Strona 13 z 25 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 247

Wątek: Canon EF 100-400 f/4,5-5,6 L IS

Miasto
    Katowice

Domyślnie

Mam osiadam ten obiektyw, ostry na wszystkich ogniskowych przy otwartej przysłonie, bardzo wygodny sposób zoomowania, ładny bokeh, kontrastowe szkło używam z 50D i jestem zadowolony. Stałem przed wyborem Sigmy 120-400 i niestety Canon zdominował Sigmę. Odczucia użytkowników jest to rzecz subiektywna więc bym sie tym nie kierował, jak masz okazję to pożycz sobie ten obiektyw i porób nim zdjęcia, każdy znajdzie w tym bądź innym obiektywie wady które mu przeszkadzają. Najważniejsze jest to czy Ty się będziesz z nim dobrze czuć! Gdybym miał ponownie stanąć przed wyborem kupna tego obiektywu wybór byłby oczywisty. Pozdrawiam

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Za kupę forsy dostajemy niezłe mydelko na 100, 300 i 400mm nawet po przymknieciu do f/8.
    Miałeś pecha i tyle. Ja miałem/mam 1 sztukę z drugiej ręki i mydełka brak:-P
    Swoją drogą to trochę skandal by canonowe elki byly tak różne pod względem jakości. No i ok. 6000pln za to szkło to też imho duża przesada. Ja kupiłem używkę za 4000...tyle to nowy powinien kosztować.
    Jak już się trafi dobra sztuka, to trzeba tylko uważać na matrycę i nie zumować za agresywnie. Podmuch powietrza generuje to zacny
    |Canon|

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oasisman Zobacz posta
    Miałeś pecha i tyle. Ja miałem/mam 1 sztukę z drugiej ręki i mydełka brak:-P
    Swoją drogą to trochę skandal by canonowe elki byly tak różne pod względem jakości.
    Myślę, że ma na to wpływ też akceptowalny "poziom mydła" przez użytkownika.

Zablokowany

Domyślnie

jest taki dział-najładniejsze fotki>100-400>wrzuccie coś...prosze

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    ........... Tylko o czystą matrycę trzeba dbać .........
    Rozwiń swoją myśl.

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    .........Ja kupowałem (ze 3 lata temu jak nie dawniej) i to po okazyjnej cenie o tysiąc drożej, więc nie masz co narzekać. Taniej tylko używki znajdziesz.
    Nowe też: http://www.cyfrowe.pl/aparaty/canon-...ef-is-usm.html http://www.allegro.pl/item848204794_...owy_f_vat.html Wydawało mi się, że 3 lata temu to było taniej Dziwna jest w przypadku tego szkła dynamika jego ceny.
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 17-12-2009 o 19:33 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Rozwiń swoją myśl.
    Toż to proste, jak ustawisz priorytet czasu, to ci przysłona może na tyle skoczyć, że zobaczysz na zdjęciu każdego mikropaprocha na matrycy.
    Ostatnio edytowane przez Viqy ; 17-12-2009 o 23:25

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44 Zobacz posta
    Myślę, że ma na to wpływ też akceptowalny "poziom mydła" przez użytkownika.
    Zgadza się.
    |Canon|

Bywalec Awatar Marek Kowal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    jest taki dział-najładniejsze fotki>100-400>wrzuccie coś...prosze
    Jak wcześniej napisałem, portale spotterskie, np. warszawskie epwa.pl.

Dopiero zaczyna Awatar agnelita
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Chociaż teraz mam mętlik w głowie. O tym obiektywie marzę już od kilku lat. Nie kupuje go w celach zarobkowych. Potrzebuje go do fotografowania przyrody (ptaków) jak wiadomo zwierzęta są daleko od nas i uciekają, wiec potrzebuję przynajmniej 400 mmm bo 300 to często za mało. A mój obiektyw na 300mmm bardzo mydli. Oraz chce fotografować ludzi z dalszej odległości. Wolę zoom niż stałkę bo nie zawsze da się na tyle cofnąć by uzyskać dobry kadr. Czy ten obiektyw jest naprawdę Taki ciężki? bo już chodząc z 50 d i makro bolą mnie ręce. Czy jakość zdjęć jest dużo gorsza niż np w canonowskim macro? Chetnie bym kupiła nowszą wersję 100-400 ale czy wiadomo już kiedy ona mniej więcej wyjdzie? Czy to jest kwestia miesięcy czy lat?

Agnelita
    EOS 350D + kit /EOS 50 D/ 70-300 IS USM, 50 1.8, Canon EF 100mm f/2.8 USM MACRO, Canon EF-S 10-22 mm f/3,5-4,5 USM

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

1.
    2.
    Zdjecia z reki, jpg z aparatu bez obrabki tylko pomniejszenie. Jakoscia oczywiscie nie dorownaja staloogniskowemu tele obiektywowi, a tym bardziej makro. No i ten obiektyw dwa razy ciezszy od makro ktory posiadasz. Ale przy spacerowaniu fajnie sie sprawdza, zawsze mozna kogos poprosic aby troche ponosil.
    Ostatnio edytowane przez RomanS ; 18-12-2009 o 21:31

Strona 13 z 25 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów