MieszkoZastanawiałem się ostatnio czy umiałbym używać normalnie zooma czy działałbym jak ze stałkami tak jak to opisałeś.
Ja również do wszystkiego używam stałek, w ogóle miałem tylko jednego zooma w życiu![]()
MieszkoZastanawiałem się ostatnio czy umiałbym używać normalnie zooma czy działałbym jak ze stałkami tak jak to opisałeś.
Ja również do wszystkiego używam stałek, w ogóle miałem tylko jednego zooma w życiu![]()
Ja mam jeszcze 24-105, ale używam tylko spacerowo-wakacyjnie, reszta stałki, plus, sporadycznie 70-200.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Witam serdecznie. Chciałbym w tym roku nieco bardziej poważniej podejść do fotografowania dlatego jako drugi fotograf bede mieć możliwość fotografownia ślubu i komunii św. Zastanawiam się nad zakupem zuma. Myślę o tamronie 17-50 2.8 albo o canonie 24-70 2.8 Ten drugi jest oczywiście bardzo drogi dlatego proszę Was o opinie. Czy lepiej zainwestować i kupić canona czy tamron w zupełności wystarczy?
Obiektyw będzie do canona 50d
Ostatnio edytowane przez dominikb ; 17-01-2010 o 22:35
I od nowa to samo, jezuuuuuuuuuuuu. Jakie body?
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
chyba jeżeli myśli o tamronie to crop
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
Mam canona 50d wiec nie wiem czy 24-70 nei bedzie zbyt wąski
tamron 17-50 bardzo fajny,bardzo popularny-na śluby za małą kasę-polecam
Z tego co ostatnio widziałem to tamron 17-50 zaczął wychodzić ze stabilizacją (VC).
Myślę, że jeśli takiego dorwiesz i nie będzie miał problemu z FF/BF to będziesz zadowolony. Światło 2.8 + stabilizacja to już będzie gitJa na razie jakoś daję radę takim tylko bez stabilizacji i tragedii nie ma. Z tym ze mam jeszcze coś dłuższego, ale to bardziej na plenery i do portretów.
40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.