Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 646

Wątek: Canon 550D - ogłoszony oficjalnie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daromo Zobacz posta
    Popieram w 100%.

Jak widzę jak ktoś pisze ze chciał kupić 7D a się zastanawia nad 550D to zalatuje to totalna amatorszczyzna. Ludzie nie porównujcie profesjonalnego sprzętu potrafiącego przy dobrym użytkowaniu wykonać świetne zdjęcia, który został stworzony aby sprostać oczekiwaniom ludzi myślących o fotografii coś więcej do aparatu, dla klubu "zielonego kwadracika". To tak jakby porównać ferrari z 1995 roku do nowego fiata 126p tzn co z tego ze nowy i mniej pali jak głośny i więcej niż 2 tam nie wejdzie, a o bezpieczeństwie nie wspomnę. Po drugie kto z kupujących 550D wydrukuje sobie zdjęcie większe niż 20x30 cm?? wg mnie to mały odsetek. Sam bylem użytkownikiem 350D nauczyłem się na nim wiele, drukowałem zdjęcia 20x30 max. Teraz przyszła pora na coś lepszego. Jeśli nie zamierzacie podarzac droga rozwoju to kupcie sobie coś niższego np 400D który będzie pewnie 2 razy tańszy a ma 10.1 MPIX co w zupełności wystarczy każdemu początkującemu amatorowi.

Na koniec dodam - NIE POPADAJMY CHOROBĘ O NAZWIE "MEGAPIKSELE"
    Co prawda nie kupuję aktualnie 550 (bo nic aktualnie nie kupuję) ale ja wydrukuję większe, ja też kiedyś używałem 350 - fajny aparat był - nawet parę wydruków zrobiłem i o dziwo wszystkie większe niż 20x30. cieszymy się że drukowałeś ale 20x30 z 350D to chyba nie jest żaden problem ani jakieś specjalne osiągnięcie, chyba że jest?

Aż sobie sprawdziłem 7D o dziwo na kółku ma zielony kwadracik, pewnie zamalujesz czarnym flamastrem bo się kumple będą śmiać?

Dobre zdjęcie nie powstaje w "profesjonalnym" sprzęcie - dobre zdjęcie powstaje w głowie fotografa. Sprzęt (przy w miarę standardowych zastosowaniach) przy aktualnym stanie rozwoju jest praktycznie bez znaczenia.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Dobre zdjęcie nie powstaje w "profesjonalnym" sprzęcie - dobre zdjęcie powstaje w głowie fotografa. Sprzęt (przy w miarę standardowych zastosowaniach) przy aktualnym stanie rozwoju jest praktycznie bez znaczenia.
    A najlepsze zdjęcia powstają przypadkiem. Albo u Lachapelle'a.

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1foto Zobacz posta
    jezeli dla kogos istotna jest ilosc szczegolow na zdjeciu to bardzo dobra sprawa
    ta tak jak na 7D masz szczegółów co nie miara... czyli wcale nei tak dużo.

chcesz szczegółów weź FF 21 mpx i masz.

7D ich nie ma wcale tak rewelacyjnie dużo. przy tak maych komórkach na matrycy trzeba statyw, podnoszenie lustra, krótki czas i wówczas będziesz miał efekty...a no i szkło pokroju nowej 100tki macro L 2.8
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów