Af to inna sprawa, głównie chodzi mi o matrycę, czytałem że nikon nie ma takiej dynamiki w kolorach i nieco je zniekształca.
Matryca w 5d2 jest obecnie najlepszą u canona ale dziadek canona 24-70 niestety (od szkła bardzo wiele zależy) w tej konfrontacji z nikonem przegra .
Gdybyś postawił na stałki to zdecydowanie canon .
Matryca w 5d2 jest obecnie najlepszą u canona ale dziadek canona 24-70 niestety (od szkła bardzo wiele zależy) w tej konfrontacji z nikonem przegra .
Gdybyś postawił na stałki to zdecydowanie canon .
Jestem zbyt leniwy na stałki, to może 24-105 do canona? , co prawda ciemniejszy i do wnętrz bez lampy ciężko będzie, ale podobno lepszy af i jaszcze jest stabilizacja.
Chyba dlatego, że jest taka sama jak w 1Ds MKIII, a nowszego PRO body jeszcze nie ma. Mowimy o FF Canona.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zamieszczone przez gama
Jestem zbyt leniwy na stałki, to może 24-105 do canona? , co prawda ciemniejszy i do wnętrz bez lampy ciężko będzie, ale podobno lepszy af i jaszcze jest stabilizacja.
Canon jest troche tanszy i lzejszy. Wiec to jest jakis plus....moze...
Ostatnio edytowane przez ferrari_alex ; 11-12-2009 o 22:14Powód: Automerged Doublepost
Cena i waga nie ma znaczenia, zależy mi na odwzorowaniu kolorów i plastyce, bardziej cenię sobie jakoś obrazu niż obsługę sprzętu.
Jesli pokaze ci 2 zdjecia - jedno zrobione systemem Nikona, a drugie systemem Canona nie bedziesz w stanie powiedziec ktore jest ktore. Kazdym z tych systemow zrobisz swietne zdjecia....o ile bedziesz w stanie wykorzystac potencjal sprzetu.