Sigma lepiej pracuje z Nikonem, Tamron z Canonem.
Sigma lepiej pracuje z Nikonem, Tamron z Canonem.
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4
zrob tak jak piszą koledzy wyżej(dobrze ci radzą)
jak tak zrobiłem i niechciałem płacic za jakiegoś zooma ok. 2k
tylko dozbierałem resztęi kupiłem 70-200f4L i .....nieżałuję
choc to sporo kasy to uważam że niestac nas na kupowanie dwa razy
wracając do domu z tym obiektywem mialem moralniaka że wydałem tyle kasy,ale gdy zobaczyłem fotkę strzeloną tą elą to mi przeszło(to nie są pieniądze wyrzucone w błoto
pewenie że lepsze 2.8 z is ale to już inna kasa
pozdrawiam
C50d +Canon EF 17-40mm f/4 L USM+ Canon 50 mm f/1.4 EF USM
+ Canon 70-200 mm f/4.0L EF USM+Speedlite 430EX II
ja również polecam zestaw kit + 55-250 od canona. też myślałem o superzoomie, ale jakość/cena 55-250 to inna bajka.
"stabilizacja, czy warto"..
Jest to pytanie człowieka, który zapewne bardzo luźno podchodził do życia, jednak doszedł do momentu, kiedy poznał bliską osobę i zaczął się zastanawiać nad sensem istnienia. być może okres świąteczny przyczynił się do takich myśli. Ja Ci odpowiem - WARTO !
Wspólne chwile spędzone z tą osobą, nie ważne jakiej płci, ważne że bliską, sprawią, że poczujesz spełnienie. Oparcie w drugiej osobie, a także zrozumienie, które daje Ci stabilizacja nie może być zastąpione przygodnymi znajomościami. Skoro zastanawiasz się nad stabilizacją, znaczy, że jest to odpowiedni moment aby podjąć tą życiową decyzję. Życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia i na święta
PS. A jeżeli chodziło o stabilizacje w obiektywach canona, to fajna jest, ale więcej daje jasniejszy obiektywmoje zdanie
![]()
Od wczoraj myśle ,czytam co się da w necie o obiektywach i na 99%
będzie canon 55-250 IS lub 18-200 IS z większym naciskiem na ten pierwszy.
Z tego co wyczytałem jakościowo zdjęcia będą lepsze na 55-250 IS a w sumie i przede wszystkim o to chodzi.
KIT + 50 1,8 + 55-250IS na początek
.... normalnie głowa mnie rozbolała
biore puche i idę z psem w plenermam nadzieje że już mi nic nowego do głowy nie przyjdzie.
Pozdrawiam
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Zdecydowanie 55-250 - swietne szklo, ciezko nie byc zadowolonym zwlaszcza do amatorskiego fotografowania. Ostre od poczatku do konca na pelnym otworze. Ostrzy ladnie, IS dziala pieknie. Do tego szerszy kit z IS i portretowa 50 1.8 i naprawde mamyswietny zestawik![]()
Ostatnio edytowane przez siudym ; 23-12-2009 o 13:59
gdybym wiedzial to co wiem tez bym w taki zestaw poszedl kiedys![]()