Pokaż wyniki od 1 do 10 z 247

Wątek: Canon EF 100-400 f/4,5-5,6 L IS

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Obiektyw jak na dzisiejszą optykę jest tylko przeciętny. Troche lepiej wypada na pełnej klatce. Za kupę forsy dostajemy niezłe mydelko na 100, 300 i 400mm nawet po przymknieciu do f/8. Nie będę tu powtarzał pochwał pod adresem 300/4 L IS czy 400/5.6. Choć stałki te kosztują te z grubsza tyle samo co zoom, wiec wybor jakość obrazu czy uniwersalność należy do Ciebie. Żeby nie było, że zoom są "be", to polecam uwadze 700-200/4 L IS, cudownie ostre szkło, choć o nieco innym zakresie.
    I na koniec: miałem trzy (!) egzemplarze 100-400 i nikomu tego szkła nie polecę, choć widziałem wiele doskonałych zdjęć nim zrobionych.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    miałem trzy (!) egzemplarze 100-400 i nikomu tego szkła nie polecę, choć widziałem wiele doskonałych zdjęć nim zrobionych.
    Dlaczego aż trzykrotnie miałeś ten 100-400L i go nie polecasz

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

I na koniec: miałem trzy (!) egzemplarze 100-400 i nikomu tego szkła nie polecę, choć widziałem wiele doskonałych zdjęć nim zrobionych.
    Widocznie cos w tym obiektywie bylo skoro po pierszym "niepowodzeniu" jeszcze dwa razy go kupowales.

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Za kupę forsy dostajemy niezłe mydelko na 100, 300 i 400mm nawet po przymknieciu do f/8.
    Miałeś pecha i tyle. Ja miałem/mam 1 sztukę z drugiej ręki i mydełka brak:-P
    Swoją drogą to trochę skandal by canonowe elki byly tak różne pod względem jakości. No i ok. 6000pln za to szkło to też imho duża przesada. Ja kupiłem używkę za 4000...tyle to nowy powinien kosztować.
    Jak już się trafi dobra sztuka, to trzeba tylko uważać na matrycę i nie zumować za agresywnie. Podmuch powietrza generuje to zacny
    |Canon|

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oasisman Zobacz posta
    Miałeś pecha i tyle. Ja miałem/mam 1 sztukę z drugiej ręki i mydełka brak:-P
    Swoją drogą to trochę skandal by canonowe elki byly tak różne pod względem jakości.
    Myślę, że ma na to wpływ też akceptowalny "poziom mydła" przez użytkownika.

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44 Zobacz posta
    Myślę, że ma na to wpływ też akceptowalny "poziom mydła" przez użytkownika.
    Zgadza się.
    |Canon|

Uprawnienia umieszczania postów