Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    to nie ma byc koncert zyczen a zestaw na wyjazd
    Wiem, ale ilosc elementow sie nie zmienila wzgledem tego, co napisal autor.

Wiec co jest nie tak?

Poza tym.....autor napisal, ze nie bedzie siedzial w pustyni 2 tygodnie zplecakiem, a bedzie przemieszczal sie samochodem od miejsca do miejsca.

A po drugie....smiem pzypuszczac, ze zestaw bedzie uzywany i po wyjezdzie tez:-)

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ferrari_alex Zobacz posta
    Wiem, ale ilosc elementow sie nie zmienila wzgledem tego, co napisal autor.

Wiec co jest nie tak?

Poza tym.....autor napisal, ze nie bedzie siedzial w pustyni 2 tygodnie zplecakiem, a bedzie przemieszczal sie samochodem od miejsca do miejsca.

A po drugie....smiem pzypuszczac, ze zestaw bedzie uzywany i po wyjezdzie tez:-)
    wiesz tak naprawde przez pryzmat czasu patrzac.. a mam dosc spore doswiadczenie z tym forum.. to nie jestem przekonany czy on to naprawde chce kupic..
    zestawienie wypowiedzi typu "cena nie gra roli" z tanszymi badz co badz obiektywami, wyglada mi raczej na chcec pogadania z nudow o sprzecie jak rzeczywistym zamiarze kupna choc mam nadzieje iz sie myle
    poza tym leci przez kraj gdzie ceny sprzetu sa chyba najnizsze na swiecie.. wracajac moze dokupic cokolwiek z tej listy a na wyjazd zabral bym tylko dwa zoomy i to wszystko, bo z doswiadczenia wiem ze nie ma czasu mieszac stalkami a "zoom nozny" tez sie srednio sprawdza w trudniejszym terenie
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 13-12-2009 o 20:17
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

wiesz tak naprawde przez pryzmat czasu patrzac.. a mam dosc spore doswiadczenie z tym forum.. to nie jestem przekonany czy on to naprawde chce kupic..
    zestawienie wypowiedzi typu "cena nie gra roli" z tanszymi badz co badz obiektywami, wyglada mi raczej na chcec pogadania z nudow o sprzecie jak rzeczywistym zamiarze kupna choc mam nadzieje iz sie myle
    poza tym leci przez kraj gdzie ceny sprzetu sa chyba najnizsze na swiecie.. wracajac moze dokupic cokolwiek z tej listy a na wyjazd zabral bym tylko dwa zoomy i to wszystko, bo z doswiadczenia wiem ze nie ma czasu mieszac stalkami a "zoom nozny" tez sie srednio sprawdza w trudniejszym terenie
    Nie mierz wszystkich swoją miara. Jestem w średnim wieku ok 50 l. Posiadam swoją firmę i stać mnie na to. Poza tym wliczę sobie w koszty i odliczę VAT

Uzależniony

Domyślnie

No to skonczmy już dylemat Twojego podróżniczego wyboru bo ciągnie się to już od 8 stron i robi się nudne. Dostałeś już masę podpowiedzi co do zoomów jakie by Cię zadowoliły i pewnie wybierzesz coś idealnego dla siebie.
    A jeśli cena i waga nie grają roli to powtórzę swoją propozycję z małym, niewielkim dodatkiem - D700 + 24-70AFS + 200-400AFS. Będzies przeszczęśliwy.
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 13-12-2009 o 23:54

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    No to skonczmy już dylemat Twojego podróżniczego wyboru bo ciągnie się to już od 8 stron i robi się nudne. Dostałeś już masę podpowiedzi co do zoomów jakie by Cię zadowoliły i pewnie wybierzesz coś idealnego dla siebie.
    A jeśli cena i waga nie grają roli to powtórzę swoją propozycję z małym, niewielkim dodatkiem - D700 + 24-70AFS + 200-400AFS. Będzies przeszczęśliwy.
    Wielkie dzięki. Ale ja tego wątku nie ciągnę. A jak nudne to nie czytaj. Możę innym się przyda. Przecież to forum otwarte. Serdecznie pozdrawiam

Uzależniony

Domyślnie

Nie sądzę, że się przyda jeśli wyleci do kibla za jeden wielki OT. Sam też widzę nie wiesz czego szukasz - jeszcze wczoraj chciałeś wyłącznie zoomy bo stałek nie lubisz, dziś już widzę w planach 2 stałki i zoom... z wątku w którym trwa głównie dyskusja o wyborze dla człowieka , który sam nie wie czego chce raczej nikt się niczego nie dowie - prędzej mu się bardziej popieprzy w głowie
    Poza tym takich dylematów jakie szkła zabrać w podróż było tu już na pęczki a to chyba nie o tym wątek prawda?
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 14-12-2009 o 00:59 Powód: literówki

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Nie sądzę, że się przyda jeśli wyleci do kibla za jeden wielki OT. Sam też widzę nie wiesz czego szukas - jeszcze wczoraj chciałeś wyłącznie zoomy bo stałek nie lubisz, dziś już widzę w planach 2 stałki i zoom... z wątku w którym trwa głównie dyskusja o wyborze dla człowiek , który sam nie wie czego chce raczej nikt się niczego nie dowie - prędzej mu się bardziej popieprzy w głowie
    Poza tym takich dylematów jakie szkła zabrać w podróż było tu już na pęczki a to chyba nie o tym wątek prawda?
    Do tej pory wydawało mi się, że forum jest po to, między innymi, by poradzić się bardziej doświadczony kolegów i wyciągać odpowiednie wnioski. Jak bym wiedział jaki sprzęt będzie dla mnie najbardziej odpowiedni to bym tu nie pisał.
    BTW i Ty również mi pomogłeś w wyborze i będzie to D700. Wielkie dzięki.
    Ostatnio edytowane przez gama ; 14-12-2009 o 00:57

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gama Zobacz posta
    Nie mierz wszystkich swoją miara. Jestem w średnim wieku ok 50 l. Posiadam swoją firmę i stać mnie na to. Poza tym wliczę sobie w koszty i odliczę VAT
    jakbym mierzyl to po 3 postach postach bym tak napisal :P
    ja rozumiem ze to sporo pieniedzy ze decyzje trzeba podjac majac 100% penwosci, tylko ze Twoje, nazwijmy to dziala sa odrobine niespojne ze tak to nazwe

ciesze sie ze posiadasz firme, odliczysz sobie VAT i koszty.. tylko sprzet kupiony za granica na firme, kupisz bez VATu i wliczysz w koszty
    nie mowie ze masz to robic, to tylko luzna sugestia, gdyz przy takiej ilosci sprzetu roznica moze siegnac tysiaca i wiecej euro.. a bez wzgledu na stan posiadania miec a nie miec jeden czy poltora tys euro to sporo
    ludzie z doswiadczneiem napisali Ci co wziac pownienes wiec ciagniecie dyskusji nie ma sensu..
    jesli ktos nie przerabial tego na sobie nic madrego Ci nie napisze.. a bicie pany nie ma sensu.. chyba ze lubisz a to co Alex napisal nie jest tylko jego wrazeniem.. i wiem ze to moze byc dla Ciebie krzywdzace, ale naprawde powoli wyglada to tak jakbys chcial uslyszec z czym zrobisz wieksze wrazenie a nie zdjecia.. bo sam sprzet za Ciebie tego nie zrobi.. musisz wiedziec jakiego rodzaju zdjecia chcesz robic i jakim sprzetem to osiagniesz a wtedy latwiej sie rozmawia.. a przede wszystkim kupuje
    Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    No teraz już wiemy i jaki z tego ma płynąć morał w tej dyskucji?

Pozdrawiam
    Arra moral jest taki ze nie ma sie co "palowac" ze sprzetem tylko robic zdjecia :]

Cytat Zamieszczone przez trrr Zobacz posta
    jak ktoś nie widzi różnicy między d700 a 5d2 to jeszcze nie dorósł do takiego sprzętu.

wybrałbym 5d2, a miałem d700
    Trr pytanie do czego.. nie wezmiesz w teren auta sportowego i na tor terenowki
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 14-12-2009 o 13:40
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Domyślnie

Amen!
    Arra moral jest taki ze nie ma sie co "palowac" ze sprzetem tylko robic zdjecia :]
    Alex
    --------------------------
    5D MKII. 24-105 F/4 IS L. 70-200 F/4 IS L

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ciesze sie ze posiadasz firme, odliczysz sobie VAT i koszty.. tylko sprzet kupiony za granica na firme, kupisz bez VATu i wliczysz w koszty
    VAT zawsze placisz, taki system

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów