Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Nagły problem z Canon 10D - białe zdjęcia

Widok wątkowy

Awatar Meyken
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie Nagły problem z Canon 10D - białe zdjęcia

Witam!
    Zakładam wątek ponieważ nigdzie nie mogłem znaleźć rozwiązania podobnego problemu :sad:
    Otóż wczoraj wieczorem robiąc zdjęcie zauważyłem, że wychodzą one całkowicie białe, w pierwszej chwili pomyślałem, że zwyczajnie je przepaliłem, bo robiłem z lampą. No więc sprawdziłem ustawienia lampy i aparatu i kolejna fota znów biała jak śnieg. Odłączyłem lampę, ustawiłem na Program, którego rzadko używam, dla pewności że aparat automatycznie dopasuje parametry i kolejna całkowicie biała fota;/

Ostatnie zdjęcia w aparacie robiłem 30.11 więc przez 2 tyg. leżał nieużywany aż do wczoraj.
    Podam co zbadałem, aby nie było wątpliwości:

-wyświetlacz jest sprawny ponieważ menu wyświetla się bez problemu
    -zdjęcia zgrane na komputer również są białe. W RAW-ach zdjęcie zajmuje 1,75MB, w jakości Large-125kB, medium-58,7, i w small-35,5kB. Zdjęć nie będę pokazywał, bo po prostu nic na nich nie ma, nawet hotpixeli, których kilka sobie wyhodowałem.
    -Zmieniałem ustawienia na P,TV,AV,M i tematycznie i wszędzie bez zmian.
    -wszystkie czujniki w aparacie są sprawne, aparat bez problemu mierzy pomiar światła, ustawia dorbą przysłonę i czas, wszystko jest w porządku "tylko" zdjęcia są nie wiadomo dlaczego BIAŁE!!!
    -rzuciłem też okiem na matryce i wizualnie wygląda tak jak wyglądała
    -lustro sie podnosi normalnie, zresztą gdyby się nie podnosiło, zdjęcia byłoby CZARNE jak noc;/
    -wyciągałem baterię
    -jak nic COŚ SIĘ STAŁO Z MATRYCĄ

Nic mi więcej nie przychodzi do głowy, myślałem jeszcze nad zainstalowaniem na nowo firmware, ale może dowiem się czegoś z forum.
    Proszę o pomoc, z góry dziękuje
    Ostatnio edytowane przez Meyken ; 13-12-2009 o 14:52

Uprawnienia umieszczania postów