To zobacz, że wychwalana 9 jest trochę nie na temat i dlatego odstaje od reszty zdjęć. Nie pasuje ani do pierwszego ani do drugiego seta. Bo gość szlifuje miskę a nie klosz. Sam kadr choć poprawny jest w sumie nieciekawy. Chyba na zdjęciu jest za duży bałagan. I jeszcze taki mały szczegół. Czy ktoś szlifując szkło nie powinien tego robić w ochronnych okularach?
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Pewnie masz rację, jednak swojego zdania nie zmienię. Nie analizowałem tej fotki z pozycji profesjonalnego fotografa bo takim nie jestem. Pierwsze wrażenia były pozytywne i takowe pozostały.
A czy szkło zawsze jest szlifowane w ochronnych okularach...
Zwłaszcza przez rutyniarzy...
Pozdrówka
Ładne ciałko,gorące stopki i ostre oko:-P
Artysto, twórz, nie gadaj!
Johann Wolfgang Goethe
mi sie kadr w 9 nie podoba.. ale fota wrzucona ze wzgledu na twarz goscia. nie dalem rady zajsc go bardziej od przodu, a z profilu tak fajnie nie wygladal
ps. to nie miska.. huta robi wylacznie oswietleniowe sprawy
Czasami problemy z ostrością się trafiały (8, 12, 14), czasami fota o kilka chwil za późno (7 i 14 - sylwetki osób przysłonięte), ale ogólnie temat ogarnięty. Contentowo plusy za : ósemkę (nie patrzą na ręce, jadą "z pamięci"), czternastkę (bogata w informacje, dobra konstrukcja planów). Minusy za : jedynkę (po co?), jedenastkę (przewód zasłania jedno oko), podobieństwo 13 i 14 (obaj w tych samych pozach - dwunastka out).
Czacha, a możesz co napisać na temat obróbki, jeśli to nie tajemnica. Bardzo mi się podoba, co czyni te zdjęcia jeszcze bardziej ciekawymi.
Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(
hmmm znając Czachę, to namieszał coś Z WB w ACRze , pobawił się kontrastami i winietą a potem a PSie klikł autocolor![]()
"Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"18-35+85
Obrobka w Litghtroomie, zabawa kontrastem i suwaczkami w nim dostepnymi. Ciezko mi sprecyzowac co zrobilem.. to bylo na zasadzie prob i bledowNa auto nic nie bylo
![]()
A to zawracam honor i przepraszamautocolor wywnioskowałem po ostatniej naszej rozmowie na temat kolorowych ślubniaków
![]()
"Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"18-35+85