Strona 43 z 84 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Zablokowany

Domyślnie

Tak wiem - to są słowa z www - tylko słowa - nie sprawdzałem. Ale z drugiej strony - CSI....nie oferuje fotoreporterom niczego. Można rzecz jasna się ,,dogadać'' - sprawdziłem. Ale to musi być zawsze takie polskie dogadywanie się. Tutaj jest jak widać próba ucywilizowania tej sprawy. O narzekaniach na Postępu słyszałem wiele. To zdaje sie jednak inny segment ich działalności. Nie o nim pisali wściekli userzy. Skoro mogę skorzystać z dobrodziejstwa, nie powiem nie A czyszczenie raz w roku za free się przyda, sam zawsze to robię po sezonie. Awarii nie chcę, choć eksploatacyjne sprawy zawsze się zdarzają. Mam rok gwarancji na d700 więc luz
    Ostatnio edytowane przez himi ; 05-12-2009 o 20:49

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

od jakis 2 miesiecy mam 5d mkII i jestem zachwycony ta puszka, jakosc obrazu jest powalajaca ... ze stalkami ... i nawet znajomi - zapaleni zwolennicy N z d700 z zazdroscia na to zerkaja,
    jednak celnosc 99,9% dostaje tylko na centralnym (niestety) na bocznych pkt w mocno ciemnych sceneriach jest loteria..
    i wlasnie wtedy ja z zazdroscia patrze na d700..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Pewnie, od tego mamy prawo wyboru. Dodam nieśmiało, że (to już po zakupie) nikon ma taki system ofertowy w ramach Nikon Pro, że to też dla osoby zawodowo trudniącej się foto jest ogromnym plusem. Ja rejestruje się w poniedziałek (potrzebne są kopie legitymacji prasowych i sprzęt uznany przez NP za ,,pro''). Bonusy? Błyskawiczny serwis - max 72 godziny, po 24h od dostawy diagnostyka, 10 procent rabat, raz w roku gratis pełne czyszczenie. To nie są bzdury. Ale to tylko tak delikatnie nadmieniam.

to sa bzdury zweryfikuj to co piszesz bo tak ladnie to tylko na papierze
    i zapraszam do lektury http://www.polishnikonservice.com/
    wypowiadaja sie zarowno ludzie NPS i zwykli uzytkownicy.
    A jednym, drugim i trzecim (uzytkownikom canona) polecam fixationuk.com serwis ktory nie rozczaruje was tak jak lokalne serwisy obu marek
    Ostatnio edytowane przez Conik ; 06-12-2009 o 11:58

Zablokowany

Domyślnie

Czyli jak to mówią - przyroda Czytało się miło. Nie mniej zamierzam się zarejestrować.

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

ahhh audi czy mercedes - odpowiedz bmw podobnie canon czy nikon - odpowiedz ....
    no cóż nie odkryje ameryki jeżeli powiem ze każdy nikon/canon i inni maja swoje zalety.
    nikt jeszcze nie stworzył żadnej rzeczy idealnej-zawsze znajda się wady.
    Tak wiec wybór to rzecz gustu. Decydując się na coś świadomie akceptujemy jego wady. Ja zdecydowałem się świadomie na 1ds mk II. Ma swoje wady jak każdy sprzęt. Ale nie zapomnijmy o jednym ze to fotograf posiada sporo więcej wad - a właśnie od niego zależy najwięcej ))
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Zablokowany

Domyślnie

Pewnie, że oba systemy mają + i -. Posiadanie dwóch dla wielu osób to żaden problem (choćby Adam T. i Trampek). Ja sam powiem, że nie skreślam pracy na dwa systemy. Sprzedaż zabawek C wcale nie jest łatwa. Poza tym w N nie mam np. świetnej 24L, nie mam 135.2 (ponoć premiera na dniach). Praktycznie rzecz biorąc spokojnie mógłbym wejść w sezon z d700+14-24 oraz 50/1,4 a także swoimi 5d+24L+85+135L. Trochę kłopotliwe jest przeskakiwanie z klawiszologii, ale do ogarnięcia. I musiałbym wypracować preset dla LR ustanawiający profile koloru zbliżone do C - żeby materiał nie odstawał

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirgerwazy Zobacz posta
    ze to fotograf posiada sporo więcej wad - a właśnie od niego zależy najwięcej ))
    święte słowa kolego
    Canon FF

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    ...
    I musiałbym wypracować preset dla LR ustanawiający profile koloru zbliżone do C - żeby materiał nie odstawał
    Jak Ci się uda, to pochwal się efektami ;-)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Witam.
    Wyjeżdżam w styczniu do Australii. Chciałbym mieć pamiątkę w postaci dobrej jakości zdjęć głównie przyrody lecz również chciałbym sprzętu użyć we wnętrzach, jak muzea, galerie itp.
    Zastanawiam się nad zestawem:
    1. 5D2 plus 24-70
    lub
    2. D700 plus 24-70
    Nie interesuje mnie kręcenie filmów, oraz używanie stałek.
    Bardzo proszę o rade jaki zestaw w tym przypadku polecacie? Pytanie kieruje do użytkowników, którzy mieli styczność z obydwoma zestawami.
    Bardzo cenie sobie naturalne kolory i plastykę. Nie bez znaczenia jest również ergonomia. Nigdy nie używałem FF lecz mam duże doświadczenia w analogach, a ostatnio od parę lat lat siedzę w 4/3 Olympusa. Czas na zmianę.

Domyślnie

D700 z 24-70. Ten zoom deklasuje Canona brutalnie. Body d700 ma też dużo lepszy autofocus.

Strona 43 z 84 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów