Chciałem umocować odbiornik na zaczepie i kabelkiem do lampy. W phottixie kumpla stopka się lekko ułamała i trochę strach mocować lampę na takim badziewiu.
Chciałem umocować odbiornik na zaczepie i kabelkiem do lampy. W phottixie kumpla stopka się lekko ułamała i trochę strach mocować lampę na takim badziewiu.
5DMkII; 17-40L; 24-105L; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 70-200/2,8L; Samyang 14/2,8; 580EXII; 580EX, Sb-28; Pixel TR-332; YN RF-602...
http://zbigniewkrawczyk.wordpress.com
Nie widzę powodów dlaczego nie miałoby zadziałac przez kostkę na stopce Phottixa i dalej kabelek do lampy. To prosta elektryka. Jest styk albo ni ma.
Ostatnio edytowane przez steku ; 18-11-2009 o 19:19
Piotr
Wiesz, wolałem połączyć microjackiem z odbiornika do lampy. Każdy dodatkowy element wprowadza nowy stopień "upierdliwości" (luzy na łączach, możliwość zgubienia itp...).
pzdr,
Zbyszek
5DMkII; 17-40L; 24-105L; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 70-200/2,8L; Samyang 14/2,8; 580EXII; 580EX, Sb-28; Pixel TR-332; YN RF-602...
http://zbigniewkrawczyk.wordpress.com
Nie chcąc zakładać nowego wątku, zadam swoje pytanie tutaj. Jaką maksymalną ilość lamp można wyzwolić na strato? Czy jest to jakoś określone? Z góry dzięki za odpowiedź![]()
Pytasz ile lamp można podłączyc do jednego odbiornika? To chyba dałoby sie ustalić tylko eksperymentalnie.
Czy tez może o to ile odbiorników może być wyzwalanych jednym nadajnikiem? Stawiam na to, że tak z kilka milionów![]()
Piotr
Komunikacja jest jednokierunkowa nadajnik->odbiornik, więc odbiorników może być dowolnie dużo. Oczywiście nie działa E-TTL. Full manual.
Piotr
Ehh, znowu problemDokupiłam 2 odbiorniki do strato, w sumie mam 3 i każdy działa inaczej :/ Podpinane do aparatu tylko jeden na naciśnięcie przycisku do połowy w nadajniku reaguje ustawieniem ostrości a przy naciśnięciu wali zdjęcie. Drugi odbiornik wyzwala tylko autofocus, migawki już nie. Natomiast 3 wyzwala tylko migawke ale ostrości już nie. Zakładam, że to również sprawka kabelków i połączeń w tym badziewiu ;( Prosiłabym bardzo o pomoc
![]()
witam.
dzis w moje rece wpadly uzywane phottixy strato i problem jest taki ze gdy wciskam test na nadajkiu kontrolka na nim miga normalnie, identycznie jest po kliknieciu kontrolki na odbiorniki , niestety kiedy naciskam nadajnik odbiornik nie odpowiada, podobnie po zmontowaniu lampy i aparatu , zero wspoldzialania , probowalem na kilku kanałach i nic. robie cos zle czy zestaw jest poprostu zepsuty ?
W takim razie jaki polecacie pilot do 450d? Skoro z tym omawianym tutaj są takie problemy to lipa go kupić.