Kup 500D bo masz iso do 3200Ja żałuję, że mam 450D zamiast 500D :/
Kup 500D bo masz iso do 3200Ja żałuję, że mam 450D zamiast 500D :/
Yacek miałeś na myśli chyba 2 zestaw bo w pierwszym nie ma nic jest jedynie kitowy obiektyw
Czy to ma sens ? Nie sądzę,bo tak można w kółko nie kupuj 450D kup 500D ale skoro masz pieniądze na 500D to dołóż i kup coś tam bo tam to ma lepsze i pamiętaj iż jestem amatorem chcę się nauczyć dobrze posługiwać taką machiną,a później gdy już ogarnę temat na dobry poziomie pomyśle nad zmianą sprzętu![]()
ja się nie powinienem wypowiadać chyba bo nie posiadam puszki XXXD ale wydaje mi się że przy obecnych cenach używanych... z niewielkim przebiegiem XXD nie ma większego sensu kupowania nowej puszki XXXD - no chyba że ktoś koniecznie musi miec nowy sprzęt albo kupuje na raty 0%... albo potrzebuje filmów HD. Ale jak ja miałbym wyłożyć ok 1300 za body 1000D albo z 400 zł więcej za 450D no to sorki - wolę 30D za 1300 zł - jakby nie liczyć duzo lepsze parametry no i jakby inna półka trochę... a jak poszukasz dobrze to kupisz sprzęt z przebiegiem ok 5k klatek
Czy ja wiem, czy dużo lepsze parametry? 8mpix, większe szumy, brak czyszczenia matrycy, brak LV, AF ten sam. Wygrywa ergonomią, ale nie każdemu zależy na dużym, metalowym korpusie. Osobiście gdybym kupował aparat teraz, wybrałbym tak, jak prawie rok temu - 450d (ew. 500d, nie wiem, jak stoi z ceną). 450 kosztuje w tej chwili więcej, niż ja za niego dałem, tak na marginesie.
Założenie jest takie,że sprzęt musi być nowym.Jakoś nie jestem przekonany do kupowania używanych rzeczy tego typu,bądź może to jeszcze nie mój czas w tym temacie
Moim zdaniem jeśli coś jest do wszystkiego jest do niczego.
Od nagrywania filmów jest kamera.
Możecie mi coś powiedzieć na temat tego obiektywu Sigmy w tym zestawie:
http://www.e-fotojoker.pl/product/ap...-sigma-70-300/
I odnośnie tego zestawu bo jestem do niego jakoś przekonany,mój budżet,dokupię tylko kartę (tylko nie wiem jaką jakieś typy ?) i jakąś torbę,więc jak dla amatora może być ? Doradźcie Panowie bo chciałbym jutro podjechać i jak się uda to zakupie![]()
Filmy z lustrzanki są naprawdę rewelacyjnej jakości (choć ewentualnie mogłoby być więcej fps'ów) i po podłączeniu jakiegoś ciekawego obiektywu (np. 50 1.8) można otrzymać świetne filmy. Kamerą za tą cenę nie zrobisz takiego obrazu jaki zrobisz lustrzanką z jakimś obiektywem o małej GO.Moim zdaniem jeśli coś jest do wszystkiego jest do niczego.
Od nagrywania filmów jest kamera.
Piotrek, mogę spytać, jaki masz telefon?
porównaj sobie zdjęcia z 30D i z 450D to zrozumiesz różnicę i 8mpix wypadnie lepiej niż 12. Ja co prawda zdecydowąłem się na 40D ale tylko z przyczyn ekonomicznych... nie maiłem gotówki na używkę więc wziąłem nowy na 30 rat free... i podobnie jak Ty zapłaciłem za niego mniej o 800 zł niż teraz cena stoi. moja zabawka ma tylko 10mpix a i tak nie wykorzystam takiej matrycy... największe odbitki jakie robie to 60x90 i zupełnie 10mpix wystarcza do tego więc nie czuję potrzeby pogoni za pixelami
Ostatnio edytowane przez Merauder ; 12-01-2010 o 22:58
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|