Zobacz wyniki ankiety: Ankieta na "wishlist" Samyang

Głosujących
82. Nie możesz głosować w tej sondzie
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 90

Wątek: Samyang "wish list"

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    Tu chyba kreuje się wishlist a nie dream czy wannabe list, co?
    W tym temacie tak wishlist, no i wymieniany tu 24 T/S to ostatni u mnie z listy: must/necessarily
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

wątpię żeby był możliwy T/S poniżej 24mm - póki co ten Canonowski jest pierwszy na świecie i dużo ludzi sika po nogawkach na samą myśl o nim... :-P
    Ale taki T/S 24/3.5 w wykonaniu samyanga do 2k PLN na pewno znalazłby się w mojej torbie :-D Poza tym jak już poprawią tego 14mm to do fisha na FF tak mi się nie spieszy ale byłoby miło. Poza tym wg. mnie zamiast skupiać się na nowych szkłach mogliby wlepić potwierdzenie ostrości a AF - może jak już go w pełni dopracują.

Co do wypowiedzi MMM z ostrością bazującą tylko na potwierdzeniu to potwierdzenie przynajmniej bardzo zawęża obszar w jakim będziemy ustawiać ostrość (obracamy szybko pierścień żeby znaleźć zakres potwierdzenia i wtedy tylko lekko "dopieszczamy na oko") Nadal na pewno jest szybciej niż bez potwierdzenia.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Bywalec
    Miasto
    Tarnów/Warszawa

Domyślnie

ja poproszę o tse było by wspaniale ..hehehe

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    ... Samyang jak widać po obecnych obiektywach potrafi osiągnąć przyjemną jakość optyki (nie liczymy wpadki z 14mm, który jest poprawiany). ...
    Nie przeceniałbym możliwości Samyanga. Na razie udało mu się zrobić tylo dwa przyzwoite optycznie obiektywy (pomijam obiektywy do kamer przemysłowych bo tych zupełnie nie znam). Mamy udane 8 mm i 85 mm i worek bardzo słabych tele, o których nawet nikt nie myśli poważnie.
    Ostatnia wpadka z 14 mm tylo potwierdza fakt, że "Samy" nie ma patentu na dobre i tanie obiektywy. Może być i tak, że nic godnego uwagi już nie zobaczymy (oczywiście wolałbym zupełnie inny scenariusz...).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    Ostatnia wpadka z 14 mm...
    Jaka wpadka? Przesunięcie daty premiery z powodu poprawy jakosci szkiełka to wpadka ? Sample z testowego wyglądały obiecująco.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Tani i szeroki tilt-shift to moje marzenie

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Jaka wpadka? Przesunięcie daty premiery z powodu poprawy jakosci szkiełka to wpadka ? Sample z testowego wyglądały obiecująco.
    Jak dla mnie to to jest profesjonalne podejście do sprawy. Zamiast puszczać bubla i za jakis czas mark2.

foto-tip.pl
    Guest

Domyślnie

Ankieta kończy się jutro więc jeżeli ktoś ma ochotę jeszcze dorzucić swój głos to zapraszam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czy premiera poprawionego Samyang 14mm f/2.8 w lutym jest realna? Bo nie wiem czy cos sie zmienilo w tym temacie.

Bywalec Awatar plaucjusz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Czy premiera poprawionego Samyang 14mm f/2.8 w lutym jest realna? Bo nie wiem czy cos sie zmienilo w tym temacie.
    Nic pewnego. Byłem osobiście u Nich w piątek. Niestety nie mogą dać żadnej konkretnej odpowiedzi. Nawet w kwietniu może się szkiełko pojawić...:-(
    Ładne ciałko,gorące stopki i ostre oko:-P
    Artysto, twórz, nie gadaj!
    Johann Wolfgang Goethe

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów