Pokaż wyniki od 1 do 10 z 174

Wątek: Mini studio -co wybrac?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar GTeam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    Zastosowanie tak dużego softboxa do 580 nie miało żadnego sensu, zrobiłem to jedynie do przetestowania. Myślę, że 50x50 a nawet 60x60 to max co można zastosować dla lampki 580..
    Hmm, a czy ktoś w terenie z dwoma 580exII z założonymi softami próbował oświetlić/doświetlić całą postać? Da radę coś takiego czy raczej należy o tym zapomnieć i od razu inwestować w przenośne studyjne lampki typu Elinchrom?

Czym w plenerze doświetlacie zdjęcia? Zakładam, że blendą (1 lub więcej) oraz czymś z serii EX. Coś więcej?
    Duża czarna puszka z napisem Canon + stałki + zuuumy + jakieś świeczki i inne gadżety/śmieci. Rozwijam listę sprzętu szybciej niż umiejętności...

-------------

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GTeam Zobacz posta
    Hmm, a czy ktoś w terenie z dwoma 580exII z założonymi softami próbował oświetlić/doświetlić całą postać? Da radę coś takiego czy raczej należy o tym zapomnieć i od razu inwestować w przenośne studyjne lampki typu Elinchrom?

Czym w plenerze doświetlacie zdjęcia? Zakładam, że blendą (1 lub więcej) oraz czymś z serii EX. Coś więcej?
    Może nie przez softboxy, ale przez parasolki to i owszem.
    A co do doświetlania w terenie to bardziej pro wygląda statyw z parasolką , bo czasem nie masz przy sobie "asystenta", a jak nie ma "dużej żarówy" to blendą nic nie zrobisz.
    W dzień 2x580 wystarczą z nawiązką, w nocy też bez problemu.
    Ja mam jedna po drucie, a drugą steruję via błysk, i chwała za możliwość sterowania mocami lamp z puszki.

Uprawnienia umieszczania postów