No to tak powiedzmy soluxy maja 4700K natomiast swietlowki Philipse Graphica Pro maja 5300K, wydaje mi sie ze temperaturowo sa dosyc zblizone czy mam racje czy te 600K to za duzo?
No to tak powiedzmy soluxy maja 4700K natomiast swietlowki Philipse Graphica Pro maja 5300K, wydaje mi sie ze temperaturowo sa dosyc zblizone czy mam racje czy te 600K to za duzo?
da się zauważyć
Mam pytanie dotyczące monitorów Eizo S2232 i S2233, a właściwie różnic między nimi: czy oprócz krótszego czasu reakcji matrycy i większego poboru energii w S2233 są między nimi jakieś inne różnice? Przymierzam się do zakupu i co ciekawe ceny nowszego modelu czyli S2233 są w necie niższe niż poprzednika. Myślałem, że wprowadzenie nowego modelu przyczyni się do obniżki cen wycofywanego z produkcji i będę mógł nieco zaoszczędzić. Ale jeżeli taniej mogę kupić teoretycznie lepszy model.... to chyba się skuszę, chyba że ta "lepszość" jest tylko teoretyczna i lepiej zainwestować w S2232. Jak myślicie?
Siem de i kilka obiektyvoof
S2232W już nie ma od kilku miesięcy.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Nie ma od kilku miesięcy w produkcji czy w sklepach? Czy to oznacza, że w ofercie sklepów internetowych jest ale jak będę chciał zamówić to mi dopiero wtedy odpowiedzą, że nie ma?
Siem de i kilka obiektyvoof
Witam. Poszedlem po rozum do glowy i wiem, ze nie moge kupic kielbasy.
Moge przeznaczyc 500 euro na zakup. I teraz pytanie co kupic abym widzial roznice w tym co mi daje moj laptop a to co mi pokaze nowo zakupiony monitor.
Preferuje EIZO.
Prosze o rade.
Zaopatrzyłem się w monitor EIZO S2231W (1680x1050) - niestety nie większy ze względu na budżet. Nie robiłem kalibracji - ręcznie, w odniesieniu do CRT Samsunga 757DFX ustawionego w tryb sRGB pozdejmowałem nieco czerwieni i podświetlenia. Jestem zadowolony z tego monitora zadowolony ((nie profi zastosowanie) przy obróbce fotek.
Jedyne czego mi brakuje, to to, że mógł być 24" i rozdzielczość 1920x1200 lub podobnaCóż, było kupować rok temu latem - przy niskim USD/EUR
![]()
...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
(40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)
Pytałem już, ale nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi
Muszę kupić monitor "zapasowy", również do obróbki.
Do wyboru mam:
DELL 2709W PVA
LG W2600HP-BF S-IPS
Co byście wybrali z tych dwóch ?
O obiektywach wiem prawie wszystko