Pokaż wyniki od 1 do 10 z 116

Wątek: Canon 1000D czy 450D

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar kobi777e
    Miasto
    Żory

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateuszkaratysz Zobacz posta
    Dobrze Ci radze jako użytkownik modelu 400D.

Zamiast rozprawiać nad 1000D lub 450 kup używane 400D i zainwestuj w stałke 50/1.8 lub jakiś dobry zoom typu 17-85.

Jeśli jednak koniecznie chcesz kupić nowy aparat i ma to być jeden z tych dwóch to kup 450D - jest to segment amatorski.

1000D - jest to segment hmmm nawet nie amatorski to po prostu okrojona z opcji do granic możliwości 450, nie polecam tego rozwiązania jeśli zamierzasz się rozwijać w dziedzinie fotografii.

Jeśli ma to być aparat do robienia zdjęć na rodzinnych imprezach to kupuj 1000D
    Co za denna wypowiedz normalnie słabo się robi

Aparaty 1000D,450D,500D to sprzęt o takiej samej jakości wykonania .
    500D upchany bajerami , matryca,HD itd ale nie robi fotek lepszych od 1000D .

I niech ktoś nie wyskakuje mi tu z różnicami typu 2 punkty AF lub gumka na chwycie... 0,5 cala różnicy wyświetlacz .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobi777e Zobacz posta
    Co za denna wypowiedz normalnie słabo się robi

Aparaty 1000D,450D,500D to sprzęt o takiej samej jakości wykonania .
    500D upchany bajerami , matryca,HD itd ale nie robi fotek lepszych od 1000D .

I niech ktoś nie wyskakuje mi tu z różnicami typu 2 punkty AF lub gumka na chwycie... 0,5 cala różnicy wyświetlacz .
    Jeśli ktoś postawiłby przed tobą nowego 1000D i używanego 450D w tej samej cenie to współczuje że wziąłeś 1000D.

Różnica w liczbie megapikseli nie przemawia za tym żeby kupować wyższy model xxxD.
    Przecież te megapiskele nadal są upchane na sensorze o tym samym rozmiarze ich więcej ich tam upakują tym w ostatecznym rozrachunku obraz będzie bardziej upchany a to nic dobrego w zdjęcie nie wnosi.

A jak widzę, że ktoś robi zdjęcia lustrzanką i używa liveview to od razu robi mi się śmieszniej na duszy do tego stopnia że bucham śmiechem w twarz tego biednego fotografa.

W studio pracujemy na 450D 50D 5D i różnica w tonalności obrazu, iso, wb, przyjemności pracy jest tym lepsza im wyższy model.

1000D to model najniższy i przyjemność w jego użytkowaniu z wielu względów również jest najniższa, jeśli ktoś nie lubi pól AF to ja chętnie kilka przygarne.
    Ostatnio edytowane przez mateuszkaratysz ; 29-12-2009 o 11:41

Domyślnie

Jeśli ktoś postawiłby przed tobą nowego 1000D i używanego 450D w tej samej cenie to współczuje że wziąłeś 1000D.
    Znowu emocjonalny komentarz. Niestety dla mnie nic nie wnosi ciekawego poza odzwierciedlaniem Twoich emocji.

A jak widzę, że ktoś robi zdjęcia lustrzanką i używa liveview to od razu robi mi się śmieszniej na duszy do tego stopnia że bucham śmiechem w twarz tego biednego fotografa.
    Po raz kolejny to samo - emocje. A na marginesie LV przydaje się w zdjęciach makro. Kiedy można sobie powiększyć obraz ułatwia to ostrzenie. Jak aparat na statywie też LV się nieraz nada. JAk robiłem fotki na otwarciu fontanny we Wrocku w tłumie ludzi to też pomyślałem, że LV bardzo by mi się przydał (wtedy miałem Pentaxa bez LV). Ale może i dla Ciebie jest to śmieszne. Każdy może się śmiać z czego chce.
    I naprawdę podchodzisz do ludzi na ulicy i buchasz śmiechem im w twarz?
    Ostatnio edytowane przez psl ; 29-12-2009 o 12:30

Uprawnienia umieszczania postów