pieniądze są wydawane przez beneficjenta na różne koszty.
    No i czas - długie miesiące zanim się przejdzie te wszystkie etapy i na koniec nie ma gwarancji, że dostaniemy dotację.

Ale może składałeś wniosek w podobnym projekcie,bo to może być różnica. Ja mówię za siebie przeszłam ten etap pierwszy który trwał ok 2 miesiące bo weszły w ten okres Święta teraz rozpoczęliśmy szkolenia które trwają miesiąc,po tym czasie po podpisaniu umowy i założeniu działalności dostaje się 80% tej kwoty pozostała część po sprawdzeniu przez osobę czy zostało wydane dokładnie na to co pisało się w projekcie.
    I tutaj akurat nie wchodziło w grę posiadanie wcześniej działalności i posianie już jakiejś pozycji na rynku.
    Po za tym we wniosku jest jak byk czarnymi literami napisane 40 tys i trzeba na to rozpisac biznes plan.
    A szanse faktycznie ze 120 osób dostaje 32 ale moim zdaniem warto zawalczyć.

Domyślnie

U nas w dolnośląskim jest problem większość wniosków została odrzucona, przyczyny (dziwne) niby formalne błędy i jeszcze obostrzenie że nie można poprawionego wniosku złożyć chodzi o dotacje 20-40 tyś zł, co do wniosku z Urzędu Pracy to przyjmują ale na ten rok jeszcze nie otrzymali środków..., nie mówię tutaj o mieście Wrocław tylko o powiatach
    Canon FF i słoików kilka

Coś już napisał

Domyślnie pomocy

Witam. Ja staram się o dofinansowanie z Up na otwarcie działalności zajmującej się fotografią okolicznościową. Mam dwa szkolenia lecz w Up mile widziane jest zaświadczenie, iż mam jakieś doświedczenie np. nieodpłatne focenie ślubu jako praktykujący fotograf itp. Czy ktoś z kolegów wypisałby mi takie zaświadczenie ?? :rolleyes:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maik30d Zobacz posta
    Witam. Ja staram się o dofinansowanie z Up na otwarcie działalności zajmującej się fotografią okolicznościową. Mam dwa szkolenia lecz w Up mile widziane jest zaświadczenie, iż mam jakieś doświedczenie np. nieodpłatne focenie ślubu jako praktykujący fotograf itp. Czy ktoś z kolegów wypisałby mi takie zaświadczenie ?? :rolleyes:
    Ale chcesz dostać lipne zaświadczenie i tak o tym trąbisz? :rolleyes: Lepiej daj ogłoszenie "za darmo przepracuję/przepraktykuję ślub jako II fotograf".
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Domyślnie

A ja z kolei mam możliwość "zaklepania" sobie pracy jako fotograf na ślubie mojego znajomego, który odbędzie się w połowie maja. W czerwcu z kolei moja kuzynka będzie chrzciła dziecko i też chcę na tej uroczystości pofocić. I teraz taka kwestia - jak wiadomo mile widziane jest dołączenie do wniosku o dofinansowanie zawartych umów wstępnych z klientem. Dołączaliście coś takiego? W jaki sposób ma to wyglądać?

Strona 70 z 152 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów