Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: canon ef 24-70 f2.8 wart swojwj ceny ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Mimo nawet tego, ze moje 24-70 to nie ultra zyleta juz od pelnej dziury jakie mozna spotkac (choc to nie najgorszy egzemplarz, ale widzialem nieco lepsze) to jednak po paru sigmach i tamronach jakie mialem w rekach "bez porownania".

Jak mowia zwolennicy... Dobre zdjecia nie koncza sie tylko na tym ze sa ostre... Jest jeszcze bokeh, kontrast, kolory. Do tego szybkosc af'a, solidnosc mechaniczna szkla... Mimo ze mozna miec za to szklo ze 4 sigmy albo tamrony to jednak nie to samo.

W sumie jednego zaluje... Trzeba bylo od razu poszukac dobrego Canona a nie wmawiac sobie za niektorymi ze przeciez sigma, ze tamron, ze placisz tylko za firme...
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 18-09-2005 o 00:09
    ...

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

W 100% procentach zgadzam sie z Kuchatkiem. Mialem tego "cudownego" Tamrona przez rok i z wielka radoscia "w czasach czerwcowej koniunktury" pozbylem sie go. Co z tego, ze ostry? Nawet przedziwne dzwieki jego AF'a byly do przezycia. Natomiast kolorystyka zdjec, tonacja itp. byly po prostu nienaturalne, Zadne PSowe "pranie" zdjec nie dawalo porzadanego przeze mnie efektu. Co najwyzej nieznacznie zblizalo do niego... Moze to bedzie herezja, ale dla mnie kolory jakie daje moj pospolity EF 20-35 sa piekne w porownaniu z Tamronem. Chyba tylko jego - Tamrona - cena i ta ostrosc powoduje taka kultowosc tego ersatzowego produktu.
    Ostatnio edytowane przez krecio ; 18-09-2005 o 08:50
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Ja odnioslem sie do postu Kuchatka. Czyzby On pisal o czyms innym?
    Ostatnio edytowane przez krecio ; 18-09-2005 o 09:09
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Miasto
    Piastów

Domyślnie

A jesli juz.. to moim zdaniem wiekszosc szkiel "c" jest warta swojej ceny. Po eksperymentach z tzw. "niezaleznymi" producentami stwierdzilem, ze jesli mam dostawac cos znacznie tanszego ale z brakami uzasadnianymi kosztami produkcji ergo - pozniejsza cena, to chyba jednak wole zaplacic. Kupie mniej ale lepsze. Kwestia wyboru.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Dobre zdjecia nie koncza sie tylko na tym ze sa ostre... Jest jeszcze bokeh, kontrast, kolory. Do tego szybkosc af'a, solidnosc mechaniczna szkla... Mimo ze mozna miec za to szklo ze 4 sigmy albo tamrony to jednak nie to samo.
    Nic dodac nic ujac, mialem w rekach wspomnianego tamrona oraz okazje porownac tez do sigmy 24-70, podarowalbym sobie zamienniki. Nawet moj stary Canon 28-105 mial lepsze kolory i kontrast. Jestem bardzo zadowolony z 24-70 f/2.8 L.

Pozdrawiam
    A ja mam canona...

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Oj, mmsza... Ja jestem zwykly amator Nie jest powiedziane, ze e-lki sa tylko dla profi. Natomiast puszki? Mnie nie stac na takie. Zreszta chyba nawet jesli bym mial tyle to nie widze zastosowania dla nich w swoim pstrykactwie. Co innego szkielko. Ono bedzie dawalo efekty z kazda puszka "made in C".
    O!! Dopiero teraz widze, ze to nie do mnie No, coz... Chyba jutro trzeba do okulisty
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Jest to pomysl... :grin: :grin: :grin:
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Mam mieć za tydzień 24-105 na kilka dni do testów - zobaczymy, może będzie godnym następcą mojego dupnego Tamrona ;-)
    O, to ja się poświęcę i chętnie wezmę od Ciebie tego dupnego Tamrona... Lubię zbierać taki złom - ot, takie hobby...
    Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    To idąc za ciosem - trzeba było od razu kupić sobie Marka II a nie oszukiwać się 300D i 20D.
    Cicho! Nie kuś!
    20'stka jeszcze z czasow oszukiwania i nie wiadomo co sie z nia stanie
    ...

Uprawnienia umieszczania postów