Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Jaki aparat

Mieszany widok

Bywalec Awatar Tomeksad2

Domyślnie

Wybór należy do autora wątku. Owszem jestem za tym by kupować dobra szkła, jeżeli tylko na to stać i nie bawić się w półśrodki, jeżeli jest to w pełni świadomy wybór poparty własnym doświadczeniem i świadomością tego co robię i co jest mi potrzebne. Dlatego wydaje mi się, że kit IS to bezpieczne rozwiązanie na początek. Nawet używany, niewiele kosztuje. Poza tym chcieć a móc to dwie różne sprawy. Kupując powiedzmy 50 D pozostaje ok 2K więc co za to można kupić ? 17-40 L używany ? A co będzie jeżeli po pewnym czasie okaże się, że jest za krótki czy za ciemny ? Nie wiemy czy te 5,5 tys to max i dalej nic. Jeżeli nie to może dozbierać i 17-55 2,8.
    W planach 5D Mk VII, 35 1,4L Mk IV, 85 1,2L Mk V, 135 2L Mk IV.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomeksad2 Zobacz posta
    Kupując powiedzmy 50 D pozostaje ok 2K więc co za to można kupić ? 17-40 L używany ? A co będzie jeżeli po pewnym czasie okaże się, że jest za krótki czy za ciemny ?
    Akurat kupując 17-40 masz sporą szansę, że przy odsprzedaży nie nic nie stracisz, lub stracisz niewiele.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomeksad2 Zobacz posta
    może dozbierać i 17-55 2,8.
    To bardzo dobre wyjście, ale o ok.1000pln przekracza maksymalny podany przez autora wątku budżet :-( Gdyby wziąść pod uwagę sprzęt używany/puszkę i obiektyw/ to można się w nim zmieścić
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 03-01-2010 o 10:53

Uprawnienia umieszczania postów