Strona 39 z 78 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 776

Wątek: Jaka drukarka do zdjęć?

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A co powiecie o epsonie Stylus Photo p50? To następca R285.
    Opinie w internecie ma pozytywne. Czy ktoś z Was jej używa?

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rbucz Zobacz posta
    Moim zdaniem, jakość wydruków z drukarki na dobrym papierze i przy użyciu firmowych tuszy bije laby na głowę. Ostatnio zrobiłem sobie test: te same fotki wysłałem do 4 labów i wydrukowałem na swoim Epsonie R285. W 90% laby przegrały. Najlepiej wypadł Epson, potem Vertis (Fuji) i FJ (Kodak).
    Ze swojego doświadczenia w tej materii, wyciągam wniosek całkowicie odwrotny...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loram Zobacz posta
    A co powiecie o epsonie Stylus Photo p50? To następca R285.
    Opinie w internecie ma pozytywne. Czy ktoś z Was jej używa?
    Miałem z nią doczynienia, jakość analogiczna jak w przypadku R285. Ogólnie nie bardzo mogłem się doszukać czym ta plujka różni się od R285-tki.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Miałem z nią doczynienia, jakość analogiczna jak w przypadku R285. Ogólnie nie bardzo mogłem się doszukać czym ta plujka różni się od R285-tki.
    A jakość wydruku zdjęć jak oceniasz? W porównaniu do labów. Byłeś/jesteś z niej zadowolony?

Bywalec Awatar vinietu
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

P50 dostałem z serwisu po tym jak R 285 "umarła",nie reagowały przyciski.
    Róznica to jakieś drobiazgi kosmetyczne ,jakość z tych obu modeli świetna,każdemu komu pokazuję odbitki podba się to co wypluwa,papier Epsona i tusze oryginalne oczywiście ,tylko tak to widzę.
    5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vinietu Zobacz posta
    P50 dostałem z serwisu po tym jak R 285 "umarła",nie reagowały przyciski.
    Róznica to jakieś drobiazgi kosmetyczne ,jakość z tych obu modeli świetna,każdemu komu pokazuję odbitki podba się to co wypluwa,papier Epsona i tusze oryginalne oczywiście ,tylko tak to widzę.
    Dzięki za opinię, akurat szukam drukarki więc się przyda

edit: czy p50 ma osobny tusz do drukowania w BW. Czy BW oraz Color korzystają z tych samych tuszy?
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 12-01-2010 o 23:19
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loram Zobacz posta
    A jakość wydruku zdjęć jak oceniasz? W porównaniu do labów. Byłeś/jesteś z niej zadowolony?
    Jestem troszkę rozbestwiony, bo prywatnie używam Stylusa Pro 7880, a z P50/R285 itp. miałem kontakt przelotny, ale na pierwszy rzut oka jakość P50 jest całkiem niezła, nieco powyżej poziomu minilabu.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Jestem troszkę rozbestwiony, bo prywatnie używam Stylusa Pro 7880, a z P50/R285 itp. miałem kontakt przelotny, ale na pierwszy rzut oka jakość P50 jest całkiem niezła, nieco powyżej poziomu minilabu.
    "troszeczkę" ?? ta troszeczka to różnica pomiędzy 320 zł a 13.000 zł ;-)
    ale skoro twierdzisz, że jakość powyżej minilabu, to myślę, że warto ją kupić

Dopiero zaczyna

Domyślnie

"troszeczkę" ?? ta troszeczka to różnica pomiędzy 320 zł a 13.000 zł
    ale skoro twierdzisz, że jakość powyżej minilabu, to myślę, że warto ją kupić
    przeciez czornyj porownuje p50 a nie 7800 .... juz moja leciwa 2400 robi sobie zarty z labu ...

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Odpowiadając na pytanie, chciało by się powiedzieć...żadna, ponieważ ceny naparstków tuszy są zbójeckie. Wolałbym za drukarkę zapłacić trzy razy więcej, aby potem kupować tusze za rozsądne pieniądze. Ja do mojej Canon iP6700D za 6 pojemniczków /po 13 ml/ muszę "wybecalować" około 400 zł. Pojemniki mają czip, aby utrudnić stosowanie alternatywnych. To jakiś obłęd cenowy. Ale sam tego chciałem . Niejeden z kupujących drukarkę do drukowania swoich fotek nie bierze tego pod uwagę. Po wyeksploatowaniu zasobników drukarka...stoi i kurzy się.

Strona 39 z 78 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów