Strona 34 z 60 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 594

Wątek: eTTL + Pocket Wizard

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    Arturs te kanaly ustawic na 20 czy moze 2? U mnie jest tylko od 1 do 3.
    Kote ma pozmieniac: tx czy rx tez? Standart czy controlTL?
    Przepraszam za takie lamerskie pytania ale w ogole sie na tym nie znam...

Dodam jeszcze, ze te flexy sa europejskie i maja najnowsze firmware.

Dziala.
    Wyciagnelam baterie, zresetowalam po raz 3 i jest ok.
    pisałem o obu kanałach - zwłaszcza tym "Standard".. w sumie to z instrukcji nie wynika które kanały są kiedy używane - z tego co wyczytałem to te controlTL to są do trybu uczenia - ale jakoś tak mętnie napisali w instrukcji że jutro przyniosę sobie z roboty miernik częstotliwości i zmierzę te pockety
    kanały i tak możesz poprzestawiać żeby wiedzieć co i jak i jakbyś kiedyś była gdzieś gdzie ktoś by miał taki sam zestaw to żeby nie błyskać sobie nawzajem..

ale jak chodzi to dobrze - miłej zabawy bo ta jest przednia
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    pisałem o obu kanałach - zwłaszcza tym "Standard".. w sumie to z instrukcji nie wynika które kanały są kiedy używane - z tego co wyczytałem to te controlTL to są do trybu uczenia - ale jakoś tak mętnie napisali w instrukcji że jutro przyniosę sobie z roboty miernik częstotliwości i zmierzę te pockety
    kanały i tak możesz poprzestawiać żeby wiedzieć co i jak i jakbyś kiedyś była gdzieś gdzie ktoś by miał taki sam zestaw to żeby nie błyskać sobie nawzajem..

ale jak chodzi to dobrze - miłej zabawy bo ta jest przednia
    Dziekuje Tobie i innym za pomoc
    Co do instrukcji to sie zgadzam-dla laikow to ona nie jest :-?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

tez nie do konca rozumiem instrukcje szczerze mowiac a szczegolnie kanaly

ja widze to tak:
    kanaly controlTL to sa tak naprawde 3 rozne czestotlowsci, ktore mozemy wybrac, dla kazdej z tych czestosliwosci mamy jescze wybor kanalu, kombinacja tego i tego daje nam wysciowy sygnal

nie sprawdzalem tego jeszcze nawet, latwo to przetestowac, zaraz to zrobie nawet

Edit: juz wiem dlaczego Ci nie dziala! masz pewnie lampe w trybie master lub slave!

Edit: troche slabo ze w wersji europejskiej mamy do wybory tylko 3 kanaly ETTL, w wersji amerykanskiej jest ich az 20... jak pockety sie bardziej rozpowszechnia to w sobote w dniu slubu w plenerze w popularnych miejscach moga byc problemy...
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 30-11-2009 o 01:05 Powód: Automerged Doublepost
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Znalazłem rozwiązanie na problemy z zasięgiem Pocketów :
    http://www.youtube.com/watch?v=_jACSPipPSE

Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    juz wiem dlaczego Ci nie dziala! masz pewnie lampe w trybie master lub slave!
    Wiem, wiem... Chcialam to przemilczec, zeby nie denerwowac zaangazowanych w pomoc ale skoro mnie zdemaskowales

Przepraszam i dziekuje

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    Wiem, wiem... Chcialam to przemilczec, zeby nie denerwowac zaangazowanych w pomoc ale skoro mnie zdemaskowales

Przepraszam i dziekuje
    ha.. czemu by to miało nas zdenerwować?
    a ukrywać nie ma po co bo taka informacja jest bardzo przydatna dla kolejnych walczących z pocketami - sama wiesz ile czasu i krwi napsuło..

a Miclesowi napiszę że rada którą dał powinien skierować do posiadaczy phototixów bo akurat pocket Wizardy w wersji EU nie mają z zasięgiem żadnych problemów ..

Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    ha.. czemu by to miało nas zdenerwować?
    a ukrywać nie ma po co bo taka informacja jest bardzo przydatna dla kolejnych walczących z pocketami - sama wiesz ile czasu i krwi napsuło..
    A przyjdzie taka, namiesza...
    Az sie boje pomyslec co sie bedzie dzialo jak bede potrzebowala trzeci dokupic

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

No to ja się zapytam jeszcze co radzicie kupić 2x tt5 czy tt1 + tt5 i dla czego?

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    No to ja się zapytam jeszcze co radzicie kupić 2x tt5 czy tt1 + tt5 i dla czego?
    tt5 to nadajnik i odbiornik, tt1 tylko nadajnik - za to ze 4 razy mniejszy i lżejszy - jak nie planujesz wyzwalać migawki aparatu z tt5 to tt1 będzie wystarczający.. tt5 jest na tyle duży że sporo więcej miejsca zajmuje, głupio trochę na aparacie wygląda (taki "naleśnik") i łatwo np. nie wrzucisz do torby czy plecaka (ja bałbym się o przypadkowe urwanie stopki bo powierzchnia tego jest bardzo duża/ a tt1 jest mały i poręczny.. dlatego ja kupiłem tt1 i 2x tt5 - mam 2 580ki - w sumie różnica pomiędzy jest około 100zł więc przy tej ilości pomijalna i dlatego (wygoda) wziąłem tt1
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 01-12-2009 o 00:56

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Dzięki za sensowne uzasadnienie.

Strona 34 z 60 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów