Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Wspomaganie AF w 7D

Coś już napisał Awatar elfi
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie Wspomaganie AF w 7D

Wszędzie piszą, że jedną z niedogodności (?) 7D jest wspomaganie AF za pomocą serii błysków dawanych przez wbudowaną lampę. W DFV napisali:
    "Systemów wspomagania jest kilka min: pomarańczowa lampka w korpusie..." Na zadane przeze mnie pytanie na forum DFV odpowiedziano:
    elfi: A gdzie jest ta lampka? Czyżby chodziło o lampkę redukcji czerwonych oczu? Czy ona wspomaga AF? W instrukcji nic takiego nie wyczytałem...

DFV: To ta lampka po prawej części korpusu między komorą lustra a gripem. Świeci na pomarańczowo. IMO marnie nadaje się do redukowania efektu czerwonych oczu... Natomiast po wybraniu bodaj "tylko wspomaganie lampą IR w zewnętrznych speedlitach" włącza się to zamiast spawarki z wbudowanego flesza."

Dalej mam wątpliwości...
    Czy ktoś z posiadaczy 7D mógłby to sprawdzić? Czy naprawdę można wspomagać AF tą lampką?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

U mnie ta lampka nie świeci i wątpię, żeby powinna świecić...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez winiar123 Zobacz posta
    U mnie ta lampka nie świeci i wątpię, żeby powinna świecić...
    Lampka między gripem a pryzmatem odlicza samowyzwalacz i/lub służy do "redukcji efektu czerwonych oczu" świecąc ciągle przy wybraniu takiej funkcjonalności. AF albo spawarką, albo AF-assist beamem z lampy zewnętrznej (czerwony).

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maczekg Zobacz posta
    Lampka między gripem a pryzmatem odlicza samowyzwalacz i/lub służy do "redukcji efektu czerwonych oczu" świecąc ciągle przy wybraniu takiej funkcjonalności. AF albo spawarką, albo AF-assist beamem z lampy zewnętrznej (czerwony).
    Mniej więcej o tym wiem :-P

Uprawnienia umieszczania postów