Czego używają obecni użytkownicy 5D MKII? Oryginałow, zamienników?
Tak
Nie
Czego używają obecni użytkownicy 5D MKII? Oryginałow, zamienników?
Alex
--------------------------
5D MKII. 24-105 F/4 IS L. 70-200 F/4 IS L
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
to jedno, ale jak czytam o (celowej) niekompatybilności zamienników z fabryczną ładowarką i odczytem informacji w body, to odpowiedź wydaje się jednoznaczna: tylko oryginał = canon wygrał.
bo bujać się z kilkoma ładowarkami w domu czy na każdym wyjeździe - niech każdy sam to sobie oceni/wyliczy (miejsce, ciężar, gniazdka, kable - sam w domu zamieniłem w końcu wszystkie 4 komórki na SE - jaka to ulga móc powywalać ładowarki nokii czy szajsunga i mieć tylko jeden typ wszędzie)
na pocieszenie dodam, że używam od 5 lat akumulatory NB-2LH - zamienników wyrzuciłem już kilka, te co wciąż mam działają tak sobie, nie mogę na nich zbytnio polegać, a fabryczny (kupiony z body) NB-2LH jest wciąż jak nowy - nie rozładowuje się tak samoistnie i wciąż trzyma początkową wydajność. pozostaje mieć tylko nadzieję, że z nowym LP-E6 będzie tak samo.
pozdro.,
m.
Ja miałem ich zawsze 3 + 1 oryginał z zakupu.
A to juz kwota ok. 900 zł. ~ 10% wartości body.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Już to kiedyś się zdażyło w przypaku kamer.
GP kupił od Sony prawa do info w akumulatorkach i był dużo tańszy do oryginałów. :-)
Ostatnio edytowane przez JAZ ; 18-03-2010 o 13:36 Powód: Automerged Doublepost