Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
chyba wolałbym zadbać o zapasowe body niż 2 zoom'y. kto nie doświadczył awarii migawki, to nie będzie wiedział o czym mówię
a zamiast 50 1.8 zdecydowanie lepiej byłoby mieć wspomniane przez autora 85 1.8
tak czy inaczej powodzenia i wielu udanych ujęć. pochwal się po sesji, co udało się zrobić.
Regulamin pkt 8.
A ja się nie zgodzę, bo to zależy od specyfiki lokalu.
W "moim" lokalu czasami nawet 50 f/1.8 jest za wąski, mi brakuje czegoś koło 30 mm. Sam na 70-200 przeszedłem wyłącznie gdy miałem robić detale typu fantazyjny makijaż babeczki i to z daleka. Z tego co widze po znajomych, to głównie robią poniżej 70 mm, czasem nawet poniżej 20 mm. W wielu lokalach po prostu jest za ciasno na zabawy długimi szkłami.
C80 - zgadzam się z Tobą, że 85mm może być mniej przydatnym zakresem, ale autor ma pokryty zakres 18-50 na innych obiektywach. Jeśli natomiast szkło z 2.8 a tym bardziej 4.0 byłoby dla niego zbyt ciemne, to lepiej aby miał z sobą C28 1.8 (jeśli mówimy o obiektywach w cenie budżetowej), lub S30 1.4.
Regulamin pkt 8.
Pamiętać należy że studniówka to rewia mody.
Ja zabrałbym coś szerszego do zrobienia grupen sexu, lub zdjęć stadnych a jak sala będzie ciasna to te 30 też może być ciasno bo to przecież będzie 48 po przeliczeniu można by dołożyć 10-24 f3.5-4.5 Tamrona lub Sigmę zamiast Canon 17-40 L, można ją wypożyczyć za około 150 zł w w SIGMA Pro Centrum, i nie trzeba od razu kupować. Jest szeroko i dedykowany do martyc APC-S,albo faktycznie ratować się Sigmą 30 1.4 też z wypożyczalni ale taki słoik trzeba dużo wcześniej zamówić.
Ostatnio edytowane przez mk307 ; 22-01-2010 o 12:36
Canon FF i słoików kilka
A więc powiem tak ja jestem zadowolony w udziale na tej studniówce, teraz własnie wróciłem i uplodować zdjęc już nie będę bo aku są do naładowania. POwiem tylko tyle ,że fotki jak dla mnie wyszły dosyć ciekawie... i oczywiście większość kręconych wokół osi... niedługo jak zajmne się przeróbką zrobie upload.
Rozwiń myśl??:eek:oczywiście większość kręconych wokół osi.
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Ale dlaczego to takie "oczywiste"??i oczywiście większość kręconych wokół osi