Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Obiektyw TAMRON 28-300 + Canon EOS 400D - pytanie

Mieszany widok

agnessamozuo
    Guest

Domyślnie

Przeczyściłam styki w body oraz w obiektywie bardzo dokładnie i zaczął mi chodzić, co było dla mnie szokiem(wcześniej również czyściłam i zero efektu było). Mam teraz inny problem. Wyskakuje mi znów od czasu do czasu ten cholerny error 99, raz przestanie, a raz muszę znów lekko styki przetrzeć i mogę robić zdjęcia dalej. Czy da się teraz określić, co jest tego przyczyną? Bo coś mi się wydaje, że to wina body i jego styków.

Domyślnie

Jak z innymi obiektywami tak się dzieje to pewnie wina po stronie styków puszki. Jak nie, to coś ze stykami obiektywu. Ewentualnie może lekko uszkodzony/wyrobiony bagnet w obiektywie i czasami "nie styka".

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agnessamozuo Zobacz posta
    Przeczyściłam styki w body oraz w obiektywie bardzo dokładnie i zaczął mi chodzić, co było dla mnie szokiem(wcześniej również czyściłam i zero efektu było). Mam teraz inny problem. Wyskakuje mi znów od czasu do czasu ten cholerny error 99, raz przestanie, a raz muszę znów lekko styki przetrzeć i mogę robić zdjęcia dalej. Czy da się teraz określić, co jest tego przyczyną? Bo coś mi się wydaje, że to wina body i jego styków.
    Error99 w tamronie to niekoniecznie problem styków. Często jest to problem taśmy czyli flexa.

Uprawnienia umieszczania postów