Strona 39 z 84 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Glorf Zobacz posta
    A moze zamiast N24-70 kup sobie Sigme 24-70 HSM?
    CZemu mialby sobie to robic... za 1,500 zl ronicy przy tej kasie to nawet nie wypada... szczegolnie ze pracuje na tym szkle. Sigmy sa dla fascynatow, do pracy, uwazam czysto subiektywnie. tylko geniue. Co do nikona to jesli pojawi sie 24 1,4 AFS to jestem w stanie zrezygnowac z C bez mrugniencia oka i zestawem d3s 14-24 24afs i 85 1,4 zrobie wszysko. Canona zostawie sobie do filmow ( bo tutaj jeszcze rawow nie ma i kolory nikonowskie pozostana)
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Zablokowany

Domyślnie

Sigma raczej odpada, mam drgawki na samą myśl. Po tylu negatywnych opiniach w sieci n.t awaryjności nowszych 24-70 odpuszczam stanowczo. Ale szlag mnie trafia widząc, że kosmicznie drogi 14-24 też łapie kichę w postaci odklejonej gumy.To jakaś masakra. Bo branie d700 dla 50mm jest lekką nonszalancją....24L kupiłem sobie pod 5d wiec ten problem mi odpada.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Dziękuję. Skoro jest w wizjerze, to dla mnie wszystko co potrzeba i wystarcza.
    Przepraszam, chyba się zapędziłem. Nie używam tego horyzontu (dokładniej - użyłem ze 2x). Jest na tylnym dużym LCD, ale w środku nie widzę. W wizjerze jest chyba w takim razie dopiero w D3, bo pamiętam że obserwowałem go w wizjerze, widocznie w kolegi D3.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Początki nałogu

Domyślnie

Ale Sigma lepiej pracuje z Nikonami i wcale az tak bardzo nie ustepuje temu Nikkorowi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Glorf Zobacz posta
    Ale Sigma lepiej pracuje z Nikonami i wcale az tak bardzo nie ustepuje temu Nikkorowi.
    lepiej w stosunku do czego?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Przepraszam, chyba się zapędziłem. Nie używam tego horyzontu (dokładniej - użyłem ze 2x). Jest na tylnym dużym LCD, ale w środku nie widzę. W wizjerze jest chyba w takim razie dopiero w D3, bo pamiętam że obserwowałem go w wizjerze, widocznie w kolegi D3.
    Sprawdziłem wirtualnie: Zarówno D3 jak i D700 mają wskaźnik "wszędzie", w szczególności też w wizjerze:

Zatęskniłem za tym ficzerem w chłodną noc z TS-E Oczywiście wówczas najbardziej przydatny byłby "podwójny - 'pitch and roll' - horyzont"...
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 03-12-2009 o 21:03 Powód: Pitch and roll
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canonfun Zobacz posta
    lepiej w stosunku do czego?
    w stosunku do canonow rzecz jasna....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    w d700 w wizjerze horyzont objawia sie na drabince kreskami bujajacymi sie w lewo i w prawo

Zablokowany

Domyślnie

I jak tu wybrać 5d2 zamiast d700 jak lag duży, AF słaby, tylko na LCD moga się ścigać

Domyślnie

Panowie kłócący się - poza Trampkiem - może warto było by się nauczyć robić zdjęcia a nie narzekać na aparaty. Wybaczcie ale cała ta dyskusja jest o tym że przeszkadza rąbek u spódnicy. Kupicie d700 będzie be bo kolory nie te bo to bo tamto ...5d nie ma af'a - a Tkacz, Małachowski,Trzcionka nimi klepią ... każdy system ma wady i zalety ... ludzie każdym sprzętem klepią kasę na ślubach/repo/reklamie i jakoś nikt z nich nie narzeka ... chyba że ktoś **** potrafi i myśli że sprzęt w tym pomoże.

Strona 39 z 84 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów