Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 116

Wątek: Canon 1000D czy 450D

Domyślnie

Kup 500D bo masz iso do 3200 Ja żałuję, że mam 450D zamiast 500D :/

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

6400 i 12800. Do pewnych zastosowań używalne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yacek _b Zobacz posta
    Piotrek. ja osobiście bym brał zestaw z pierwszego linku , mała róznica w cenie a parę dodatków + przyjemniejsza wygoda trzymania przyda się . :-P
    Yacek miałeś na myśli chyba 2 zestaw bo w pierwszym nie ma nic jest jedynie kitowy obiektyw

Cytat Zamieszczone przez radradish Zobacz posta
    Kup 500D bo masz iso do 3200 Ja żałuję, że mam 450D zamiast 500D :/
    Czy to ma sens ? Nie sądzę,bo tak można w kółko nie kupuj 450D kup 500D ale skoro masz pieniądze na 500D to dołóż i kup coś tam bo tam to ma lepsze i pamiętaj iż jestem amatorem chcę się nauczyć dobrze posługiwać taką machiną,a później gdy już ogarnę temat na dobry poziomie pomyśle nad zmianą sprzętu

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

ja się nie powinienem wypowiadać chyba bo nie posiadam puszki XXXD ale wydaje mi się że przy obecnych cenach używanych... z niewielkim przebiegiem XXD nie ma większego sensu kupowania nowej puszki XXXD - no chyba że ktoś koniecznie musi miec nowy sprzęt albo kupuje na raty 0%... albo potrzebuje filmów HD. Ale jak ja miałbym wyłożyć ok 1300 za body 1000D albo z 400 zł więcej za 450D no to sorki - wolę 30D za 1300 zł - jakby nie liczyć duzo lepsze parametry no i jakby inna półka trochę... a jak poszukasz dobrze to kupisz sprzęt z przebiegiem ok 5k klatek

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bart3k Zobacz posta
    30D za 1300 zł - jakby nie liczyć duzo lepsze parametry no i jakby inna półka trochę... a jak poszukasz dobrze to kupisz sprzęt z przebiegiem ok 5k klatek
    Czy ja wiem, czy dużo lepsze parametry? 8mpix, większe szumy, brak czyszczenia matrycy, brak LV, AF ten sam. Wygrywa ergonomią, ale nie każdemu zależy na dużym, metalowym korpusie. Osobiście gdybym kupował aparat teraz, wybrałbym tak, jak prawie rok temu - 450d (ew. 500d, nie wiem, jak stoi z ceną). 450 kosztuje w tej chwili więcej, niż ja za niego dałem, tak na marginesie.

Domyślnie

wydaje mi się że przy obecnych cenach używanych... z niewielkim przebiegiem XXD nie ma większego sensu kupowania nowej puszki XXXD - no chyba że ktoś koniecznie musi miec nowy sprzęt
    Założenie jest takie,że sprzęt musi być nowym.Jakoś nie jestem przekonany do kupowania używanych rzeczy tego typu,bądź może to jeszcze nie mój czas w tym temacie

albo potrzebuje filmów HD
    Moim zdaniem jeśli coś jest do wszystkiego jest do niczego.
    Od nagrywania filmów jest kamera.

Możecie mi coś powiedzieć na temat tego obiektywu Sigmy w tym zestawie:
    http://www.e-fotojoker.pl/product/ap...-sigma-70-300/

I odnośnie tego zestawu bo jestem do niego jakoś przekonany,mój budżet,dokupię tylko kartę (tylko nie wiem jaką jakieś typy ?) i jakąś torbę,więc jak dla amatora może być ? Doradźcie Panowie bo chciałbym jutro podjechać i jak się uda to zakupie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łódzkie

Domyślnie

Moim zdaniem jeśli coś jest do wszystkiego jest do niczego.
    Od nagrywania filmów jest kamera.
    Filmy z lustrzanki są naprawdę rewelacyjnej jakości (choć ewentualnie mogłoby być więcej fps'ów) i po podłączeniu jakiegoś ciekawego obiektywu (np. 50 1.8) można otrzymać świetne filmy. Kamerą za tą cenę nie zrobisz takiego obrazu jaki zrobisz lustrzanką z jakimś obiektywem o małej GO.

Piotrek, mogę spytać, jaki masz telefon?

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Czy ja wiem, czy dużo lepsze parametry? 8mpix, większe szumy, brak czyszczenia matrycy, brak LV, AF ten sam. Wygrywa ergonomią, ale nie każdemu zależy na dużym, metalowym korpusie. Osobiście gdybym kupował aparat teraz, wybrałbym tak, jak prawie rok temu - 450d (ew. 500d, nie wiem, jak stoi z ceną). 450 kosztuje w tej chwili więcej, niż ja za niego dałem, tak na marginesie.
    porównaj sobie zdjęcia z 30D i z 450D to zrozumiesz różnicę i 8mpix wypadnie lepiej niż 12. Ja co prawda zdecydowąłem się na 40D ale tylko z przyczyn ekonomicznych... nie maiłem gotówki na używkę więc wziąłem nowy na 30 rat free... i podobnie jak Ty zapłaciłem za niego mniej o 800 zł niż teraz cena stoi. moja zabawka ma tylko 10mpix a i tak nie wykorzystam takiej matrycy... największe odbitki jakie robie to 60x90 i zupełnie 10mpix wystarcza do tego więc nie czuję potrzeby pogoni za pixelami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiktor W. Zobacz posta
    Piotrek, mogę spytać, jaki masz telefon?
    Oczywiście,możesz mi powiedzieć po co Ci to wiedzieć ?
    Posiadam Nokie E71 z której właśnie piszę tę wiadomość

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

porównaj sobie zdjęcia z 30D i z 450D to zrozumiesz różnicę i 8mpix wypadnie lepiej niż 12. [...]
    Co znaczy lepiej? Bo przy dobrych szklach obawiam sie, ze szczegolowsc bedzie lepsza na 12 mpixelach. Bo 15 mpixeli 50D, juz nie mowie o 18-tu 7D przewyzsza mozliwosci obecnych szkiel. 12 mpixeli wydaje sie byc skrajna wartoscia dla obecnej optyki na cropie.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 12-01-2010 o 22:58
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów